معاون روحانی: صادرکنندگان و ⁧‫بخش خصوصی‬⁩ ایران قربانی حمله به سفارت سعودی شدند

معزی: نمی‌شود همزمان سفارت اشغال کرد و به دنبال توسعه روابط تجاری رفت

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

علیرضا معزی معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری ایران با بازنشر اظهارات روحانی درباره انتقاد از حمله‌کنندگان به ⁧سفارت سعودی در تهران در حساب توییتری خود نوشت که این حمله‌ «افزون بر ضربه به چهره‌ ایران پسابرجام، تشدید کننده‌ تنش‌هایی بود که صادرکنندگان و ⁧‫بخش خصوصی‬⁩ ایران، قربانی آن شد.»


او همچنین ضمن اشاره به تناقضات سیاست داخلی‌ و خارجی در جمهوری اسلامی خاطر نشان کرد: «نمی‌شود حمله‌کنندگان به سفارت همسایگان، شریک سیاسی‌شان باشد و همزمان، تجارت با همسایگان شعار آنها. تجارت، ثبات می‌خواهد نه ماجراجویی و دشمن‌سازی.»
پیشتر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران با انتقاد از هجوم به سفارت و کنسولگری سعودی در تهران و مشهد، حمله به مراکز دیپلماتیک کشورهای همسایه را کاری احمقانه توصیف کرده بود.


رئیس جمهوری ایران این اقدام را کار رقبای سیاسی خود دانست و گفت: «خدا نگذرد از آنان که نگذاشتند روابط ما با برخی همسایگان بهبود یابد. کارهای کودکانه و احمقانه کردند و به مراکز دیپلماتیک حمله بردند.»
اشاره روحانی به هجوم برخی نیروهای تحت حمایت نهادهای نظامی و امنیتی ایران بود که در دی 1394 به سفارت سعودی در تهران و کنسولگری آن کشور در مشهد حمله کردند و بدون ممانعت جدی نیروهای حفاظت، وارد این مراکز دیپلماتیک شدند.
خبرگزاری‌های نزدیک به دولت روحانی از حمله‌کنندگان به سفارت سعودی با نام «عده‌ای خودسر» یاد کردند و آن را از پیش طراحی شده دانستند.

حمله به سفارت سعودی در تهران سال 1394
حمله به سفارت سعودی در تهران سال 1394


«نیروهای خودسر» اصطلاحی است که اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان حامی دولت برای افرادی بکار می‌برند که در نهادهای امنیتی حضور دارند و با حمایت از سوی نهادهای اصلی قدرت مانند بیت رهبر و سپاه پاسداران در مسبر سیاست‌های داخلی و خارجی جناح رقیب سنگ‌اندازی می‌کنند.
همزمان، شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز حمله به سفارت و کنسولگری سعودی که «باعث تعرض به محوطه‌های دیپلماتیک و کنسولی شد و خسارات جدی وارد ساخت» را به‌شدت محکوم کرد.
در پی آن حادثه روابط ایران با پادشاهی عربی سعودی و برخی کشورهای عربی دیگر به طور کامل قطع شد و از حجم مراودات تجاری و اقتصادی فی مابین به‌شدت کاسته شد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم