مشکلات مالی در تامین سوخت دلیل توقف نیروگاه اتمی بوشهر

پیشتر مقامات ایرانی از احتمال توقف نیروگاه بوشهر به دلیل عدم‌ تامین سوخت خبر داده بودند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در اظهاراتی متناقض خروج نیروگاه اتمی بوشهر از مدار را «مسائل فنی» اعلام کرد اما همزمان از مشکلات مالی برای تامین سوخت این نیروگاه نیز خبر داد.

صالحی، یکشنبه 6 تیر، در گفت‌و‌گو با وبگاه «خانه ملت»، اظهار داشت: «خارج شدن نیروگاه هسته‌ای بوشهر از مدار به دلیل مسائل فنی بود و این موضوعی است که برای نیروگاه‌ها به صورت طبیعی ایجاد می‌شود.»

Advertisement

او در ادامه بر خلاف سخن پیشین خود، مشکلات «مالی» در تامین «سوخت از روسیه» را عامل توقف نیروگاه اتمی بوشهر دانست و تصریح کرد: «در حال تامین سوخت جدید نیروگاه بوشهر هستیم و منابع مالی آن نیز در حال تامین است. وزارت نیرو نیز بدهی که به سازمان (انرژی اتمی) داشت را پرداخت کرد و امروز نیز بانک مرکزی دستور داد تا حواله پرداخت سوخت جدید نیروگاه، به روسیه با سرعت بیشتری انجام شود.»

پیشتر سازمان انرژی اتمی ایران، علت تعطیلی موقت نیروگاه بوشهر را «بروز نقص فنی» اعلام کرد اما جزئیاتی در این زمینه ارائه نداد.

مشکلات مالی دلیل خارج شدن نیروگاه بوشهر از مدار

پیش از این، در اسفند سال گذشته محمود جعفری، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرعامل شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی، با اشاره به محدودیت انتقال ارز و تحریم‌های بانکی از احتمال توقف فعالیت نیروگاه اتمی بوشهر در سال 1400 خبر داده بود.

جعفری تصریح کرد: «مشکلات اصلی ما در سال‌های اخیر، تغییرات نرخ ارز و مشکلات مربوط به تحریم‌های بانکی بوده که سبب شده تامین هزینه‌های بهره‌برداری، نگهداری، خرید قطعات یدکی و سوخت سالانه واحد یکم نیروگاه بوشهر از جمله انتقال مبالغ ارزی به شرکت‌های طرف قرارداد در کشور روسیه با مشکلات مواجه شود.»

این سخنان ضد و نقیض در حالی ایراد می‌شود که غلامعلی رخشانی‌مهر، معاون هماهنگی شرکت توانیر ایران، اعلام کرده بود نیروگاه اتمی بوشهر، از روز شنبه 29 خرداد، از مدار خارج شده و احتمالا کشور با خاموشی‌های گسترده روبرو می‌شود.

از سویی دیگر مصطفی رجبی‌مشهدی، سخنگوی صنعت برق ایران به خارج از مدار بودن سه نیروگاه عمده کشور اشاره کرد و گفت: «تعمیرات سه نیروگاه اتمی بوشهر، رامین اهواز و نیروگاه بندرعباس که از مدار خارج هستند، در حال انجام است و تلاش‌ها به‌صورت شبانه‌روزی انجام می شود تا این نیروگاه‌ها هرچه زودتر وارد مدار شوند.»

این در حالی است که تعمیرات و آماده‌سازی فنی نیروگاه‌های تامین برق در ایران معمولا در فصل بهار انجام می‌گیرد تا کشور با قطعی برق در فصل گرما روبرو نشود.

رکورد شکنی‌های مصرف برق با وجود قطعی‌های گسترده

مصرف برق ایران که در بهار امسال وارد مدار 60 هزار مگاواتی شده بود با آغاز فصل تابستان روند پر شتاب‌تری گرفت به‌طوری که اکنون کانال 61 هزارمگاوات را پشت سرگذاشته و در روزهای آتی احتمال رکوردشکنی‌های بیشتر نیز وجود دارد.

وزارت نیروی ایران افزایش دما، خشکسالی و کاهش ذخایر آب پشت سدها را از دلایل اصلی قطعی‌ گسترده برق در کشور عنوان کرده‌ است.

با این وجود «فرسودگی شبکه» انتقال و توزیع برق و «استخراج رمزارزها» در ایران از دیگر عوامل افزایش مصرف هستند که باعث افزایش بار مصرف در شبکه برق شده‌اند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم