بستری‌شدن 10 هزار مبتلا در تهران؛ نمکی: جهان از کنترل کرونا در ایران در حیرت است

وزیر بهداشت ایران مدعی شد ایران یکی از بزرگترین سازندگان واکسن در جهان است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

سعید نمکی، وزیر بهداشت و درمان ایران، هشدار داد که اگر پروتکل‌های بهداشتی همچنان رعایت نشود، امید چندانی به خارج شدن از وضعیت قرمز در اکثر شهرهای کشور وجود نخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری «ایرنا»، سعید نمکی، سه‌شنبه 5 مرداد، گفت: «دنیایی که برای فروپاشی جمهوری اسلامی در این تلنگر سنگین کرونا، آماده بود امروز در حیرت است که چگونه توانستیم با لطف خدا، هم بیماری را مهار و هم دارو و تجهیزات مناسب تولید کنیم و هم توانستیم برای ساخت واکسن در 6-5 پلتفرم، گام‌های موثری برداریم.»

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که با جهش موارد ابتلا به کرونا، تهران برای شش روز تعطیل شد اما شیوع این ویروس هنوز کاهش نیافته است و وزارت بهداشت روز گذشته از شناسایی نزدیک به 35 هزار بیمار کرونایی خبر داد.

نمکی همچنین مدعی شد که «ایران توانسته است در کمتر از دو ماه به یکی از تولیدکنندگان تجهیزات دارویی تبدیل شود.» او همچنین از کشورش به عنوان «یکی از بزرگترین سازندگان واکسن دنیا» یاد کرد و افزود: «امروز واکسیناسیون در کشور فراتر از آنچه قول داده بودیم پیش می‌رود.»

ادعای وزیر بهداشت ایران در خصوص تولید واکسن در حالی مطرح می‌شود که واکسن «برکت» مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرار نگرفته و گزارشی از مراحل آزمایش‌های بالینی آن منتشر نشده است و «پاستوکووک» که ایران مدعی تولید مشترک آن با کشور کوبا بود، چندی پیش با اعلام سفارت این کشور مشخص شد تنها با هدف انجام تحقیقات به ایران داده شده است تا از این طریق مجوز استفاده اضطراری برای آن کسب شود.

بستری‌شدن 10 هزار مبتلا در تهران

نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران، روز گذشته گفت که اکنون حدود 10 هزار مبتلا در بیمارستان‌های تهران بستری‌اند و بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران جدید با «محدودیت شدید» مواجه‌اند.

توکلی گفت ستاد کرونا در تهران در حال بررسی اضافه کردن حدود 500 تا 600 تخت از ظرفیت تخت‌های نیروهای مسلح و تامین اجتماعی است تا در یکی دو روز آینده از آن‌ها استفاده شود.

او با اشاره به اینکه «برپایی بیمارستان‌های صحرایی» ضروری است، افزود: «پیک پنجم از تمام پیک‌ها بدتر بوده است، زیرا در پیک‌های قبلی در بیشترین حالت ابتلا، 9 هزار بیمار بستری کردیم.»

این در حالی است که وضعیت تخت‌ها و امکانات درمانی در سایر استان‌های ایران نیز اصلا مناسب نیست و بیماران مبتلا به کرونا حتی در کلان‌شهرهای ایران با کمبود تخت‌ در بخش مراقبت‌های ويژه، گرانی، کمبود دارو و معضل رانت‌بازی در پذیریش برخی بیمارستان‌ها مواجه هستند.

در همین راستا، شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی از خرید «رمدسیویر» برای بیماران کرونایی به قیمت 3 تا 11 میلیون تومان بدون پوشش بیمه خبر دادند.

در سایه نابسامانی‌های سیاسی و اقتصادی جاری در ایران، شماری از مردم این کشور از وعده‌های محقق نشده مسئولان رژیم نا‌امید شده و به دلیل کمبود واکسن و کند شدن روند واکسیناسیون، برای دریافت واکسن به کشورهای همسایه به خصوص ارمنستان سفر می‌کنند.

با کندی روند واکسیناسیون و شدت یافتن آمار ابتلا به سویه «دلتا» طبق «آمار رسمی» وزارت بهداشت ایران در طول 24 ساعت گذشته 357 شهروند جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به 89 هزار و 479 نفر رسید.

بر اساس ادعای وزارت بهداشت ایران تاکنون حدود 8 میلیون دُز اول واکسن کرونا و 2 و نیم میلیون نیز دُز دوم را دریافت کرده‌اند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم