ادامه اعتصابات کارگران «هفتتپه» برای بیست و هشتمین روز پیاپی
کارگران شرکت نیشکر هفتتپه از ادریبهشتماه سال جاری حقوق دریافت نکردهاند
کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه، در بیست و هشتمین روز پیاپی از اعتصابات خود، با تجمع مقابل فرمانداری شوش خواهان پرداخت حقوق معوقه، بازگشت همکاران اخراجی و تعیین تکلیف شرکت پس از لغو واگذاری به بخش خصوصی شدند.
اعتصابات کارگران شرکت هفتتپه، دوشنبه 18 مرداد، وارد بیست و هشتمین روز خود شد. این کارگران همچنین تمدید قرارداد تمامی کارگران بخش دفع آفات و واکسیناسیون سریع و رایگان همگان در مقابل کرونا را از دیگر خواستههای خود عنوان کردند.
در بیست و هشتمین روز اعتصاب عمومی شماری از کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر #هفتتپه، امروز دوشنبه 18 مرداد 1400، مقابل ساختمان فرمانداری شهر شوش تجمع کردند.
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) August 9, 2021
پرداخت حقوق معوقه کارگران، بازگشت کارگران اخراج شده به کار از مهمترین خواستههای معترضان است.#العربیه_فارسی pic.twitter.com/TOWjKFunQj
سندیکای کارگران هفتتپه از عبارات «نان، کار، آزادی»، «شادی، رفاه، آبادی»، «نابود باد استثمار و کارمزدی» در شروع تمامی بیانیههای خود استفاده میکنند.
کارگران در بخشهای مختلف هفتتپه سه ماه است حقوق خود را دریافت نکردند و کارگران بخش دفع آفات نیز بهدلیل عدم تمدید قراردادها حدود دو ماه است که دست از کار کشیدهاند.
کارگران معترض از خصوصیسازی شرکت شکایت داشته و بارها اعلام کردهاند که «بعد از واگذاری ارزانقیمت کارخانه نیشکر هفتتپه به بخش خصوصی، تمام معادلات تولیدی این کارخانه به هم خورده و پرداخت حقوق و دستمزدها انجام نمیشود و اداره درست آن امکانپذیر نیست.»
این کارگران بارها به دلیل تداوم در اعتراض و اعتصاب بازداشت شدند. از جمله دیماه سال گذشته که پس از برگزاری تجمع اعتراضی جمعی از کارگران نیشکر هفتتپه، با شکایت مدیران این شرکت 28 تن از کارگران به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شوش احضار شدند.
احضار این کارگران در پی برگزاری تجمع اعتراضی صورت گرفت و اتهام مطروحه علیه این کارگران «اخلال در نظم و آسایش عمومی» ذکر شد.
خریداران این شرکت به نامهای امید اسدبیگی و مهرداد رستمی که مجتمع نیشکر هفتتپه 24 هزارهکتاری را با پیشپرداخت شش میلیارد تومانی صاحب شدند، متهم به تخلفات ارزی هستند.
اسدبیگی و رستمی متهم هستند که از وضعیت نابسامان تولیدی و پرداختی دستمزد استفاده کردند و آن را امتیازی برای چانهزنی دریافت تسهیلات از سوی دولت قرار دادند.
آنها به بهانه تجهیز کارخانه و تقویت بخش تولید و اشتغال هفتتپه، طبق اطلاعات بانک مرکزی توانستند 201 میلیون دلار ارز 4200 تومانی دولتی دریافت کنند، اما این ارزها هرگز برای شرکت هفتتپه خرج نشد و در بازار آزاد به فروش رسید.