ادامه اعتصابات کارگری در ایران برای ششمین روز متوالی
این اعتصابات از بخش نفت آغاز شد اما به سایر بخشها گسترش یافت
اعتصابات گسترده کارگری در ایران که با اعتراض کارگران بخش نفت و گاز و پتروشیمی آغاز شد وارد ششمین روز خود شد و کارگران دیگر بخشها نیز به آن پیوستند.
شبکههای اجتماعی داخل ایران تصاویر و ویدیوهایی از تجمع اعتراضی کارگران شرکت خودروسازی «دیارخودرو» منتشر کردند که امروز شنبه 5 تیر با اعتراضات کارگری سراسری اعلام همبستگی کردند.
مهمترین خواسته کارگران دیارخودرو، پرداخت حقوق و مستحقات معوقه است که حدود سه ماه به تاخیر افتاده است.
همچنین ویدیویی از پیوستن کارگران شرکت «ODCC»، از شرکتهای وابسته به پالایشگاه نفت اصفهان، به اعتصابات سراسری منتشر شده است. در این ویدیو، کارگران با دست کشیدن از کار اعلام میکنند که با «کمپین 1400» همراه شدهاند.
همزمان با گسترش اعتصابات كارگرى در ايران، كارگران پالایشگاه نفت اصفهان با پيوستن به اين اعتصابات، خواهان دستمزدهای عادلانه، توزیع مناسب زمان مرخصیها و کوتاه شدن دست شرکتهای پیمانکاری شدند.#العربیه_فارسی pic.twitter.com/IYx5iiCJUk
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) June 26, 2021
در موج جدید اعتصابات کارگری در ایران که با عنوان «کمپین 1400» از 29 خرداد آغاز شد، ابتدا کارگران صنعت نفت و گاز وپتروشیمی به شرایط کاری و دستمزد خود اعتراض کردند و سپس بخشهای دیگری به این اعتصابات پیوستند.
در پی اخراج 700 تن از کارگران پروژهای پالایشگاه نفت تهران، این اعتصابات ابعاد وسیعتری یافت.
همزمان، کارگران پالایشگاه ماهشهر، نیروگاه رامین اهواز، شرکت ستاره نفت دماوند، نیروگاه بوستان و عسلویه، شرکت اندیکای صنعت آسیا، پارس کیهان، شرکت دیپلیمر عسلویه، نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه، کارگران پیمانکاری شرکت سازه فرافن قشم، کنسرسیوم«پروژه بیدبلند» بهبهان و کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران طی روزهای اخیر دست به اعتصاب زدند.
پایان دادن به جو امنیتی محیط کار
جعفر عظیمزاده، فعال کارگری، مهمترین خواسته کارگران ایران را افزایش دستمزد ماهانه به 12 میلیون تومان و «20 روز کار و 10 روزاستراحت» به ویژه برای کارگران پروژههای دور افتاده بخش نفت و حفاری عنوان کرد.
عظیمزاده اشاره کرد که کارگران رسمی شرکتهای نفت و حفاری از مزایای 15 روز کار و 15 روز استراحت برخوردارند در حالی که کارگران پیمانی و قراردادی تنها 6 روز در ماه استراحت میکنند.
او دیگر خواستههای کارگران را انحلال شرکتهای پیمانکاری، دائمی شدن قراردادها، پرداخت دستمزدهای معوقه، ایمنی محیط کار و پایان دادن به فضای امنیتی محیط کار عنوان کرد.
به گفته این فعال کارگری «حراست» شرکتها با سیطره امنیتی و ایجاد جو ترس و خفقان در محیط کار مانع از طرح مسائل صنفی بهویژه تجمع و اعتصاب کارگران میشوند و دائما کارگران را به تعلیق یا اخراج از کار تهدید میکنند.
گفتنی است تیرماه سال گذشته نیز اعتصابات کارگری گستردهای در ایران شکل گرفت که تنها به افزایش اندکی در دستمزدها منجر شد.
شورای عالی کار، هر ساله در اواخر تیر و اوایل مرداد پیشنهاداتی را درباره دستمزدها و شرایط کار برای تصمیمگیری به مقامات رسمی اعلام میکند.
سندیکاها و نهادهای صنفی کارگری تلاش دارند کارگران پیمانی و قراردادی که «خارج از شمول قانون کار» هستند را مشمول قانون کار کنند تا حداقلی از عدالت کاری برای این دست از کارگران که بار اصلی توسعه کشور را بر دوش دارند، برقرار شود.
-
گسترش اعتصابات سراسری کارگران در ایران
حمایت گروههای غیرکارگری از اعتراض کارکنان صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ايران -
ادامه اعتصابات دامنهدار کارگران در سراسر ایران
این کارگران خواهان دستمزدهای عادلانه و توزیع مناسب زمان مرخصیها شدند ايران -
گروههای کارگری جدیدی به اعتصابات سراسری در ایران پیوستند
پالایشگاه تهران، 700 کارگر معترض را اخراج کرد ايران