ایران در زمستان آینده با کمبود گاز مواجه خواهد شد

کارشناسان معتقدند که صنعت گاز و نیروگاه‌های ایران زمستان امسال با چالش‌های جدیدی مواجه خواهد شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

در حالی که خبرگزاری‌های مختلف از احتمال قطعی گاز در زمستان سال جاری گفته‌اند، جواد اوجی وزیر نفت ایران از کمبود روزانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب گاز خبر داد.

او پیش‌تر نیز ضمن ابراز نگرانی از کمبود سوخت در ایران و افزایش ۱۰ درصدی مصرف گاز در این کشور، تأکید کرده بود که «تأمین سوخت برای زمستان یکی از اولویت‌های کنونی صنعت نفت به‌شمار می‌آید.»

Advertisement

در همین ارتباط، مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی در مجلس ایران، در گفت‌وگویی با خبرگزاری «ایلنا» از احتمال واردات گاز از ترکمنستان خبر داد. این در حالی است که ترکمنستان به دلیل بدهی ۲ میلیارد دلاری ایران، از ابتدای سال ۲۰۱۷ صادرات گاز به این کشور را متوقف کرده بود.

نخعی با اشاره به اینکه منابع گازی ایران عمدتاً در جنوب ایران قرار دارند، عنوان کرد که ایجاد خط لوله و زیر ساخت برای انتقال گاز از جنوب به شمال ایران «منطقی» نیست. از همین رو، او واردات گاز از ترکمنستان را در «تضاد با سیاست‌های کلی استقلال انرژی ایران» نمی‌داند.

مقام‌های جمهوری اسلامی نسبت به عدم تراز تولید و مصرف گاز همیشه هشدار داده‌اند و آن را عامل اصلی قطعی گاز و در نتیجه قطعی برق دانسته‌اند.

در تابستان امسال بسیاری از شهرهای ایران از جمله تهران، کرج، اصفهان، قائم‌شهر، شوش، آمل، اهواز، قم، رشت، مشهد و تبریز و بسیاری دیگر از شهرها با افزایش قطعی‌های مکرر برق روبه‌رو بودند.

این در حالی است که کارشناسان، زمستان امسال را برای صنعت گاز و البته نیروگاه‌های ایران سالی پر از چالش‌ها و مشکلات جدید پیش‌بینی کرده‌اند.

محسن طرزطلب، مدیرعامل شرکت تولید برق نیروگاه‌های حرارتی ایران ضمن ابراز نگرانی از کمبود منابع سوخت مایع و گاز در این کشور، از احتمال خاموشی در زمستان به دلیل کمبود سوخت خبر داد.

زمستان سال گذشته نیز قطعی گاز و خارج شدن نیروگاه‌های سیکل‌گازی موجب شد تا تهران و بسیاری از شهرهای دیگر ایران شاهد قطعی گسترده برق شود، بطوری‌که قطعی گاز سبب شد تا نیروگاه‌ها برای تأمین برق، مازوت را جایگزین گاز کنند و این تغییر در سوخت مصرفی باعث آلودگی شدید هوا در بسیاری از نقاط ایران شد.

«شورای عالی انرژی در ایران» پیش‌تر اعلام کرده بود برای افزایش تولید گاز از میدان‌های جدید به سرمایه‌ای معادل ۵۰ میلیارد دلار نیاز است اما فراهم کردن این مقدار سرمایه برای کشوری که تحت تحریم است و تنها حدود ۵ میلیارد دلار نفت صادر می‌کند و با بحران‌های عظیم اقتصادی مواجه است، عملی به نظر نمی‌آید.

ایران از لحاظ ذخایر گاز طبیعی در جهان در مرتبه دوم و از لحاظ تولید گاز در مرتبه سوم است اما به دلیل نبود سرمایه‌گذاری و عدم توسعه میادین و صنایع گازی با مشکلاتی در روند تولید و توزیع گاز مواجه است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم