چهارمین شب اعتراضات خوزستان به بیآبی؛ شلیک مستقیم و زخمی شدن بسیاری از معترضان
این اعتراضات به 17 شهر گسترش یافت و کشته شدن حداقل 2 نفر از معترضان تایید شده است
اعتراض به بیآبی، سیاستهای انتقال آب و سدسازی در خوزستان چهارمین شب ملتهب خود را پشت سر گذاشت و در این شب شهرها و روستاهای منطقه شاهد حضور یگانهای ویژه و شلیک مستقیم به تظاهرکنندگان بود.
شامگاه یکشنبه 27 تیر، بهرغم حضور سنگین نیروهای پلیس و ضد شورش در شهرهایی چون خفاجیه(سوسنگرد)، حمیدیه، شوش و برخی مناطق اهواز، مجددا اعتراضات با حضور گسترده مردم در 17 شهر استان و روستاهای واقع در مسیرهای ترانزیتی برگزار شد.
از ظهر دیروز ویدئوهایی از گسیل نیروهای یگان ویژه به خوزستان در شبکههای اجتماعی منتشر شد که خبر از تصمیم مسئولان ایرانی برای برخورد و به خشونت کشیدن تظاهرات مسالمتآمیز مردم عرب داشت.
در چهارمین شب اعتراضات، خفاجیه و حمیدیه کانون اعتراضات بود و نیروهای یگان ویژه با آغاز اعتراضات شبانگاهی مردم با شلیک مستقیم و گاز اشک آور تجمعات اعتراضی را به خشونت کشاند.
اعتراضات مردم خفاجیه(سوسنگرد) همچنان ادامه دارد#خوزستان #اهواز #اهواز_را_دریابیم #خوزستان_تشنه #خوزستان_را_دریابید #خوزستان_آب_ندارد pic.twitter.com/XO0klWpdMQ
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) July 18, 2021
چندین منطقه شهرستان خفاجیه از جمله کوی ابوذر و میدان بانک ملی و منطقه محل سکونت نماینده این شهر در مجلس ایران شاهد تظاهرات گسترده بود.
قاسم ساعدی، نماینده این شهر در مجلس با «فتنه» نامیدن اعتراضات مردم استان و شهر خود، معترضان را به «کشته سازی» متهم کرد و مدعی شد تظاهرکنندگان خودشان به یکدیگر شلیک میکنند.
تاکنون کشته شدن حداقل دو معترض به نامهای «مصطفی عساکره (نعیماوی)» از فلاحیه (شادگان) و «قاسم خضیری (ناصری)» از اهالی منطقه کانتکس اهواز تایید شده است.
معترضان در حمیدیه نیز برابر ادارات و نهادهای امنیتی این شهر و در حضور گسترده نیروهای پلیس دست به تظاهرات زدند و شعارهایی علیه بیآبی سر دادند.
اهالی حمیدیه اهواز برای چهارمین شب اعتراضات مردم خوزستان علیه بیآبی تجمع کردند#العربیه_فارسی pic.twitter.com/fG602smF3y
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) July 18, 2021
ویدئوهای بسیاری در رسانههای اجتماعی منتشر شد که صدای شلیک تیر و دود حاصل از گاز اشک آور را نشان میداد.
یکی از معترضین با ضبط این ویدئو در حین تیر اندازی ماموران از فراوانی تعداد کشتهشدگان و مجروحان مسالمت آمیز در شهر خفاجیه(سوسنگرد) خبر داد.#العربیه_فارسی pic.twitter.com/OFEsSo5vjz
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) July 18, 2021
فعالان و کاربران تصاویر گلولههای گاز اشکآور شلیکشده به معترضان را منتشر کردند و هم زمان گزارش دادند که معترضان حتی سنگی به سوی پلیس پرتاب نکردند.
