بازداشت 100 نفر در یاسوج در پی درگیریهای معترضین به نتایج انتخابات شوراها
اخبار ضد و نقیض از کشتهشدن سه نفر در اعتراضات یاسوج گزارش شده است
مقامات قضایی و امنیتی استان کهگیلویه و بویر احمد، از بازداشت بیش از یکصد نفر در پی اعتراض برخی نامزدهای انتخاباتی و هواداران و بستگان آنها به نتایج انتخابات شوراها در شهرستان یاسوج و وقوع برخی درگیریها، خبر دادند.
منابع محلی و ویدیوهای منتشر شده از مردم شهرستان یاسوج در شبکههای اجتماعی اعتراضات گسترده مردم این شهرستان و حضور پرتعداد نیروهای پلیس و امنیتی را نشان میدهد.
ویدئوهایی منتشرشده که نشان میدهد نیروهای امنیتی ایران، با تجهیزات و خودروهای ضد شورش در خیابانهای شهر یاسوج حاضر شده و مردم معترض به نتایج انتخابات را مورد ضرب و شتم قرار دادند.#العربيه_فارسى pic.twitter.com/oQZU0v448z
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) June 21, 2021
علی ملکحسینی، دادستان یاسوج، دوشنبه 31 خرداد، بازداشت معترضان را تایید کرد و گفت: «در روز برگزاری انتخابات 1400 بیش از 100 نفر بازداشتی داشتیم و این افراد از همه سلایق، گروهها و اقوام مختلف کاندیداها بودند.»
این مقام قضایی با توصیف اعتراضات به آشوب و با اشاره به این که «نظام جمهوری اسلامی ایران ضعیف نیست و هر آشوبی را جمع کرده»، افزود: «اینکه کسی فکر کند که انتخاباتی برگزار شود و هیچ کس ناراضی نباشد، فکر اشتباهی است.»
اظهارات دادستان یاسوج از گستردگی اعتراض مردم این شهرستان و نامشخص بودن روند بررسی قضایی بازداشت شدگان خبر میدهد.
دلیل اعتراضات
وبگاه «فرارو»، دلیل اعتراضات مردم یاسوج را اختلال در سیستم ثبت و اعلام الکترونیکی آرا اعلام کرده و نوشت: «ماجرای انتخابات بحث برانگیز شورای شهر در یاسوج از اشکال در سیستم الکترونیک ثبت آرا ناشی میشود. در این راستا اعلام لیست برندگان انتخابات به تاخیر افتاد و شائبه تقلب بالا گرفت.»
مجید احمدی، فرماندار شهرستان بویر احمد با اشاره به این مشکل از حل آن پس از برطرف کردن ایراد سیستم سخن گفت اما تصریح کرد در جریان این وقفه لیستی از برندگان انتخابات منتشر شد که «تا حدودی منطبق با واقعیت» بود.
احمدی تاکید کرد: « بعد از اینکه اطلاعات صحیح ثبت شد، نتایج نهایی توسط دستگاه شمارش شد و لیست منتخبین تغییر کرد.»
تغییر در لیست منتشرشده غیر رسمی با لیست رسمی که با تاخیر اعلام شد شائبه دخل و تصرف مقامات را تقویت کرد و باعث شعلهور شدن اعتراضات مردم شد.
از سویی دیگر کاندیداهای معترض در نامههایی به مقامات اجرایی و نظارتی انتخابات از «خرید رای تبلیغات برخی نامزدها در محل شعبه اخذ رای، دخالت اعضای هیات اجرایی و نظارت بر رایگیری و جانبداری از کاندیداهای مورد حمایت و وارد کردن کد کاندیدهای خاص به هنگام اخذ رای» به عنوان دلایل اعتراض خود یاد کردند.
اخبار ضد و نقیض از کشته شدن سه معترض
همچنین گزارشهایی از کشته شدن 3 شهروند معترض در فضای مجازی منتشر شد که مقامات استانی آن را تکذیب کردند. ویدیوها در برخی شبکههای اجتماعی جسد سه جوان را نشان میدهد که ادعا شده در جریان درگیرهای یاسوج کشته شدهاند.
کیقباد مصطفایی، فرمانده انتظامی استان کهگیلویه و بویر احمد نیز با تایید اعتراضات خیابانی گفت: «در پی نارضایتی و اعتراض روز جاری تعدادی از هواداران یکی از کاندیداهای شورای شهر یاسوج و تجمع معترضان مقابل فرمانداری شهرستان مذکور و اقدامات هنجارشکنانه و دستگیری چند نفر از هنجارشکنان توسط پلیس، معترضین متفرق شدند.»
مصطفایی با تکذیب کشتهشدن معترضان تهدید کرد که «پلیس با افرادی که قصد برهم زدن امنیت ذهنی و روانی جامعه را داشته باشند برخورد قاطع خواهد کرد.»
گفتنی است انتخابات شوراهای شهر و روستا در ایران همزمان با انتخابات ریاست جمهوری در روز 28 خرداد برگزار شد.
انتخابات شوراها نیز همچون انتخابات ریاست جمهوری با مشارکت پایین مردم روبرو شد. نکته قابل ذکر در هر دو انتخابات افزایش چشمگیر آرای باطله بود که در برخی شهرستانها این آرا از رای نفر اول پیروز در انتخابات بیشتر بوده است.
-
تنها 14 درصد مردم تهران بهطور موثر در انتخابات ریاست جمهوری رای دادند
26 درصد از مردم تهران در انتخابات شرکت کردند که 12 درصد از آنها رای سفید به صندوق انداختند ايران -
خبرگزاریهای بینالمللی: انتخابات ایران و سقوط کشور به قعر دیکتاتوری و رادیکالیسم
ابراهیم رئیسی بابت آمریت در کشتار دستهجمعی زندانیان سیاسی در ایران در سال 1988، توسط واشینگتن مورد تحریم قرار گرفته است ايران