درخواست غزال شارمهد از دولت آلمان برای کمک به آزادی پدرش
جمشید شارمهد تا کنون از دسترسی به وکیل مستقل محروم بوده است
غزال شارمهد، دختر جمشید شارمهد، شهروند دو تابعتی ایرانی-آلمانی زندانی در ایران، از دولت آلمان خواست که برای آزادی پدرش تلاش کند.
غزال شارمهد در گفتوگو با «فاکسنیوز»، با اشاره به اینکه بیماری پدرش در زندان وخیمتر شده و باید هر چه سریعتر آزاد شود، گفت این وظیفه دولت آلمان است که از شهروندان خود دفاع کند.
او گفت پدرش، وكیل تسخیری منصوب شده توسط رژیم ایران را رد كرده است. غزال شارمهد، پیشتر از درخواست 250 هزار دلاری وکیل تسخیری برای کمک به پرونده پدرش خبر داده بود.
به گزارش فاکسنیوز، وزارت خارجه آلمان گفته است به تلاشها برای دسترسی کنسولی به شارمهد ادامه خواهد داد اما «به طور معمول ایران به زندانیانی که تابعیت ایرانی نیز دارند، دسترسی کنسولی نمیدهد.»
BREAKING: This is Reza Dordizadeh, a TRUSTED lawyer of the Islamic regime, forcefully assigned on my father’s case. He is now asking my family for $250,000 otherwise he won’t put any time or effort to assist my dad!!! Is this a justice system or a cruel joke?#FreeJamshidSharmahd pic.twitter.com/qZYLgc1G5s
— Gazelle (@GazelleSharmahd) May 25, 2021
این زندانی سیاسی 66 ساله، به مشارکت در عملیات بمبگذاری در حسینیهای در شیراز در سال 1387، متهم شده است. خانواده شارمهد، پیشتر به «آسوشیتدپرس»، گفتهاند او فقط سخنگوی «رادیو تندر» بود و فعالیتهای شارمهد هیچ ربطی به حملات در داخل ایران نداشت.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز اخیرا از امتناع جمهوری اسلامی از آزادی جمشید شارمهد که با بدتر شدن وضعیت سلامتی و بدون مشاوره حقوقی در ایران زندانی است، ابراز انزجار کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز ضمن تاکید بر اینکه واشینگتن با متحدان خود برای آزادی زندانیهای دوتابعیتی در ایران همکاری میکند، بهرهبرداری جمهوری اسلامی از «بازداشتهای ناعادلانه شهروندان خارجی به عنوان یک ابزار سیاسی» را محکوم کرد.
دختر این زندانی سیاسی به فاکسنیوز گفت که رسانههای تبلیغاتی جمهوری اسلامی «اعتراف اجباری» او را نشان دادند که در آن شارمهد «به جرمی اعتراف کرد که مرتکب نشده است».
او گفت خانواده شارمد «بسیار نگران» هستند زیرا پدرش «10 ماه در سلول انفرادی بوده است، این رفتار غیر انسانی است، بهخصوص برای کسی که 66 سال دارد و از پارکینسون رنج میبرد.»
سازمان «عفو بینالملل»، در تاریخ 15آوریل، هشدار داد که شارمهد، که از 10 ماه پیش در ایران زندانی شده، با خطر اعدام روبهروست و با ارسال نامهای به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه ایران، خواستار آزادی بیقید و شرط این زندانی سیاسی شد.
گفتنی است این زندانی سیاسی، تا کنون از دسترسی به وکیل مستقل و دادرسی عادلانه محروم بوده است.
آخرین خبرها حاکی است که شارمهد از یکی از کشورهای اطراف ایران و احتمالا در سفری به عمان ربوده شده است و از آنجا به ایران انتقال داده شد. در همین راستا، جمهوری اسلامی ادعا کرد که طی «یک عملیات پیچیده» موفق به دستگیری این فرد شده است.
روزنامه «جوان» نزدیک به سپاه پاسدران، در گزارشی خبر از دستگیری جمشید شارمهد در تاجیکستان داده بود اما وزارت اطلاعات ایران با انتشار بیانیهای در تاریخ 2 اوت 2020 این ادعا را تکذیب کرد و تاکید کرد: هرگونه گمانهزنی مطرحشده در رسانهها درباره نحوه دستگیری جمشید شارمهد، رییس «انجمن پادشاهی ایران» تکذیب میشود.
در دو عملیات مشابه در کشورهای که سرویسهای اطلاعاتی ایران نفوذ قابل توجهی دارند، دو فعال دیگر روح الله زم، رورنامهنگار و مدیر سایت خبری «آمد نیوز» و حبیب فرج الله چعب، از فعالان عرب اهوازی مخالف جمهوری اسلامی، در سالهای اخیر ربوده شدند.
-
درخواست 250 هزار دلاری وکیل تسخیری از خانواده جمشید شارمهد
این زندانی سیاسی، تا کنون از دسترسی به وکیل مستقل محروم بوده است ايران -
هشدار عفو بینالملل نسبت به خطر اعدام جمشید شارمهد
شارمهد قربانی آدمربایی و اعترافات تلوزیونی اجباری شد اخبار العربيه -
وزارت خارجه آلمان: خواستار اطلاع از نحوه دستگیری جمشید شارمهد هستیم
وزارت امور خارجه آلمان پنجشنبه 6 اوت در پاسخ به پرسش های برخی شبکه های خبری این کشور توضیح داد که این وزارتخانه از دستگیری و اتهامات وارده به جمشید ... اخبار العربيه