نیویورک تایمز: رئیس‌جمهور شدن رئیسی نشانه تشدید بحران ایران با غرب است

نیویورک تایمز: احتمال رهبری رئیسی پس از درگذشت خامنه‌ای قوی‌تر شده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

روزنامه «نیویورک تایمز» در مقاله‌ای رئیس‌جمهور شدن ابراهیم رئیسی را نشانه تشدید بحران ایران با غرب دانسته و نوشته كه احتمال رهبری رئیسی پس از درگذشت خامنه‌ای قوی‌تر شده است.

در این مقاله آمده است: «آنهایی که فکر می‌کردند حکومت ایران در نهایت به سوی اعتدال حرکت خواهد کرد اشتباه می‌کردند، چرا که جمهوری اسلامی نشان داد قصد دارد اسلامگرایی، سرکوب، و انقلابی‌گری را دوبرابر کند.»
برت ستفانز، نویسنده مقاله با اشاره به سوال چندین سال پیش هنری کیسینجر، وزیر خارجه اسبق آمریکا، مبنی بر اینکه که «آیا ایران می‌خواهد یک کشور باشد یا یک انقلاب؟» نوشته «کیسینجر منظورش این بود که اگر اهداف حکومت ایران در راستای ملاحظات متعارف امنیت ملی، سعادت مادی و احترام متقابل قرار بگیرد، آن وقت ایالات متحده می‌تواند بر اساس مسائل عینی با ایران مذاکره کند.»
از نظر نویسنده «اگر جاه‌طلبی‌های حکومت ایران اساساً ایدئولوژیک باشد، و این رژیم مدام برای گسترش انقلاب اسلامی خود در سراسر خاورمیانه و فراتر از آن فعالیت کند، در آن صورت مذاکره با حاکمان ایران تا حد زیادی بی‌معنی خواهد بود، چرا که ایران به جای ثبات، تمایل به ایجاد آشوب و سلطه‌جویی خواهد داشت.»
به نوشته «نیویورک تایمز» اگرچه اغلب ناظران رئیسی را «فوق محافظه‌کار» می‌نامند، اما توصیف دقیق‌تر برای او «فوق انقلابی» است، چرا که رئیسی همچنان هوادار سفت و سخت آرمان‌های روح‌الله خمینی، رهبر پیشین جمهوری اسلامی است. همین باعث می‌شود که احتمال رهبری وی پس از درگذشت خامنه‌ای، رهبر فعلی حکومت ایران، افزایش پیدا کند.»

Advertisement

استدلال دولت بایدن

بر اساس این مقاله، دولت جو بایدن این استدلال را مطرح می‌کند که معامله روی میز در وین هنوز هم بهترین گزینه برای مقابله با برنامه هسته‌ای تسلیحاتی ایران است، چرا که از یک طرف اقدام نظامی علیه ایران غیرقابل تصور است، و از طرف دیگر، سیاست «فشار حداکثری» دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، نتوانست جلوی غنی‌سازی اورانیوم ایران را بگیرد.
با این وجود، به نظر نویسنده مقاله، آنچه تجربه طولانی در امور خاورمیانه به ما آموخته این است که این منطقه به آسانی باقی جهان را به حال خود رها نخواهد کرد. محدودیت کمتر برای ایران به معنای درگیری بیشتر در خاورمیانه است. این بدین معناست که کشورهای عربی هم به دنبال کسب توانایی‌های هسته‌ای خواهند رفت؛ و این به معنای اسرائیلی عصبی است که هر لحظه آمادهٔ استفاده از نیروی نظامی است.
«نیویورک تایمز» نتیجه می‌گیرد که هر اتفاقی که در وین و پای میز مذاکره بیفتد، ریاست‌جمهوری رئیسی به این معناست که بحران 42 ساله ایران با غرب در مسیر بدتر شدن است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم