مدیر عامل بورس تهران در پی کشف دستگاه رمز ارز در ساختمان ادارات تابعه «استعفا» کرد
سازمان بورس و اوراق بهادار خبر کشف چند دستگاه استخراج رمز-ارز در شرکت بورس تهران را تائید کرد
به دنبال کشف چند دستگاه استخراج رمز-ارز در زیرزمین شرکت بورس تهران، علی صحراوی، مدیر عامل این شرکت خبر داد که هیئتمدیره این شرکت با «استعفا»ی او موافقت کرده است.
صحراوی در مصاحبهای با خبرگزاری «صدا و سیما» گفته است که جهت ایجاد فرصت برای تحقیقات بیشتر در مورد بحث استخراج رمز-ارز در شرکت بورس تهران، استعفای خود را به هیئتمدیره این شرکت ارائه داده است.
در جریان یک بازرسی سرزده از شرکت بورس تهران، نهاد حراست سهشنبه، 29 سپتامبر، چند دستگاه استخراج رمز-ارز را از زیر زمین این شرکت کشف کرد.
مدیر عامل شرکت بورس تهران پس از واکنشهای ایجاد شده، با تکذیب این خبر، وجود هرگونه دستگاه استخراج رمز-ارز را در قالب بیانیهای رسمی انکار کرد.
به دنبال آن شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) نتوانست صحت این اتفاق را تأیید کند.
محمد خدادادی، مجری تأمین برق مراکز استخراج رمز-ارز شرکت توانیر در این زمینه گفت: «صنعت برق نمیتواند درباره صحت و کذب بودن این خبر اظهار نظر کند.»
با این حال «پایگاه خبری بازار سرمایه» شامگاه سهشنبه در اطلاعیهای اعلام کرد که سازمان بورس و اوراق بهادار توانسته است تعدادی از دستگاههای استخراج رمز-ارز را که از سوی شرکت بورس اوراق بهادار تهران مورد بهرهبرداری قرار میگرفته، کشف کند.
سازمان بورس و اوراق بهادار، نهاد ناظر بر بورسهای ایران است.
در این اطلاعیه آمده است: «فعالیت مزبور در گزارشها و حسابهای شرکت به طور کامل ثبت و افشا نشده است و با توجه به اینکه بدواً چنین امری با اساسنامه و رسالت شرکت بورس نیز همخوانی نداشته است، موضوع به معاونت حقوقی سازمان ارسال شده است.»
مصطفی بهشتی سرشت، معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به این که استخراج رمز-ارز خارج از فعالیتهای شرکت بورس محسوب نمیشود اعلام کرد: «این دستگاهها متعلق به شخص خاصی نبوده است.»
خبرگزاری «ایرنا» چهارشنبه، 29 سپتامبر خبر داد که پس از استعفای علی صحراوی، محمود گودرزی، معاون شرکت بورس تهران به عنوان سرپرست این شرکت تعیین شد.
پیش از این ناظران و کارشناسان حوزه اقتصادی از وقوع تخلفات گسترده در سازمان بورس ایران هشدار داده بودند. در همین زمینه مهدی زمانی سبزی، رئیس دیدهبان سلامت بازار سرمایه، خبر داده بود که سازمان بورس به دنبال ارائه سازوکاری برای استقرار فرایند رسیدگی به کشف تخلفات بورس است.
طبق گزارشهای ثبت شده توسط «دیدبان سلامت بازار سرمایه»، در 4 ماه ابتدایی سال 1400، 9 گزارش از تخلفات شرکتهای بورسی به معاونت حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار ارجاع داده شده است.
استخراج رمز-ارز نیازمند دستگاهها و شبکه برق قوی است. ایران در تابستان سال جاری شاهد قطعیهای مکرر برق در استانهای مختلف بود.
در یک نمونه، علی کامیار، دادستان دیوان محاسبات ایران در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرده بود که مزرعه تولید رمز-ارزی در تهران کشف شده است که به اندازه 10 استان برق مصرف میکرده است.
قطع مکرر و گسترده برق که از ابتدای سال جاری در ایران شدت پیدا کرد باعث ایجاد ضرر و زیان زیاد به بخشهای دولتی، خصوصی و زندگی مردم ایران شده و به مشکلات اقتصادی شدید کشور دامن زده است.
به دنبال قطع برق، مردم در شهرهای مختلف ایران برای اعتراض به وضعیت موجود مقابل ادارات برق منطقه خود تجمع کردند و خواهان استعفای وزیر نیرو این کشور شدند.
دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار پیشتر استخراج رمز-ارز در ایران را قانونی دانسته بود.
طی سالهای اخیر، ایران به طور رسمی استخراج رمز-ارز را بهعنوان یک صنعت به رسمیت شناخته و به استخراجگران انرژی ارزان ارائه داده و آنها را ملزم کرده تا رمز-ارزهای استخراجشده را به بانک مرکزی ایران بفروشند
نمایندگان مجلس ایران در ژوئیه سال جاری طرحی را تهیه کردند که بر اساس آن ادعا شده است سالانه پانصد میلیون دلار از طریق استخراج ارز دیجیتال درآمدزایی میشود.
«رویترز»، در گزارشی خبر داده است که «رمزارزها در دوران تحریم به دولت ایران برای دور زدن تحریمها و واردات کالا کمک کرده است.»