خامنهای آرای باطله در انتخابات را به نفع نظام مصادره کرد
در انتخابات اخیر ریاست جمهوری آرای باطله رتبه دوم را کسب کرد
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، صبح امروز دوشنبه 7 تیر، در دیدار با مقامات قوه قصائیه، آرای باطله در انتخابات ریاست جمهوری 1400 را در راستای حمایت از نظام خود به شمار آورد.
خامنهای، با مصادره آرای باطله در انتخابات اخیر ایران گفت: «این آرا ابدا به معنای جدایی آنها از نظام نیست، بلکه بر عکس است، زیرا کسی که پای صندوق رای آمده و فرد مقبول خود را در لیست نامزدها ندیده ولی اسم شخص مورد نظرش را نوشته یا رای سفید داده، در واقع علاقهمندی خود را به صندوق رای و نظام نشان داده است.»
این در حالی است که رهبر جمهوری اسلامی پیش از انتخابات حضور مردم را «واجب شرعی» عنوان کرده بود و رای سفید را «حرام» اعلام کرد.
برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی «آرای باطله» پس از نامزد برنده رتبه دوم را در کل کشور کسب میکند. طبق آمار رسمی، حدود 13 درصد از رای دهندگان در انتخابات اخیر رای سفید به صندوق انداختند.
او همچنین گفته بود حتی کسانی که او و نظام جمهوری اسلامی را قبول ندارند، برای «ایران» در انتخابات شرکت کنند.
دفاع تمام قد از شورای نگهبان
خامنهای با «حماسه» خواندن حضور مردم در انتخابات از رفتار شورای نگهبان دفاع کرد و گفت: «اعضاء محترم این شورا را افراد متشرع، پرهیزگار و مقید به وظیفه دینی میدانم که بر طبق قانون و وظیفه دینی عمل میکنند.»
شورای نگهبان که اعضای آن به طور مستقیم و غیر مستقیم از سوی رهبر ایران انتخابات میشوند با رد صلاحیت 99 درصد داوطلبین انتخابات ریاست جمهوری، تنها به 7 نامزد اجازه حضور در انتخابات داد.
این شورا با رد صلاحیتهای گسترده فضای انتخابات را به گونهای چینش و «مهندسی» کرد تا ابراهیم رئیسی، نامزد مورد علاقه رهبر جمهوری اسلامی از درون صندوقها بیرون آید.
خامنهای نرخ مشارکت را مقبول دانست و همزمان به فضای مجازی و رسانههای آزاد حمله کرد و گفت که این رسانهها تلاش کردند حضور مردم در انتخابات را کاهش بدهند.
وزارت کشور ایران نرخ رسمی مشارکت در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را 48.8 درصد اعلام کرد. این در حالی است که این نرخ در کلان شهرها و شهرهای بزرگ به زیر 30 درصد سقوط کرد.
در این دوره، کارزارهای تحریم انتخابات مانند «رای بی رای»، «انگشت در خون» و «تحریم انتخابات نمایشی» در داخل و خارج از ایران فعالیت چشمگیری داشتند و نقش مهمی در کاهش بیسابقه نسبت مشارکت شهروندان ایرانی بازی کردند.