مصرف روزانه برق در ایران از مرز 61 هزار مگاوات فراتر رفت
از روز شنبه گذشته نیروگاه اتمی بوشهر از مدار خارج شده است
مصرف روزانه برق ایران، برای نخستین بار در طول فعالیت صنعت برق این کشور از مرز 61 هزار مگاوات گذشت که ادامه چنین روندی میتواند به خاموشیهای گسترده در روزهای آینده منجر شود.
خبرگزاری «ایرنا» سهشنبه 1 تیر، به نقل از شرکت مدیریت شبکه برق ایران، گزارش داده که میزان مصرف برق در ساعت 12 و 25 دقیقه روز گذشته به رقم 61 هزار و 385 مگاوات رسید.
این میزان مصرف در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که 57 هزار و 290 مگاوات بود از رشد چهار هزار و 95 مگاواتی برخودار است.
همچنین در مقایسه با روز دوشنبه 30 خرداد که 60 هزار و 601 مگاوات برق مصرف شده بود، 784 مگاوات رشد نشان میدهد.
غلامعلی رخشانیمهر، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر ایران گفت: «هفته گذشته میانگین دمای کشور حدود 36 درجه بود این در حالی است که براساس نقشههای هواشناسی، دمای هوا در هفته جاری بین یک تا 1.5 درجه افزایش خواهد یافت.»
او ادامه داد: «با رسیدن میانگین دمای هوا به 38 درجه در کشور، احتمال آنکه رکورد نیاز مصرف برق به 62 هزار مگاوات افزایش یابد وجود دارد.»
رخشانیمهر با بیان این که هفته گذشته با رسیدن مصرف به بیش از 60 هزار مگاوات، شاهد شکاف 6 هزار مگاواتی در تراز بین تولید و مصرف بودیم، خاطرنشان کرد: «این هفته با توجه به شرایط موجود احتمال تشدید این شکاف بیشتر شده است.»
خروج نیروگاه اتمی بوشهر از مدار
از سویی دیگر همین مقام مسئول، یکشنبه 30 خرداد، اعلام کرد که نیروگاه اتمی بوشهر از روز شنبه بهطور «موقت» از مدار خارج شده و احتمالا کشور با خاموشیهای گسترده روبرو شود.
سازمان انرژی اتمی ایران علت تعطیلی موقت نیروگاه بوشهر را «بروز نقص فنی» اعلام کرد اما جزئیاتی در این زمینه ارائه نکرد.
وزارت نیروی ایران افزایش دما، خشکسالی و کاهش ذخایر آبی پشت سدها را از دلایل اصلی قطعی برق عنوان کرده است.
«فرسودگی شبکه» و «استخراج رمزارزها»
با این وجود «فرسودگی شبکه» انتقال و توزیع برق و «استخراج رمزارزها» در ایران از دیگر عوامل افزایش مصرف هستند که باعث افزایش بار مصرف در شبکه برق شدهاند.
به گفته مقامات وزارت نیرو، فرسودگی باعث تلفشدن حدود 10 درصد از توان تولیدی برق ایران میشود و استخراج رمزارزها حدود «نصف برق مصرفی تهران» به شبکه برق فشار وارد میکند.
در ماههای اخیر، بسیاری از کلان شهرها و دیگر شهرهای ایران دچار قطعی همزمان آب و برق شدهاند و بهطور روزانه لیست قطعی ساعات برق در تمام کشور اعلام و اجرا میشود.
این در حالی است که ایران به برخی کشورها از جمله عراق برق صادر میکند و از طرفی اعلام کرده که برای جبران نیازهایش خواستار افزایش واردات برق از جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان است.
این اقدامات متناقض به روشنی، سردرگمی در سیاستگذاری حوزه انرژی در ایران را نشان میدهد.
-
25 درصد برق صادراتی ایران به عراق قطع شد
انفجاری منسوب به «داعش»، خط برق ارسالی ایران در استان دیالی عراق را قطع کرد ايران -
قطعی همزمان آب و برق در برخی از کلان شهرهای ایران
ایران در آستانه فصل گرما با کمبود 6هزار مگاوات برق روبرو است ايران -
رکوردشکنی مصرف برق در ایران بهرغم خاموشیهای برنامهریزیشده
برای اولین بار در ایران مصرف روزانه برق از 59 هزار مگاوات فراتر رفت ايران