گسترش اعتصابات کارگران نفت به شهرهای مختلف ایران

کارگران خواستار افزایش دستمزد، افزایش روزهای استراحت و پایان‌دادن به فضای امنیتی محیط کار هستند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

کارگران سه شرکت «رادیوگرافی» وابسته به پالایشگاه آبادان، یکشنبه 6 تیر، با اعلام همبستگی با دیگر کارگران اعتصابی سراسر ایران، به «کمپین 1400» پیوستند.

در ویدئویی که امروز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، کارگران شرکت‌های پیمانکاری «نیما آزمون»، «پیشتازان آریا» و «پیشگامان فنون پارس» دست از کار کشیدند و از مطالبات سراسری کارگران در رابطه با شرایط کاری و دستمزدی حمایت کردند.

Advertisement

کارگران شرکت «پتروشیمی بوشهر» نیز با حمایت خود از کمپین 1400، همراهی خود را با اعتصابات سراسری کارگران در ایران اعلام کردند.

اعتصابات گسترده کارگری در ایران از شنبه 29 خرداد با اعتراض کارگران بخش نفت و گاز و پتروشیمی آغاز شد و به مرور کارگران دیگر بخش‌ها نیز به آن پیوستند.

روز گذشته کارگران شرکت خودروسازی «دیارخودرو» و شرکت «ODCC» وابسته به پالایشگاه اصفهان با اعتصابات سراسری همراه شدند.

همزمان، کارگران پالایشگاه ماهشهر، نیروگاه رامین اهواز، شرکت ستاره نفت دماوند، نیروگاه بوستان و عسلویه، شرکت اندیکای صنعت آسیا، پارس کیهان، شرکت دیپلیمر عسلویه، نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه، کارگران پیمانکاری شرکت سازه فرافن قشم، کنسرسیوم«پروژه بیدبلند» بهبهان و کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران طی روزهای اخیر دست به اعتصاب زدند.

مهمترین خواسته کارگران ایران افزایش دستمزد ماهانه به 12 میلیون تومان ‌و «20 روز کار ‌و 10 روزاستراحت» به ویژه برای کارگران پروژه‌های دور افتاده بخش نفت ‌‌و حفاری است.

انحلال شرکت‌های پیمانکاری، دائمی شدن قراردادها، پرداخت دستمزدهای معوقه، ایمنی محیط کار و‌‌ پایان دادن به فضای امنیتی محیط کار از دیگر خواسته‌های کارگران عنوان شده است.

اعتصاب در دیگر بخش‌های اقتصادی

از سویی دیگر و هم‌راستا با اعتصابات کارگری در سراسر ایران، فعالان دیگر بخش‌های اقتصادی به دلیل بی‌توجهی حکومت ایران به حداقل مطالبات صنفی آنها به تجمعات اعتراضی دست زدند.

در اهواز مستمری بگیران صندوق بازنشستگی شرکت فولاد خوزستان، تجمع اعتراضی برگزار کردند. آنها ضمن طرح مطالبات صنفی، خواستار افزایش مستمری خویش با توجه به نرخ واقعی تورم شدند.

مجلس ایران اخیرا پس از کش و قوس‌های فراوان حقوق ماهیانه را حدود 4.5 میلیون تومان تصویب کرد. این در حالی است که نهادهای حکومتی خط فقر در کشور را حدود 10 میلیون تومان اعلام کرده‌اند.

اعتراضات سراسری دامداران در ایران

دامداران ایران نیز با اعتراض به عدم حمایت دولت از محصولاتشان، به تاسی از اعتصابات کارگری دست به اعتراض سراسری زدند.

در همین زمینه، دامداران استان فارس با واژگون کردن گالن‌های شیر مقابل ساختمان استانداری این استان به تجمع سراسری دامداران کشور پیوستند. این دامداران با شعار «مرگ بر روحانی» خواستار حمایت دولت از محصولات دامی داخلی شدند.

همزمان دامداران یزدی با تجمع اعتراضی با هم‌صنفی‌های خود اعلام همبستگی کردند. آنها نیز به عدم حمایت از محصولات و فراورده‌های تولیدی خود اعتراض داشتند.

اعتراض کسبه در ایرانشهر

کسبه و بازاریان ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان نیز به شرایط محدود کننده اعمالی از سوی فرمانداری این شهر به بهانه کرونا اعتراض کردند.

در ویدئویی که از تجمع گسترده این کسبه در مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان منتشر شده است، معترضان پاسخ‌گویی مقامات شهر در برابر ضرر و زیان خود را خواستار شده و همزمان خواهان اقدامات جبرانی دولت شدند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم