اعتراضات گسترده دامداران ایرانی به سیاستهای دستوری دولت
دامداران ارز دولتی را منشا رانت در واردات نهادههای دامی عنوان کردهاند
اعتراض دامداران در ایران به سیاستهای قیمتگذاری دستوری دولت بر تولیدات آنها و همچنین گرانی علوفه ابعاد گستردهای یافت و موجب همراهی دامداران در شهرهای مختلف شد.
در ادامه اعتراضات و تجمعات چند روز اخیر، شماری از دامداران ایرانی، دوشنبه 7 تیر، به نمایندگی از دامداران کل کشور تهدید کردند اگر تا روز دوشنبه آینده به خواستههای صنفیشان توجه نشود «نهاد ریاست جمهوری را به آتش خواهند کشید.»
دامداران ایرانی در ادامه اعتراضات خود به نرخ دولتی شیر و عدم حمایت دولت از فراوردههای لبنی آنها تجمع اعتراضی برپا کردند.
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) June 28, 2021
دامداران اعلام کردند چنانچه تا دوشنبه هفته آینده به خواسته آنها پاسخ داده نشود جهت اعتراض «نهاد ریاستجمهوری را آتش خواهند زد .»
#العربیه_فارسی pic.twitter.com/6pcgQqQLGc
این دامداران خواستار رفع قید و بندهای دولتی در صادرات محصولات خود و واردات نهادههای دامی شدند.
دامداران همچنین قیمتگذاری دستوری دولت که برای هر لیتر شیر قیمت 6400 تومان تعیین کرده را ناعادلانه و خلاف واقعیتهای بازار عنوان کردند و خواستار افزایش قیمت تا حداقل 7200 تومان شدند.
آنها ارز دولتی 4200 تومانی را منشا فساد و رانت برای حلقه نزدیکان به مقامات دولتی عنوان کردند و حذف این رانت را ضروری دانستند.
در ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی دامداران با سر دادن شعارهایی چون «صنعت دامپروری رو به فنا است» و بلند کردن پلاکاردهای اعتراضی، از قوه قضائیه ایران خواستند برای حل معضلات بخش دامداری ورود پیدا کند.
دامداران خواستار در نظر گرفته شدن نرخ واقعی تورم در تعیین قیمت محصولات خود شده و همچنین نظام بانکی را از دلایل اصلی وضعیت اسفبار کاری و معیشتی خود اعلام کردهاند.
اعتراض دامداران که با اعتصابات سراسری کارگران صنعت نفت و دیگر بخشها همزمان شده، به خیابانها و مقابل نهادهای مهم دولتی مانند نهاد ریاست جمهوری و ساختمان استانداریها کشیده شده است.
روز گذشته دامداران استان فارس با واژگون کردن گالنهای شیر مقابل ساختمان استانداری این استان به تجمع سراسری دامداران کشور پیوستند. این دامداران با شعار «مرگ بر روحانی» خواستار حمایت دولت از محصولات دامی داخلی شدند.
همزمان دامداران یزدی نیز با تجمع اعتراضی با همصنفیهای خود اعلام همبستگی کردند. آنها نیز به عدم حمایت از محصولات و فراوردههای تولیدی خود اعتراض داشتند.
-
تاکید شورای سازماندهی اعتراضات کارگران ایرانی بر ادامه اعتصابات
اعتصابات کارگران بخش نفت از 29 خرداد آغاز شد و کارگران دیگر بخشها نیز به آنها پیوستند ايران -
گسترش اعتصابات کارگران نفت به شهرهای مختلف ایران
کارگران خواستار افزایش دستمزد، افزایش روزهای استراحت و پایاندادن به فضای امنیتی محیط کار هستند ايران -
ادامه اعتصابات کارگری در ایران برای ششمین روز متوالی
این اعتصابات از بخش نفت آغاز شد اما به سایر بخشها گسترش یافت ايران -
گسترش اعتصابات سراسری کارگران در ایران
حمایت گروههای غیرکارگری از اعتراض کارکنان صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ايران