اسناد محرمانه از «توطئه حمله سایبری ایران» به نقاط مختلف جهان

اهداف احتمالی حمله به کشتی‌های باری و یک پمپ‌بنزین بود

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

شبکه خبری «اسکای‌نیوز» نوشته است که به گزارش‌های «بسیار محرمانه» که گفته می‌شود سند «توطئه برای حمله‌های سایبری ایران» است دست یافته که نشان می‌دهد جمهوری اسلامی اطلاعاتی را برای مجموعه‌ای از اقدامات تخریبی گسترده در نقاط مختلف جهان جمع‌آوری می‌کند.

این اقدامات برای انجام حمله‌های سایبری از جمله غرق کردن کشتی‌های باربری، منفجر کردن پمپ بنزین‌ها و حمله به سیستم ساختمان‌های هوشمند است.

یک منبع آگاه به اسکای‌نیوز گفته است این مدارک شامل پنج گزارش تحقیقی در57 صفحه است که از سوی یک واحد سایبری مخفی به نام «شهید کاوه» که در چارچوب فرماندهی سایبری سپاه پاسداران ایران فعالیت می‌کند، تهیه شده است.

در این گزارش‌ها، جزئیات حمله سایبری به اهداف احتمالی مانند غرق کردن یک کشتی باری و یک پمپ بزنین به دست آمده است. پمپ بنزین‌های ‌ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه در میان کشورهای مورد نظر ایران بودند.

بخش دیگری از مدارکی که به دست این شبکه خبری رسیده، شامل اطلاعاتی مربوط به تجهیزات ارتباطی در کشتیرانی و سیستم‌هایی است که در ساختمان‌های هوشمند در نقاط مختلف جهان، روشنایی، حرارت و تهویه هوا را کنترل می‌کنند.

بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا در این مصاحبه می‌گوید: «اگر به اسناد به دست آمده نگاه کنیم، نشان می‌دهد که دنیای واقعی تا چه حد از حملات سایبری آسیب‌پذیر است.»

او در ادامه افزود:‌ «دنیای واقعی تحت تاثیر حملات سایبری است مگر اینکه زیرساخت‌های حیاتی را در این زمینه انجام دهیم زیرا زندگی ما می‌تواند به راحتی تهدید شود.»

در پنج گزارش جداگانه، که به نظر می‌رسد توسط «تیم اطلاعاتی 13» زیرمجموعه «شهید کاوه» نوشته شده است همه آن‌ها بدون ذکر تاریخ‌اند، اما در یکی از آن‌ها تاریخی به تقویم ایرانی نوشته شده، که معادل 19 فوریه سال 2019 است.

بیشتر پرونده‌ها با نقل قول از علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی آغاز می‌شود که می‌گوید «جمهوری اسلامی باید در زمینه سایبری به یکی از قدرتمندترین‌های جهان تبدیل شود.»

در این برگه‌ها تحقیقات نسبتا اساسی در بخش‌های مختلف غیرنظامی، از جمله سیستم آب در کشتی‌های باربری نشان داده شده است. در نموداری نشان داده شده که چطور می‌توان تعادل یا اندازه کلاهک کشتی را دست‌کاری کرد و در آن نوشته شده هرگونه نفوذ مخرب می‌تواند قابل توجه باشد و صدمات جبران ناپذیری را به کشتی وارد کند.

تصویری از گزارش محرمانه که توسط «اسکای‌نیوز» منتشر شده است
تصویری از گزارش محرمانه که توسط «اسکای‌نیوز» منتشر شده است

عکس‌ها در سند دیگری نشان می‌دهد که آن‌ها به سیستم کنترل سوخت یک پمپ پنزین توجه داشتند، و یادداشتی‌هایی که در آن اشاره شده که چگونه یک حمله سایبری بر روی مخزن اتوماتیک می‌تواند منبع سوخت را قطع کند یا حتی باعث انفجار شود.

منبع «اسکای‌نیوز»
منبع «اسکای‌نیوز»

هکرهای ایران در سال 2017 نیز در حمله سایبری به پارلمان بریتانیا مرتبط بودند که هزاران ایمیل از جمله حساب‌های «ام‌پی‌اس» را هدف قرار داد.

منبعی که این اسناد را اختیار اسکای‌نیوز گذاشته است عنوان کرده، هدف ایران شناسایی زیرساخت‌های غیرنظامی و ایجاد بانک اطلاعات در این زمینه بوده است.

سفارت ایران در بریتانیا پاسخی به درخواست اسکای‌نیوز برای توضیح در مورد اسناد به دست آمده ارائه نکرد.

پاتریک سندرز، ژنرال فرماندهی استراتژیک بریتانیا در این مصاحبه از اینکه ایران می‌خواهد قدرت سایبری خود را بررسی کند متعجب نشد و گفت: «در میان پیشرفته‌ترین نقش‌های سایبری، ما توانایی‌های آن‌ها را جدی می‌گیریم، ما نمی‌خواهیم بیش از این در این مورد اظهارنظر کنیم اما می‌دانیم آن‌ها در این زمینه جدی هستند و رفتارهایی واقعا غیرمسئولانه در گذشته نشان دادند.»

بنا به گزارش «دیلی سویگ»، حملات «بدافزار شمعون» به شرکت‌های نفت و گاز سعودی و قطر؛ حمله به زیرساخت‌های تصفیه آب، مثل «سیستم‌های کنترل صنعتی» سد باومَن نیویورک در سال 2013، و زیرساخت‌های آب اسرائیل در سال 2020؛ حملات «دی-داس» علیه بانک‌های غربی در سال‌های 2012 و 2013 تحت عنوان «عملیات ابابیل»؛ حمله به دانشگاه‌های غربی به منظور سرقت پژوهش‌های علمی (وزارت دفاع آمریکا در کیفرخواست سال 2018 خود تعدادی از مظنونان ایرانی را معرفی کرد)؛ و مداخله در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2020 چند مورد از مشهورترین عملیات‌های سایبری دستگاه امنیتی ایران هستند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم