روسیه: طرحهای جایگزین مذاکرات برجام خوشایند نیستند
اولیانوف: ایران هنوز روی تیم مذاکره کنندهاش کار میکند و هیچ نشانهای در مورد تاریخ بازگشتشان به مذاکره نیست
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین گفت که باید تمام تلاشمان را برای بازگشت به مذاکرات انجام دهیم. چرا که «طرح(های) جایگزین بسیار ناخوشایند هستند».
اولیانوف، دوشنبه، 20 سپتامبر به خبرنگار «العربیه» گفت: «تاخیر ایران در بازگشت به مذاکرات قابل درک است اما کمکی به حل مساله نمیکند.»
نماینده روسیه با تاکید بر ادامه مذاکرات از همانجایی که متوقف شده، گفت: «نود درصد مشکلات مربوط به بازگشت به برجام حل شده است و تنها باید در مورد ده درصد باقیمانده مذاکره کرد.»
گزارشهای ناظر اتمی سازمان ملل متحد که هفته پیش در اختیار شورای حکام قرار داده شد، هشدار ایالات متحده را مبنی بر اینکه مهلت بازگشت ایران به توافق هستهای رو به پایان است، برانگیخت. فرانسه و آلمان نیز در هفتههای اخیر بارها از ایران خواستند فورا به مذاکرات بازگردد.
اولیانوف در پایان تاکید کرد: «توپ اکنون در میدان ایران است تا به میز مذاکرات بازگردد. اما این کشور هنوز روی تیم مذاکره کنندهاش کار میکند و هیچ نشانهای در مورد تاریخ بازگشتشان به مذاکره نیست.»

حسین امیرعبدالهیان، وزیر خارجه جدید ایران، پس از روی کار آمدن تغییرات گستردهای در معاونتهای این وزارتخانه انجام داد و سه معاون جدید منصوب کرد. بر اساس این تغییرات، عباس عراقچی برکنار شده و علی باقری کنی، جانشین او شد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، حین سفرش به آلمان در این باره گفت: «من نمیخواهم تاریخی برای این قضیه تعیین کنم، اما به شما میگویم داریم به نقطهای میرسیم که بازگشت به مفاد دقیق برجام، دیگر مزایای اصلی پایبندی به این توافق را تضمین نمیکند.»
نشست آژانس
در حاشیه نشست مجمع عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی که امروز دوشنبه در وین آغاز شد، دیداری دوجانبه بین رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: «ما میخواهیم موضوعات فوری مربوط به برنامه هستهای ایران را به زودی در تهران مورد بحث قرار دهیم.»
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز در سخنرانی خود در نشست آژانس گفت که ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، اعلام کرده که «دولت خواهان مذاکرات نتیجه محور، با هدف برداشته شدن فشارها و تحریمها» است.
اسلامی با انتقاد از آنچه «بیعملی سازمان ملل و آژانس بینالمللی انرژی اتمی» در برخورد با عملیات تخریبی علیه تاسیسات هستهای ایران، گفت: «آژانس فوراً به این موضوع توجه کند تا هم از تاسیسات هستهای در برابر چنین اقدامات یا تهدیدهایی محافظت و هم از اعتبار خود صیانت کند. »
آژانس دو هفته پیش در دو گزارش اعلام کرد که عدم پیشرفت در حل مشکلات با ایران بهطور خطرناکی بر توانایی تشخیص آژانس مبنی بر صلحآمیز بودن برنامه اتمی تهران تاثیر میگذارد.
مشکل کشف مواد رادیواکتیو در یکی از سه سایت اتمی اعلام نشده ایران به مهمترین چالش در روابط تهران و آژانس تبدیل شده است. آژانس به طور مکرر اعلام کرده که ایران پاسخ شفاف و قانع کنندهای درباره منشا این ذرات و مکان انتقال آنها نداده است.
پس از خروج ایالات متحده از توافق هستهای و کاهش شدید تعهدات برجامی ایران، مذاکرات جدیدی در ماه آوریل گذشته میان تهران و کشورهای حاضر در برجام با حضور غیر مستقیم آمریکا آغاز شد.
این مذاکرات پس از 6 دور با روی کار آمدن ابراهیم رئیسی، در 20 ژوئن متوقف شد و تاکنون تاریخ جدیدی برای از سرگیری آن تعیین نشده است.
-
نماینده آمریکا در سازمان ملل: مذاکرات وین ادامه خواهد یافت
گرینفیلد تصریح کرده که ایالات متحده خواستار التزام تمامی اطراف به برجام است بين الملل -
توافق ایران و آژانس برای ادامه مذاکرات فنی
اسلامی: حافظه دوربینهای نظارتی آژانس پاک نمیشود ايران -
روسیه: مذاکرات هستهای با ایران در حال پیچیدهتر شدن است
پس از 2 گزارش اخیر آژانس درباره ادامه کاهش تعهدات برجامی ایران، جامعه جهانی شاهد تحرک دیپلماتیک برای از سرگیری مذاکرات اتمی معطل مانده وین است بين الملل