موسسه گمان: تنها 22 درصد ایرانیان در انتخابات شرکت میکنند
86 درصد کسانی که به روحانی رای داده بودند در انتخابات شرکت نمیکنند
طبق آخرین نظرسنجی گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان، «گمان» نرخ قطعی مشارکت مردم ایران در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تنها 22 درصد است.
۶۳٪ از افرادی که رای میدهند، انگیزه خود برای رای دادن را «حمایت از نظام و رهبری» ذکر کردهاند. ۲۲٪ کسانی که رای میدهند انگیزه خود را «استفاده از حق رای و حفظ جمهوریت نظام» عنوان کردهاند. ٪۱۰ رایدهندگان هم گفتهاند «از سر اجبار یا برای داشتن مهر در شناسنامه» رای میدهند.#گمان pic.twitter.com/80AZEd4IP4
— GAMAAN - گَمان (@gamaanresearch) June 18, 2021
این موسسه افکارسنجی که در کشور هلند مستقر است در فاصله زمانی 25 تا 27 خرداد از 47 هزار ایرانی با موضوع «انتخابات ریاست جمهوری 1400» نظرسنجی کرده است.
بر اساس نتایج نهایی این نظرسنجی، حدود 72 درصد جامعه آماری اعلام کردهاند در انتخابات ریاستجمهوری پیش رو در 28 خرداد 1400 رای نخواهند داد، حدود 22 درصد به طور قطعی رای خواهند داد و 6 درصد هنوز تصمیم قطعی نگرفتهاند.
برخی موسسات نظرسنجی رسمی در ایران نیز از کاهش فزاینده نرخ مشارکت سخن گفته بودند. همین امر سبب شد در روزهای منتهی به انتخابات اکثر مقامات رسمی جمهوری اسلامی مردم را به حضور در انتخابات دعوت کنند.
در ادامه گزارش گروه مطالعاتی «گمان» آمده است: «بر طبق نتایج نظرسنجی گمان، از میان کل واجدین شرایط رای دادن حدود 19 درصد به ابراهیم رئیسی، 4 درصد به عبدالناصر همتی، 2 درصد به محسن رضایی و 1 درصد به قاضیزاده هاشمی رای میدهند. حدود 3 درصد جامعه هنوز تصمیم نگرفتهاند و حدود 2 درصد هم اعلام کردهاند که رای باطله/سفید میدهند.»

در این انتخابات شورای نگهبان تنها 7 نامزد از میان 592 داوطلب را تایید صلاحیت کرد.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی رای سفید را «حرام» و حضور در انتخابات را «واجب عینی» اعلام کرده بود.
گزارش موسسه گمان می افزاید: «86 درصد کسانی که در سال 1396 به حسن روحانی رای داده بودند اعلام کردهاند که در انتخابات امسال رای نمیدهند. همچنین 30 درصد کسانیکه در سال 1396 به ابراهیم رئیسی رای داده بودند گفتهاند در انتخابات 1400 شرکت نمیکنند.»
در دو دولت حسن روحانی ارزش ریال ایران به شدت سقوط کرد و نرخ تورم رکوردهای جدیدی در تاریخ معاصر ایران برجای گذاشت. افزون بر آن اصرار بر سیاستهای تنشآمیز منطقهای و برنامههای موشکی و اتمی شرایط سختی را بر مردم ایران تحمیل کرد.
این گروه مطالعاتی از انگیزه مشارکتکنندگان در انتخابات پرسیده و نوشته است: «63 درصد از افرادی که رای میدهند، انگیزه خود برای رای دادن را "حمایت از نظام و رهبری" ذکر کردهاند. 22 درصد کسانی که رای میدهند انگیزه خود را "استفاده از حق رای و حفظ جمهوریت نظام" عنوان کردهاند. 10درصد رایدهندگان هم گفتهاند “از سر اجبار یا برای داشتن مهر در شناسنامه” رای میدهند.»
رهبر جمهوری اسلامی همواره پیش از انتخابات، حضور مردم را تجلی اراده آنها و در راستای دفاع از حقوق خودشان اعلام کرده اما پس از انتخابات با مصادره کردن رای مردم، نرخ مشارکت را تاییدی بر سیاستها و رویکردهای خود و نظامش توصیف میکند.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در فضایی کاملا سرد و با تحریم طیف گستردهای از شهروندان داخل و خارج ایران مواجه شد.
کارزارهایی چون «رای بی رای»، «انگشت در خون» و «نه به نمایش انتخابات» بازتاب گستردهای در میان مردم، فعالان و شبکههای اجتماعی داشته است.
-
تجمع مخالفان جمهوری اسلامی مقابل کنسولگری چند کشور اروپائی
شماری از معترضین به انتخابات ایران در کشورهای مختلف بازداشت شدند بين الملل -
انتخابات در ايران و سرکوب جنبش دمکراسیخواهی
انتخابات قلابی در ايران منعکس کننده اين امر است که رژيم هيچ اهميتی به دموکراسی، عدالت و يک دولت کارآمد نمیدهد. رژیم حاکم نامزدش ابراهيم رئيسی يکی از ... دیدگاه ها -
انتخابات1400؛ از بازداشت 27 نفر تا شکایت یک نماینده
هشدار پلیس سایبری ایران: انتشار پیش از موعد نتایج قطعی انتخابات ممنوع ايران -
سردترین انتخابات جمهوری اسلامی؛ خامنهای یک رای را هم مهم دانست
طیف وسیعی از احزاب و گروههای سیاسی در داخل و خارج از ایران خواستار تحریم این انتخابات شدهاند ايران