پرچم اقلیم «خودمختار» کردستان عراق در کنار پرچم ایران در مراسم تحلیف رئیسی
فعالان حقوق بشری رویکرد جمهوری اسلامی درباره حقوق ملیتها و قومیتها در داخل و خارج از ایران را تناقضآمیز میدانند
در جریان مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی، پرچم اقلیم خودمختار کردستان عراق در کنار پرچم ایران برافراشته شد تا تناقضی میان سیاست خارجی و داخلی در رابطه با حق «خودمختاری» ملیتها و قومیتها در ایران آشکار شود.
شیرین عبادی، وکیل و فعال حقوق بشر ایرانی و برنده جایزه نوبل صلح، با اشاره به پذیرش اصل «خودمختاری» از سوی ایران برای کشورهای دیگر و عدم پذیرش آن برای ملیتها و قومیتهای ساکن در کشور، آن را رویهای آشکارا متناقض در احقاق حقوق شهروندان ایرانی عنوان کرده است.
عبادی در مطلبی در کانال تلگرامی خود با اشاره به همسان قرار دادن پرچم اقلیم خودمختار کردستان عراق با پرچم ایران در مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی، پرسیده: «چرا حکومت ایران برای کردستان ایران یا بلوچستان یا خوزستان چنین حقی را قائل نبوده و فعالین اقوام ایرانی را به اتهام تجزیهطلبی و اقدام علیه تمامیت ارضی به چوبه دار میسپارد؟»
این فعال حقوق بشر یادآوری میکند که جمهوریاسلامی نه تنها به حق خودمختاری هیچ اهمیتی نمیدهد بلکه مدافعان حقوق ملیتها و قومیتها در ایران را برای طرح و پیگیری خواستههایشان به اشد مجازات محکوم میکند و کوچکترین مطالبهگری را همردیف «تجزیه طلبی» و «اقدام علیه تمامیت ارضی» به شمار میآورد.
رئیس کانون مدافعان حقوق بشر ایران، درخواست برگزاری «انتخابات آزاد» برای دیگر ملتها از سوی حاکمان جمهوری اسلامی را از دیگر تناقضات آنها برشمرده و آورده است: «رژیم ایران همواره ادعا کرده که مدافع دموکراسی و انتخابات آزاد برای مردم فلسطین و یمن و سوریه و … است اما در ایران انتخابات آزاد نداریم و آخرین نمونه تئاتر انتخابات در ایران هم تکیه زدن “رئیسی” بر مسند ریاست جمهوری است.»
عبادی ضمن اشاره به سیاست «یک بام و دو هوای» رهبران ایران در رابطه با حقوق مردم و نالایق پنداشتن آنها در چشم حاکمان جمهوری اسلامی گفته است: «آیا حکومت ایران میپندارند “خود مختاری” نیز مانند “انتخابات آزاد” موهبتی خاص افراد غیرایرانی است و مردم ایران لایق آن نیستند؟»
ابراهیم رئیسی، پنجشنبه 14 مرداد در مجلس ایران سوگند یاد کرد و رسما به عنوان هشتمین رئیس جمهوری ایران فعالیت خودش را آغاز کرد.
اندکی پس از پیروزی رئیسی در انتخابات بحثبرانگیز ریاست جمهوری اخیر، عربهای اهوازی در اکثر مناطق استان خوزستان نسبت به سیاستهای انتقال آب و دیگر رویکردهای حاکمیت نسبت به حقوق و خواستههایشان دست به اعتراضات گسترده زدند.
این اعتراضات که به دیگر استانها و شهرهای ایران نیز گسترش یافت، با خشونت کم سابقهای از سوی نیروهای امنیتی ایران روبرو شد و بنا به گزارش سازمانهای حقوق بشری دستکم 9 کشته و صدها بازداشتی در پی داشته است.
به گفته ناظران و فعالان سیاسی - اجتماعی، چنین برخورد خشونتآمیز با مطالبهگران و مردم عادی عرب نشان از رویکرد دولت جدید با بحث «مطالبات قومی» و «حقوق ملیتها» در ایران دارد.
-
سازمانهای ملیتهای ایرانی حضور نماینده اروپا در مراسم تحلیف رئیسی را محکوم کردند
امضاکنندگان از «استانداردهای دوگانه» اتحادیه اروپا در باب حقوق بشر انتقاد کردند ايران -
مشارکت نمایندگان ملیتهای ایران در کنفرانس «حق تعیین سرنوشت» در بارسلونا
نمایندگان ملیتهای ایران روز جمعه 22 ژوئن 2018 در کنفرانس بررسی موضع «حق تعیین سرنوشت» برای ملل تحت ستم که به دعوت سازمان ملل بدون ... ايران -
کنگره ملیتهای ایران فدرال خواستار اتحاد کلیه گروههای مخالف برای تغییر رژیم شد
کنگره ملیتهای ایران فدرال كه متشكل از 14 حزب و سازمان سياسى وابسته به مليتهاى ايران در نشست مجمع عمومی خود، در روزهای 26 و 27 مه 2018 در ... ايران