افزایش «38 درصدی» خط فقر در ایران طی یک سال

رکود اقتصادی و کاهش پیوسته درآمد ملی سرانه، موجب کاهش رفاه مردم ایران شده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران، اولین گزارش رسمی «خط فقر» را به منظور ارائه نمای نزدیک از سطح فقر در کشور منتشر کرده است.

در گزارش روزنامه «دنیای اقتصاد»، که یکشنبه، 31 مرداد منتشر شده، مطابق ادعای گزارش وزارت تعاون آورده‌ است که خط فقر در سال 99، معادل یک میلیون و 254 هزار تومان بوده و نسبت به سال قبل از آن، رشد 38 درصدی داشته است.

Advertisement

این گزارش که با نام «پایش فقر» منتشر شده از رشد 38 درصدی خط فقر در سال 99 خبر داده و نوشته است: «از هر سه شهروند ایرانی یک نفر زیر خط فقر بوده است».

نرخ فقر در گزارش فوق در سال 99 اعلام نشده و دلیل آن نیز در دسترس نبودن داده‌های هزینه و درآمد عنوان شده است.

در گزارش «پایش فقر» وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خط فقر در سال 1399 برای خانوار سه‌نفره 2 میلیون و 758 هزار تومان و برای خانوار چهار نفری 3 میلیون و 385 هزار تومان برآورد شده است.

در گزارش «پایه فقر» اشاره شده که در سال 98، حدود 26 میلیون و 500 هزار نفر در ایران زیر خط فقر قرار داشته‌اند.

براساس این گزارش، نرخ خط فقر در سال 1398 حدود 32 درصد محاسبه شده است. این عدد به این معناست که در سال 98 تعداد افرادی که کمتر از میزان خط فقر درآمد داشته‌اند، حدود یک‌سوم جمعیت را تشکیل داده‌اند.

نرخ تورم بالا به خصوص از سال 1397، رکود اقتصادی و کاهش پیوسته درآمد ملی سرانه موجب شده تا خانوارهای ایرانی به‌طور مکرر در طول 10 سال گذشته با کاهش رفاه مواجه شوند.

خط فقر

پیشتر، مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد ایران خبر داد که خط فقر در این کشور به 10 میلیون تومان رسیده است.

بختیاری، یک‌شنبه، 24 مرداد، به خبرگزاری «ایسنا»، گفت که 33 درصد جمعیت ایران در دوره زمانی 1380 تا 1398 زیر خط فقر چند بعدی قرار گرفته‌اند. او گفته است که آمار دولتی قطعاً با آمار واقعی اختلاف زیادی دارد.

روزبه کردونی، رئیس «موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی»، نیز 30 خرداد در سخنان مشابهی اعلام کرده بود که شمار افراد زیر خط فقر مطلق در ایران دو برابر شده و به 30 درصد افزایش یافته است.

پیش از این احسان خاندوزی، نماینده مجلس ایران، اردیبهشت سال جاری، در پیامی توییتری نوشت: «به تازگی رکورد 75 ساله تورم در ایران شکسته شد.»

خاندوزی گفت که ایران فقط در سال‌های «اِشغال»، در دوران جنگ جهانی دوم شاهد تورم بالاتر از 50 درصد بوده است.

داده‌های بانک جهانی نشان می‌دهند که اقتصاد ایران عملاً از سال 84 تا سال 99 خورشیدی (یعنی در یک بازه زمانی 15 ساله) درجا زده است.

بر اساس پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول، شهروندان ایرانی در 5 سال آینده نسبت به بسیاری از کشورهای منطقه که از لحاظ منابع و جمعیت کمتر از ایران هستند، فقیرتر خواهند شد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم