ادامه اعتصابات دامنه‌دار کارگران در سراسر ایران

این کارگران خواهان دستمزد‌های عادلانه و توزیع مناسب زمان مرخصی‌ها شدند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

اعتصابات کارگری که از سه روز پیش و با اعتراض کارگران «موقت و پیمانی» صنعت نفت به شرایط کاری و دستمزدی آغاز شد، با پیوستن کارگران دیگر بخش‌ها از سراسر ایران ابعاد گسترده‌ای یافته است.

منابع خبری و شبکه‌های اجتماعی در ایران پنج‌شنبه 3 تیر، گزارش دادند که «کارگران پروژه‌ای» شرکت دیپلیمر در عسلویه، همگام با دیگران همکاران خود در صنایع نفت و پالایشگاهی، وارد اعتصاب شدند.

Advertisement

این کارگران خواهان دستمزد‌های عادلانه و توزیع مناسب زمان مرخصی‌ها شدند.

همزمان، کارگران کنسرسیوم «پروژه بیدبلند» بهبهان هم به اعتصاب سراسری کارگران پیوستند. کارگران این پروژه نیز به عدم پرداخت به‌موقع حقوق و ناهمسانی دستمزدها و مزایا اعتراض دارند.

روز گذشته کارگران پالایشگاه ماهشهر، کارکنان نیروگاه رامین اهواز، شرکت ستاره نفت دماوند، نیروگاه بوستان و عسلویه، شرکت اندیکای صنعت آسیا، پارس کیهان و کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران به اعتصاب سراسری کارگران پیوستند.

کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه نیز چهارشنبه با صدور بیانیه‌ای، از اعتصاب سراسری کارگران اعلام حمایت کردند. کارگران این شرکت برای چند سال با فرآیند واگذاری غیر اصولی این مجموعه عظیم به بخش خصوصی مخالفت کرده و خواهان مدیریت و نظارت شورایی کارگران هستند.

در واکنش به این اعتصابات و در اقدامی که جهت ترساندن کارگران شمرده شد، پالایشگاه تهران 700 نفر از کارگران معترض به وضعیت معیشت خود را بدون هیچ توضیحی اخراج کرد. کارگران این پالایشگاه با انتشار ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی «برگه اخراج» خود را منتشر کرده و همزمان خواستار «حمایت مردم ایران از حرکت اعتراضی» خویش شدند.

کارگران پیمانی پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها با خواسته «افزایش حقوق به 12 میلیون تومان در ماه» و «تغییر نوبت مرخصی به 20 روز کار و 10 روز مرخصی» دست به اعتصاب زدند.

از دیگر خواسته‌های کارگران می‌توان به پرداخت به‌موقع دستمزدها، کوتاه‌کردن دست پیمانکاران از صنعت نفت، توقف اخراج دلبخواهی و بدون ضابطه کارگران و لغو قوانین «برده‌داری» در مناطق آزاد اقتصادی نام برد.

شورای سازماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی صنعت نفت ایران همچنین رعایت استانداردهای بهداشتی، محیط‌زیستی و ایمنی محیط کار، بالا بردن استانداردهای بهداشتی خوابگاه‌ها و سرویس‌های بهداشتی، پایان‌دادن به فضای امنیتی‌ محیط‌های کار، به رسمیت شناخته شدن حق تشکل‌یابی، برگزاری تجمع و اعتراض کارگران را از دیگر مطالبات کارگران برشمرده است.

در تجمع کارگران صنعت نفت علیه زنگنه، وزیر نفت ایران شعار «زنگنه، ننگت باد» سر داده شد.

از سال 92 قرار بود طرح طبقه‌بندی مشاغل اجرا شود و دستمزد کارگران افزایش یابد اما این اقدامات تاکنون انجام نشده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم