افزایش «2 برابری» آمار بستری کودکان کرونایی در بیمارستانهای ایران
20 درصد بخش آیسییو توسط اطفال مبتلا به کرونا پر میشود
موج پنجم کرونا با سویه دلتا هنوز به «قله» نرسیده، اما در میانه راه توانسته است نسبت به موجهای قبلی میزان ورودی کودکان مبتلا به کرونا را تا حدود 2 برابر افزایش دهد و نوزادان را نیز درگیر خود کند.
به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، جمعه، 22 مرداد، فرهاد چوبدار، رئیس «بیمارستان کودکان علیاصغر» تهران اعلام کرد: «سویه دلتا، نسبت به دیگر سویههای این ویروس تمایل بیشتری برای درگیر کردن کودکان در سنین پایین دارد و ما در حال حاضر کاملا لب به لب حرکت میکنیم و همیشه 95 تا 100 درصد تختهای ما پر است.»
او همچنین با اشاره به پرشدن 20 درصد بخش «آیسییو» توسط اطفال مبتلا به کرونا افزود: «علاوه بر بخش عفونی، قسمتهایی از سایر بخشها را برای بستری کودکان کرونایی اختصاص دادیم و سعی کردیم کودکان با بیماریهای دیگر را به صورت سرپایی درمان کنیم تا نیازمند به بستری و تخت نباشند.»
تست منفی، سیتیاسکن مثبت
رئیس بیمارستان کودکان علیاصغر تهران در مورد افزایش مراجعان سرپایی گفت: «شمار زیادی از بیماران با شک به کرونا مراجعه میکنند و برخی از کودکان حتی تست منفی دارند، اما بعد از سیتیاسکن مشخص میشود مبتلا به کرونا هستند.»
شرایط حاد بیمارستانهای کودکان
وضعیت بیمارستانهای کودکان درحالی یکی پس از دیگری بحرانی میشود که دو هفته پیش رضا شروین بدو، رئیس مرکز طبی کودکان تهران خبر از پر شدن تختهای «آیسییو» این بیمارستان داد و تاکید کرد که بیمارستانهای ایران دیگر ظرفیت پذیرش بیماران مبتلا به کووید-19 را ندارند.
در اردبیل نیز وضعیت مشابهی وجود دارد، شرایط حاد در «بیمارستان بوعلی» برای پذیرش بیماران کرونایی در گروه سنی کودکان و نوجوانان به وجود آمده و حمید خلق مسئول اورژانس «بیمارستان امام خمینی» اردبیل نیز اعلام کرده است به دلیل محدودیت در تختها و افزایش بیماران مجبور به احداث بیمارستان صحرایی هستند و نیاز به دستگاه اکسیژن ساز دارند.
کمبود و اکسيژن و صادرات به خارج
درحالی بیمارستانها و برخی خانوادههای بیماران کرونایی با کمبود کپسولهای اکسیژن رو به رو هستند که چهارشنبه 20 مرداد غلامرضا بلوطی میرزا، ناظر گمرکات خوزستان، با تایید صادرات کپسولهای اکسیژن اعلام کرد تعدادی از شرکتها «با هدف کمک بشردوستانه» اقدام به صادرات محدود کپسول اکسیژن از خوزستان به خارج از کشور کردهاند.
درخواست سرعت بخشیدن واکسیناسیون
عبدالله کریمی، رئیس بخش عفونی «بیمارستان کودکان مفید»، 25 تیر، با اشاره به سرعت انتقال 60 درصدی سویه دلتا اعلام کرد: «مسئولان کشوری از وزارت بهداشت، دولت، مجلس ایران و ... باید برای مردم ارزش قائل شوند و واکسیناسیون را سرعت بخشند در غیر این صورت این پاندمی تا مدتها ادامه خواهد داشت.»
این درخواستها از سوی کادر درمان با توجه به شرایط بحرانی بیماران و بیمارستانها در حالی مطرح میشد که دستهایی پشت پرده برای جلوگیری از واردات واکسن وجود داشت.
بهتازگی علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در تهران، در یک ویدیو که گفت شد خصوصی بوده، بیان کرد: «هزینه داروهای کرونا چند برابر واردات واکسن شده اما اجازه خرید واکسن ندادند، چون فکر میکردند گران است.»
همچنین مسئولان بخش خصوصی گفتند در فروردین امسال واردات 6 میلیون دوز واکسن کرونا با هدف تسریع در واکسیناسیون و قطع اپیدمی کرونا در ایران با کارشکنی وزارت بهداشت مواجه شده است.
این در حالی است که دی ماه گذشته، علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ورود هر گونه واکسن آمریکایی، بریتانیایی و فرانسوی به ایران را ممنوع اعلام کرده بود.
خامنهای، چهارشنبه گذشته شیوع کرونا را مسئله «اول و فوری» ایران خواند و خواستار تامین واکسن به هر شکل ممکن شد. با این وجود برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم را بلامانع دانست و آن را موجب «برکت» برای کشور عنوان کرد.
بر اساس آمارهای رسمی، کمتر از چهار میلیون ایرانی هر دو دوز واکسن کرونا را تزریق کردهاند که این میزان کمتر از 5 درصد کل جمعیت کشور است.
-
توصیه آمریکا به لزوم واکسیناسیون زنان باردار در برابر کرونا
در حال حاضر مزایای واکسیناسیون، و خطرات شناختهشدهٔ بیماری کرونا در دوران بارداری و میزان بالای انتقال آن، بیش از خطرات فرضی واکسن است بين الملل -
خامنهای بهرغم اوجگیری کرونا خواستار برگزاری مراسم محرم شد
خامنهای تصمیمگیری در خصوص تعطیلی را مسئلهای تخصصی و نیازمند بررسی در ستاد ملی کرونا خواند ايران -
بحران کرونا در ایران؛ افزایش «تصاعدی» ابتلا و مرگ و میر در خوزستان
از «دستههای تی نظافتی» به عنوان پایه نگهدارنده سرم در بیمارستان استفاده میشود ايران