نمایندگان مجلس ایران با بررسی طرح محدود کردن اینترنت موافقت کردند
نمایندگان به تصویب این طرح در قالب اصل 85 رای دادند
طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی»، با رای موافق 121 نماینده مجلس ایران برای بررسی به «کمیسیون فرهنگی» واگذار شد.
به گزارش «تجارت نیوز»، صبح امروز چهارشنبه، 6 مرداد، در صحن علنی مجلس، یکی از پرحاشیهترین طرحهای ماههای اخیر به تصویب نمایندگان مجلس ایران رسید. چندی پیش طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی» با تقاضای 170 نماینده به مجلس ارائه شده بود.
این درحالی است که دو روز گذشته خبرهایی از مخالفت تعداد زیادی از نمایندگان با ضرورت بررسی این طرح منتشر و اعلام شد این طرح به صورت موقت از دستور کار مجلس خارج شده است.
این طرح که در بندهای مختلف آن به وضوح به کنترل و تحت اختیار قرار گرفتن اطلاعات کاربران شبکههای اجتماعی خارجی و داخلی اشاره شده عنوان شده، هر فعالیتی که به تایید هیئت سازماندهی و نظارت نرسد، عنوان غیرقانونی به خود میگیرد و مراجع قضایی مربوطه اختیار مسدودسازی، جریمه و حتی درنظر گرفتن مجازات قانونی برای استفادهکنندگان از آن را دارند.
در ماده هفتم این طرح آمده است که «در صورت ارسال فیلم یا تصویر به شبکههای معاند یا بیگان مرتکب به حداکثر مجازات مذکور (در طرح) محکوم میشود.»
اگر چه گفته میشود این طرح به صورت آزمایشی اجرا میشود، اما امیدی به برگشت از حالت آزمایشی آن وجود ندارد.
رضا تقیپور به عنوان نماینده متقاضیان بررسی این طرح، بر اساس اصل 85 قانون اساسی در صحبتهای خود بیان کرده است: «موضوع این طرح مسدود سازی نیست هدف این است که با پلتفرمهای خارجی صحبت کنیم تا در چارچوب قوانین و مقررات ما فعالیت کنند.»
او خبر فیلتر شدن پیامرسانهای خارجی از جمله اینستاگرام و تلگرام را خلاف واقع دانست.
این در حالی است که طی تظاهرات 8 دی 1396، تلگرام به مدت بیش از یک هفته از دسترس کاربران ایرانی خارج و در نهایت در اردیبهشت ماه 1397 با دستور دادستانی تهران دسترسی به این پیامرسان در ایران بدون فیلترشکن غیرممکن شد.
منتقدان میگویند حامیان این طرح به دنبال اعمال فیلترینگ گستردهتر و پس از آن جایگزینی برخی اپلیکیشنها هستند.
این طرح پس از آن تصویب میشود که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی نوروزی خود با حمله به نحوه اداره فضای مجازی، این فضا را «ول» توصیف کرد.
چندی پیش نیز نشریه «صبح صادق» وابسته به سپاه پاسداران ایران با نامیدن نسل جوان و نوجوان کشور به «نسل Z»، آنها را تهدیدی علیه بقای جمهوری اسلامی نامید. این نشریه فضای مجازی را میدان فعالیت این نسل دانست و فعالان در این حوزه را وابسته به آمریکا به شمار آورده بود.
طرح «صیانت از فضای مجازی» در شرایطی تصویب شده که از 15 تیر ماه سال جاری، کارزاری در مخالفت با تصویب آن به راه افتاده و نامه مخالفت با این طرح خطاب به محمدباقر قالیباف، نماینده مجلس، دستکم توسط نیم میلیون کاربر فضای مجازی به امضا رسیده است.
در بخشی از این نامه آمده با اجرای این طرح، «مشکلات جدیدی» در کنار «فیلترینگ قبلی پلتفرمهای جهانی کاربردی نظیر فیسبوک، توئیتر، یوتیوب و تلگرام و سرعت پایین اینترنت بینالمللی، دردهای بیشتری را به بدنه مردم وارد خواهد کرد و در این شرایط سخت اقتصادی، مردم را از مواهب این فناوریهای نوین محروم خواهد کرد.»
به نظر میرسد این طرح بیشتر از نگرانیهای اقتصادی، تبدیل به یک ابزار فشار برای حکومتی خواهد شد که اعتراضات مردمی را با دسترسی غیرقانونی به شبکههای مجازی مردم و تفتیش ارتباطات آنها به دنبال افزودن جرمهای احتمالی به پروندههای اجتماعی و سیاسی است و تصویب آن کار نهادهای مختلف اطلاعاتی و قضایی را راحتتر خواهد کرد.
با توجه به افزایش اعتراضات سراسری و گسترده در ایران علیه جمهوری اسلامی، به نظر میرسد این طرح جهت کنترل هرچه بیشتر شبکههای اجتماعی توسط نمایندگان مجلس ایران برای بررسی به کمیسیون فرهنگی سپرده شده است.
-
طرح «صیانت از فضای مجازی» موقتا از دستور کار مجلس ایران خارج شد
پنجاه کسب و کار آنلاین خواهان توقف طرح محدودسازی اینترنت و پیامرسانها شدند ايران -
حمله سانسور جدید در ایران با شعار مبارزه با «ولنگاری» در فضای مجازی
رییس سازمان پدافند غیر عامل ایران: فیلترینگ کافی نیست اخبار العربيه -
استخدام طلبهها در كنترل فضای مجازی با راهاندازی هزاران کانال
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج از فعالیت 150هزار طلبه در بسیج و راهاندازی و ساماندهی چند هزار کانال روشنگری در فضای مجازی خبر داد.محمدرضا ... اخبار العربيه