بقاياى گلولهها پس از تیراندازی مستقیم یگان ویژه به معترضین در خفاجیه (سوسنگرد)#العربیه_فارسی pic.twitter.com/f1nN1snDw0
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) July 18, 2021
تصاویر و ویدئوهایی نیز از چندین معترض زخمی در شهرهای خفاجیه، حمیدیه، شوش و شوشتر در شبکههای اجتماعی منتشر شد.
در چهارمین شب اعتراض، مردم منطقه الباجی در شمال غرب اهواز به معترضان پیوستند و بزرگراه اهواز به تهران را مسدود کردند.
در چهارمين شب اعتراضات مردم خوزستان عليه بىآبی، مردم روستای الباجی جاده اهواز - شوش را بستند#العربیه_فارسی pic.twitter.com/Xm5o5lT9Oj
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) July 18, 2021
منطقه ملاشیه در جنوب غرب اهواز نیز شاهد حضور معترضان به بیآبی بود. در این منطقه نیز مردم با شعار و آتشزدن تایر خودروها به مسدودکردن راهها اقدام کردند.
جوانان منطقه سلیچ آبادان نیز با بستن جادههای منتهی به این منطقه و سر دادن شعارهایی علیه شرایط سخت منطقه به دیگر معترضان منطقه پیوستند.
مردم معترض شوش نیز در برابر فرمانداری این شهر اقدام به تظاهرات کردند. ویدئوها نشان میدهد که با نزدیک شدن موج معترضان نیروهای پلیس به درون فرمانداری عقب نشینی میکنند.
در ادامه تظاهرات مردم اهواز علیه سیاستهای خشکاندن رودخانهها وتالابها، مردم شوش برای سومین شب روبروی ساختمان فرمانداری تجمع کردند.#العربیه_فارسی pic.twitter.com/bSgaIXOJmU
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) July 18, 2021
تظاهرات در شهرستان معشور (ماهشهر) نیز شامگاه یکشنبه برگزار شد و در ویدئوهای منتشر شده از این شهرستان صدای شلیک گسترده نیروهای امنیتی به سوی مردم و گریختن معترضان دیده و شنیده میشود.
در ادامه اعتراضات مردم عرب علیه #بیآبی و سیاستهای خشکاندن تالابها و رودخانهها در سراسر #خوزستان، اهالی معشور(ماهشهر) به جمع معترضين پیوستند. pic.twitter.com/8zd2AqlQ2F
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) July 18, 2021
محکومیت سرکوب مردم خوزستان از سوی مستندسازان ایرانی
دهها مستندساز ایرانی با انتشار بیانیهای با عنوان «و دوباره بر سر آب، آتش به پا شد!» سرکوب شدید مردم معترض خوزستان به بیآبی را محکوم کردند.
امضا کنندگان این بیانیه که در میان آنها نام کامران شیردل، ناصر صفاریان، هادی آفریده و مژگان ایلانلو دیده میشود، نوشتهاند: «این قصه تلخناک پرآبترین استان ایران است که کارون، مارون کرخه و اروندش گواهند که پیوسته از چشمان مردمان، خونابه روان است.»
#مصطفى_نعيماوى #قاسم_خضیری #قیام_تشنگان #خوزستان_آب_ندارد pic.twitter.com/ew6TicdRwb
— Sepideh Abtahi (@ArtAbtahi) July 18, 2021
مستندسازان با اشاره به مرگ تالابهای استان بهویژه هور العظیم تاکید کردند: «ما کارگردانان سینمای مستند، بر پایه سنت کاریمان همیشه بازتابدهنده رنج و خواست مردمانمان بودهایم و امروز نیز در کنار تشنگان خوزستان میمانیم و سرکوب مردمی که زندگی را جستوجو میکنند تا آب به آبادی برسد به شدت محکوم میکنیم.»
بیانیه کانون مدافعان حقوق بشر به سازمان ملل
از سویی کانون مدافعان حقوق بشر ایران، یکشنبه 27 تیر، در نامهای به میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، ضمن اعلام نگرانی از برخوردهای صورت گرفته حکومت ایران با معترضان به بحران بیآبی در خوزستان، درخواست کرد تا این نهاد بینالمللی از تمامی امکانات و ظرفیتهای خود برای جلوگیری از تداوم سرکوبها استفاده کند.
این نامه با اشاره به ثروتهای استان خوزستان، فقر و بیکاری گسترده در این استان را عامل اعتراض شهروندان دانسته و آورده: «از آنجا که این استان علیرغم داشتن منابع غنی نفتی از محرومترین مناطق ایران است، و ساکنین آن علاوه بر درصد بالای بیکاری با بیآبی، هوای آلوده و به طور مکرر با قطع برق مواجه هستند، لذا اعتراضات آنان کاملا بر حق بوده و پاسخ ایشان گلوله و زندان نیست.»
کانون مدافعان حقوق بشر در پایان خواستار ورود کمیسر سازمان ملل برای جلوگیری از سرکوب معترضان شده و نوشته: «با توجه به مراتب فوق کانون مدافعان حقوق بشر از آن مقام محترم خواهشمند است از کلیهی امکانات قانونی خود استفاده کرده و مانع از سرکوب بیشتر مردم شود.»
همبستگی کارگران نیشکر هفت تپه با اعتراضات
سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه نیز با اعتراض مردم خوزستان اعلام همبستگی کرد. در صفحه توییتر این سندیکا آمده: «ما در کنار اعتصابات و اعتراضات کارگری، از خروش خیابانی فرودستان و مردمی که به شرایط بد معیشتی ، بیآبی و بیبرقی و نبود دیگر امکانات مورد نیاز زندگی به ستوه آمده و دست به اعتراضات خیابانی زدهاند، همصدا هستیم، ما خود اعتراض هستیم.»
خوزستان بیچاره یه قطره آب نداره
— Hafttape (@hafttape7) July 18, 2021
ادامه اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه pic.twitter.com/XMw7KrZVBs
اعتراضات مردم خوزستان به بیآبی، سیاستهای انتقال آب و خشککردن عمدی رودخانهها و تالابهای استان از شامگاه پنج شنبه 24 تیر آغاز شد و به سرعت تمام منطقه را فراگرفت.
مردم عرب اهواز در شعارهایشان به بحران بیآبی و سیاستهای تبعیضآمیز سیستماتیک دولت ایران که با هدف نابودی اقتصاد، محیط زیست منطقه و تغییر بافت جمعیتی استان طرحریزی شده است، اعتراض دارند.
فعالان عرب میگویند بهرغم مسالمتآمیز بودن این تظاهرات، یگانهای امنیتی، انتظامی و ضد شورش به سوی معترضان آتش گشوده و برای متفرق کردنشان از گاز اشکآور نیز استفاده میکنند.
این اعتراضات شامگاه یکشنبه چهارمین شب خود را سپری کرد و حداقل به 17 شهر منطقه گسترش یافت. گزارشها کشته شدن حداقل دو تظاهر کننده را تایید میکنند.
-
مستندسازان ایرانی سرکوب معترضان در خوزستان را به شدت محکوم کردند
بیش از صد و سی مستندساز سینمای ایران اعلام کردند در کنار «تشنگان خوزستان» میمانند ايران -
سناریو نهادهای امنیتی ایران؛ مصاحبه اجباری با خانواده کشتهشدگان اعتراضات خوزستان
در سناریو نهادهای امنیتی کشتهشدگان همه بسیجی بوده و از سوی مردم معترض کشته شدهاند ايران -
سومین شب اعتراضات خوزستان علیه بیآبی؛ کنترل جاده اهواز -شوش و یورش نیروهای امنیتی
تاکنون چند تن از معترضان عرب بر اثر شلیک مستقیم گلوله نیروهای امنیتی کشته و مجروح شدند ايران