تایید «ورود» واکسن فایزر ساخت بلژیک به ایران یک سال پس از منع خامنهای
وزیر بهداشت ایران شمار دوزهای تزریق شده واکسن کرونا را بهعنوان افراد واکسینه شده اعلام کرد
حیدر محمدی، مدیركل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت اعلام کرده است که این ایران واکسن فایزر- بیونتک را تائید کرده و قرار است 2 میلیون دوز از بلژیک وارد این کشور شود.
به گزارش خبرگزاری «تسنیم»، حیدر محمدی با بیان اینکه برای واردات 2 میلیون واكسن فایزر قراردادی با هیئت امنای ارزی كشور در حال تنظیم است گفت که این واکسنها در یک تا دو ماه آینده «به شرطی كه مشكلات بین المللی انتقال ارز و جابجایی واكسن پیش نیاید» از كشور بلژیک به ایران ارسال میشود.
مدیركل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت ایران در خصوص واكسنهای وارداتی گفته است: «در حال حاضر 6 واكسن اسپوتنیك، بعضی از سایتهای آسترازنكا ، سینوفارم، بهارات هند، فایزر بلژیک و جانسوناندجانسون آلمان در كشور مجوز مصرف اضطراری گرفته اند و به محض تطبیق در بدو ورود به كشور، اجازه مصرف خواهند داشت.»
پیش از این، علی خامنهای، رهبر ایران، در 19 دی 1399 ورود واکسن آمریکایی و بریتانیایی کرونا به ایران را ممنوع کرده بود.
خامنهای در آن زمان، ورود واکسنهای تولید آمریکا و بریتانیا را عامل اصلی فاجعه معرفی کرده بود.
همزمان با اعلام رهبر ایران نسبت به ورود واکسنها خارجی، «ستاد فرمان اجرایی فرمان امام» که زیر نظر دفتر علی خامنهای است، وعده تولید 50 میلیون دوز واکسن داخلی را داد.
پیشتر روزنامه «شرق» در گزارشی اعلام کرد که «موسسه برکت»، برای پیشفروش 120 میلیون دوز واکسن برکت یک میلیارد دلار از «محل اعتبارات دولتی» دریافت کرده است.
با اینحال این وعده تحقق پیدا نکرد و بهدنبال آن، اخیرا خامنهای شیوع کرونا را مسئله «اول و فوری» ایران خواند و گفت که اگر این واکسنها ساخت کشور دیگری باشد مانعی ندارد.
ادامه این کشمکش ها برای تامین واکسن در حالی صورت گرفته است که وضعیت کرونا در ایران به گفته وزیر بهداشت این کشور، «فاجعه» است.
بهرام عینالهی در جلسه کمیته کشوری علمی کویید 19 گفت: «فکر نکنید همه جا مانند مسیح دانشوری و بقیهالله و ... است. همه جای کشور اینگونه نیست، بلکه به سادگی افراد را اینتوبه میکنند. من 9 استان را رفتم و تمام آیسییوهای آن را دیدهام. اوضاع بسیار خراب است.»
او در این نشست در حالی از واکسینهشدن 50 درصدی شهروندان ایران خبر داد که منتقدان میگویند آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت با سخنان بهرام عیناللهی وزیر بهداشت در تضاد است.
مطابق اعلام وزارت بهداشت تا 30 شهریور امسال آمار شهروندان ایرانی که هر دو دوز واکسن را دریافت کردهاند 14 میلیون و 416 هزار نفر است. واکسنهایی که در ایران برای شهروندان تزریق میشوند دارای دو دوز هستند. برای واکسینهکردن 50 درصد جمعیت ایران دستکم باید 40 میلیون نفر هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده باشند.
با مقایسه این آمار و ارقام، به نظر میرسد وزیر بهداشت ایران شمار دوز های تزریق شده واکسن کرونا را بهعنوان افراد واکسینهشده اعلام کرده است.
مطابق آمار رسمی، روزانه بین 300 تا 600 شهروند در ایران بر اثر بیماری کرونا جان میدهند.
این آمار در حالی منتشر میشود که پیشتر مقامات ایرانی اظهار کرده بودند که آمار رسمی سه تا هفت برابر بیشتر از ارقام اعلام شده است.
-
دوز سوم واکسن فایزر ایمنی در برابر کرونا را به شدت تقویت میکند
دوز یادآور واکسن فایزر در گروه سنی بالای 60 سال خطر ابتلا به ویروس کرونا را 86 درصد و خطر ابتلای شدید را 92 درصد کاهش میدهد دانش و تکنولوژی -
پس از منع واكسن غربی از سوی خامنهای، واکسن کوبایی بر ایرانیها آزمایش میشود
کوبا روز یکشنبه 10 ژانویه 2021 اعلام کرد ، توافق نامهای برای انتقال آنچه که «فناوری مربوط به پیشرفتهترین واکسنهای ضد ویروس کرونا» و انجام آخرین ... اخبار العربيه -
مدیر فوریتهای سلامت سازمان جهانی بهداشت خطاب به خامنهای: واکسن را سیاسی نکنید
مدیر فوریتهای سلامت سازمان جهانی بهداشت در واکنش به اقدام خامنهای در ممنوعیت ورود واکسن کرونا به ایران تأکید کرد که این نهاد جهانی بارها و بارها ... ايران