نگرانی کارگران بخش صنعت از قطع مکرر برق در ایران
قطع مکرر برق، امنیت شغلی کارگران در ایران را بیش از پیش با خطر مواجه کرده است
تصمیم دولت ایران مبنی بر اعمال محدودیت در مصرف برق بخشهای صنعتی به عنوان راهکار کوتاه مدت حل بحران خاموشی، ضمن تعمیق هر چه بیشتر شرایط بحران اقتصادی، امنیت شغلی کارگران را نیز به خطر انداخته است.
به گزارش خبرگزاری «ایلنا» از منابع کارگری استان البرز، فعالیت شغلی کارگران شهرک صنعتی اشتهارد با تهدید روبهرو شده و امنیت شغلی بیش از 20 هزار کارگر شاغل در این مجموعه با قطعی مکرر برق به خطر افتاده است.
صدها واحد تولیدی، صنعتی و خدماتی در شهرک صنعتی اشتهارد فعال هستند و اکثر این واحدها بهدلیل مشکلات قطعی برق مجبورند با کاهش تعداد شیفتها از فعالیت روزانه کارخانه کم کنند و این شرایط باعث از بین رفتن شیفتهای اضافهکاری در این شهرک صنعتی شده است.
براساس این گزارش، یک سوم فعالیت روزانه کارخانهها با قطعی چندساعته برق متوقف شده و این روند باعث پایین آمدن درآمد آنها و تعدیل نیرو شده است.
افزایش قیمتها
بحران برق خرداد و تیرماه سال جاری در سرتاسر ایران شدت پیدا کرد و باعث ایجاد ضرر و زیانهای بزرگ به بخشهای دولتی، خصوصی و زندگی شخصی مردم ایران شد و به مشکلات اقتصادی شدید این کشور دامن زد.
طبق اعلام شهباز حسنپور بیگلری نماینده مجلس ایران، قطعی برق باعث خسارت میلیاردی به صنعت فولاد شده که گرانی قیمت آهن را در پی داشته است.
در همین رابطه، حسن روحانی، رئیسجمهوری پیشین ایران وزارت نیرو را مسئول اعمال کاهش برق واحدهای صنعتی بنا به «مصلحت و تشخیص» این وزارتخانه دانست و واحدهای صنعتی که از این دستور سرپیچی کنند را «تهدید» به برخورد کرد.
شرکت مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران(توانیر) نیز در ماه گذشته با صدور نامهای به شرکتهای فولادی و سیمانی خواستار توقف فعالیت آنها به مدت دو هفته با هدف کمک به مدیریت بار شبکه برق شد.
پس از اعمال تصمیم شورای عالی امنیت ملی ایران در خصوص کاهش سهمیه برق صنایع بهویژه صنعت فولاد، سیمان و تولید آلیاژها، محصولات این صنایع در ایران با کاهش تولید و افزایش قیمت مواجه شد و تاثیر محسوسی بر افزایش نرخ تورم گذاشت.
با قطعی مکرر برق، واحدهایی مانند مرغداری، نانوایی و کارخانههای تولید لبنیات که نیازهای اساسی مردم در مواد غذایی را تامین میکنند نیز با مشکلات فراوانی روبهرو شدند.
قطعی گسترده برق در ایران و گرمای شدید، بهویژه منجر به تلف شدن مرغ در واحدهای تولیدی و افزایش قیمت آن در بازار این کشور شد.
اعتراضات مردمی
قطعیهای مکرر و خارج از زمان اعلام شده همچنین در فعالیت بیمارستانها، کلاسهای مختلف آنلاین، امتحانات، برخی از مسابقات ورزشی و صنعت حمل و نقل اختلالات گستردهای ایجاد کرد و باعث کمبود و افزایش نرخ بسیاری از کالاهای اساسی شده است.
این اتفاق در ماههای گذشته باعث ایجاد نارضایتی شدید مردم و گروههای شغلی و ایجاد تجمعات اعتراضی بسیاری در مناطق مختلف ایران شد.
شهرهای بسیاری در ایران از جمله تهران، کرج، اراک، ایلام، اصفهان، قزوین، ساری، قائمشهر، دزفول، یزد، شوش، آمل، اهواز، قم، رشت، مشهد، سمنان، تبریز و بسیاری از شهرهای دیگر در روزهای گذشته با افزایش قطعیهای مکرر برق روبهرو بودند.
پیشتر مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق ایران از کاهش ظرفیت تولید نیروگاهها خبر داده و گفته بود: «تولید نیروگاهها حدود 54 هزار مگاوات و نیاز مصرف برق به 65 هزار مگاوات رسیده و ما به دلیل محدودیت در تامین برق مجبور به خاموشی بدون برنامهریزی شدیم.»
-
سخنگوی صنعت برق ایران: خاموشیها ادامه خواهد داشت
شکاف میان تولید و مصرف برق در ایران به 12هزار مگاوات رسید ايران -
اعتراض مردم چند شهر در ایران به خاموشیهای گسترده و قطع مکرر برق
قطع مکرر برق باعث اختلال در شبکههای ترافیکی، فعالیت بیمارستانها و مراکز درمانی شده است ايران -
رکوردشکنی مصرف برق در ایران بهرغم خاموشیهای برنامهریزیشده
برای اولین بار در ایران مصرف روزانه برق از 59 هزار مگاوات فراتر رفت ايران