پیوستن چندین واحد نفت و پتروشیمی دیگر به اعتصابات كارگرى ايران
اعتصابات سراسری کارگران بخش نفت و پتروشیمی وارد دوازدهمین روز خود شد
اعتصابات کارگری در ایران با پیوستن کارکنان چندین واحد نفت و پتروشیمی دیگر وارد دوازدهمین روز متوالی خود شد.
شبکههای اجتماعی در ایران، پنجشنبه 10 تیر، از تجمع و اعتصاب جمعی از کارکنان شرکتهای پتروشیمی «هلدینگ خلیج» واقع در منطقه ویژه اقتصادی «پتروشیمی بندر امام» خبر دادند.
تجمع این کارکنان در اعتراض به عدم اجرای طرح تبدیل وضعیت صورت گرفته است.
اعتصاب در میدان نفتی آزادگان
کارگران میدان نفتی آزادگان شمالی نیز امروز به اعتصابات سراسری پیوستند.
کارگران این میدان نفتی در اعتراض به شرایط سخت محیط کار و عدم پرداخت حقوق دست به اعتصاب زدند. ميدان نفتی آزادگان در نزدیکی شهر حویزه در فاصله 100 كيلومتری غرب اهواز قرار دارد.
رانندگان کامیون به اعتصابات میپیوندند
در همین رابطه، «اتحادیه تشکلهای کامیونداران و رانندگان سراسر ایران»، پنجشنبه دهم تیر، در اطلاعیهای با خواستههای کارگران پیمانی صنایع نفت و پتروشیمی اعلام همبستگی کرد.

در بخشی از بیانیه این اتحادیه آمده است که «ما رانندگان حمل و نقل جادهای ضمن حمایت از تمامی خواستههای برحق کارگران پیمانی از کارگران رسمی نیز درخواست مشارکت در این اعتصاب را داریم چرا که همگی یک درد مشترک دارند.»
این بیانیه با تهدید پیوستن رانندگان به اعتصابات سراسری افزوده است: «همینجا نیز اعلام میکنیم در راستای حمایت از این حرکت اعتراضی اگر به مطالبات این کارگران شریف و زحمتکش رسیدگی نشود و خواستههای برحق آنها برآورده نگردد، ما رانندگان نیز در سراسر کشور به این اعتصاب خواهیم پیوست.»
تهدید جایگاهداران به تجمع در برابر وزارت نفت
از سوی دیگر، جایگاهداران اعلام کردند که در صورت عدم اصلاح حق العمل خویش از 12 تیر دست به تجمع مقابل وزارت نفت میزنند.
رئیس کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران تصریح کرده که «حقالزحمهای که به جایگاهداران داده میشود، بسیار پایین است. بانک مرکزی تورم را بیش از 42 درصد گزارش کرده است. با این حال، تنها 25 درصد به حقوق این افراد اضافه شده که با این وضعیت تعطیلی ناخواسته پیش میآید و احتمال دارد که این صنف هم دست به اعتراض و اعتصاب بزنند.»
جایگاهداران بر این باورند که کارمزد آنان در شرایطی ثابت مانده که قیمت قطعات مصرفی، سرویسهای دورهای و هزینههای استانداردسازی آنان در این مدت افزایش چشمگیری داشته است.
شکاف 60 درصدی مزد و هزینه کارگران
به گزارش روزنامه «همشهری»، شکاف میان مزد و هزینه معیشت کارگران ایرانی که در ابتدای سال 1400 حداقل 39 درصد بود، در آخر خرداد امسال به 43.5 درصد رسید و احتمالا تا پایان سال به 60 درصد میرسد که به معنای فشار بیشتر به معیشت کارگران و سقوط تعداد بیشتری از خانوارهای کارگری به زیرخط فقر است.
اعتصابات کارگران در ایران تحت عنوان «اعتصاب1400» یک روز پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری توسط کارگران پیمانی و قراردادی شرکتهای پتروشیمی آغاز شد و بعد از آن دیگر کارکنان و سایر گروههای شغلی نیز در روزهای گذشته به این کمپین اعتراضی پیوستند.
«شبکه بینالمللی سندیکایی همبستگی و مبارزه» نیز حمایت همزمان خود را از اعتصاب کارگران شرکتهای نفت و پتروشیمی ایران و «شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت»اعلام کرد.
انحلال شرکتهای پیمانکاری، دائمی شدن قراردادها، پرداخت دستمزدهای معوقه، ایمنی محیط کار و پایاندادن به فضای امنیتی محیط کار از مهمترین خواستههای کارگران عنوان شده است.
-
اعلام همبستگی تعدادی از تشکلهای کارگری دنیا با اعتراضات کارگران ایرانی
«شبکه بینالمللی سندیکایی همبستگی و مبارزه» از اعتصاب کارگران شرکتهای نفت و پتروشیمی حمایت کرد ايران -
پیوستن کارگران فارس و اصفهان به اعتصابات سراسری در ایران
پزشکان و اساتید دانشگاه هم به صف معترضان پیوستند ايران -
تاکید شورای سازماندهی اعتراضات کارگران ایرانی بر ادامه اعتصابات
اعتصابات کارگران بخش نفت از 29 خرداد آغاز شد و کارگران دیگر بخشها نیز به آنها پیوستند ايران