ظریف ادامه مذاکرات وین را به دولت رئیسی واگذار کرد

​​​​​​​در آخرین گزارش ظریف به مجلس از احتمال لغو تحریم دفتر خامنه‌ای در صورت توافق در وین سخن رفته است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در آخرین گزارش سه ماهه خود به مجلس پیرامون توافق هسته‌ای و مذاکرات معلق‌شده اتمی در وین با اشاره به محقق شدن برخی اهداف و دستاوردها به ویژه لغو احتمالی بعضی تحریم‌ها، ادامه‌ مذاکرات را به دولت ابراهیم رئیسی محول کرد.

ظریف دوشنبه 21 تیر، طی نامه ضمیمه به آخرین گزارش سه ماهه وزارت خارجه که در 262 صفحه تنظیم شده است، یادآور شد که طی شش دور مذاکرات اتمی وین برای احیای برجام طرف های مذاکره کننده به «بک چارچوب برای لغو تحریم ها» نزدیک شدند.

Advertisement

وزیر خارجه ایران با بیان این که «هیچ توافقی برای هیچ یک از طرف های آن توافق بی نقص نیست»، اظهار داشت: «در صورت حصول توافق و بازگشت آمریکا به برجام، کلیه تحریم هایی که وفق برجام رفع شده بودند، مجددا رفع خواهند شد.»

بر اساس گزارش وزارت خارجه ایران تحریم های مربوط به «دفتر رهبر جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران، بخشی از تحریم های مربوط به دو بخش نفت و بانک و برخی دیگر از نهادهای زیر نظر رهبر» در مذاکرات وین مورد بحث قرار گرفتند و در صورت رسیدن به توافق لغو خواهند شد.

ظریف با اشاره به این که «لذا لازمه رسیدن به توافق درک واقعیت است» به طور ضمنی لغو یکجا و همزمان همه تحریم‌ها را غیر ممکن دانست و تاکید کرد که «ممکن است ضرر همه طرف‌ها(ی مذاکره کننده) یکسان نباشد.»

علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، پیش از مذاکرات خواستار لغو راستی آزمایی شده یکجا و همزمان تمامی تحریم ها علیه ایران شده بود که به گفته ناظران همین خواسته حداکثری از مهمترین موانع رسیدن به توافق در شش دور مذاکرات اتمی محسوب می‌شود.

گزارش وزارت خارجه تاکید کرده در صورت توافق و بازگشت آمریکا به برجام، ایران باید به «سطح غنی سازی 3.67 درصد» بازگردد و تنها می تواند از «6104 دستگاه سانتریفیوژ IR1» استفاده کند.

افزون بر آن، ایران می‌بایست «اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و نظارت بر تعهدات برجامی» خویش را از طریق سازمان بین‌المللی انرژی اتمی و نظارت دائمی بازرسان این نهاد جهانی پذیرا باشد.

بر اساس قانون مجلس ایران که پس از امضای توافق هسته‌ای تصویب شد، وزارت خارجه باید هر سه ماه گزارش کاملی از مراحل اجرای این توافق به مجلس ارائه بدهد.

قرار است دولت جدید ایران به ریاست «ابراهیم رئیسی» در 12 مرداد قدرت را در تهران بدست بگیرد.

پس از پیروزی رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایران، برخی مقامات اروپایی از رویکرد او نسبت به مذاکرات وین ابراز نگرانی کرده بودند.

مقامات دولت روحانی بارها تاکید کرده بودند که پیش از اتمام دولت کنونی مذاکرات وین را به اتمام خواهند رساند.

پیشتر روحانی در سخنانی با انتقاد از کارشکنی رقبای سیاسی‌اش در ایران گفت که «حل مشکل رفع تحریم‌ها دست خود ایران است و ما می‌توانیم همین هفته تصمیم بگیریم که آن را تمام کنیم یا می‌توانیم تصمیم بگیریم که ماه‌ها ادامه پیدا کند.»

تاکنون 6 دور از مذاکرات اتمی وین برای احیای برجام با حضور غیر مستقیم آمریکا برگزار شده است. این مذاکرات یک روز پس از اعلام نتایج انتخابات ایران متوقف شد و هنوز معلوم نیست چه وقت از سر گرفته می‌شود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم