گردش مالی 40هزار میلیارد تومانی دخانیات در ایران

کاهش سن مصرف سیگار در ایران به 12 سال

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

محمدرضا مسجدی، دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات در ایران با اشاره به گردش مالی سالیانه 40هزار میلیارد تومانی در ایران اعلام کردکه سن استعمال دخانیات به 12 سال کاهش یافته است.

خبرگزاری «ایسنا» شنبه 15 خرداد به نقل از مسجدی نوشت: «سن استعمال دخانیات در ایران به 12 سال رسیده است و نزدیک 20 تا 22 درصد مردان سیگاری بوده و کمتر از 3 درصد خانم‌ها سیگاری هستند.»

او افزود: «اگر به دانش آموزان و دانشجویان دختر برسیم ارقام نشان می‌دهد تا 35 درصد دختران تجربه مصرف قلیان دارند.»

مسجدی با اشاره به این که سایر هزینه‌هایی که مصرف دخانیات به خانواده‌ها و جامعه وارد می‌کند بالای 140 هزار میلیارد تومان درسال است، اظهار داشت: «حدود 8 تا 10 میلیون نفر در کشور مصرف کننده سیگار هستند و شرکت دخانیات اعلام کرد چرخش مالی دخانیات 40 هزار میلیارد تومان است.»

وی با انتقاد از رویکرد دولت نسبت به تولید دخانیات در کشور، گفت: «در حالی که در 8 الی 10 سال اخیر صنایع کشور تا 50 درصدتعطیل شدند یا با یک سوم قدرت کار می‌کنند اما واحدهای تولیدی محصولات دخانی در این مدت از 7 واحد به 21 واحد رسیده است.»

مسجدی با اعلام این که ژاپنی‌ها بجای راه‌اندازی شرکت تویوتا در ایران، در مناطق آزاد انزلی و قشم کارخانه سیگار احداث کرده‌اند، خاطر نشان کرد: «دو سال قبل اعلام شد خارجی‌ها حدود 380 میلیون یورو در ایران سرمایه گذاری کردند، اما 70 درصد این رقم درحوزه دخانیات بوده است.»

بیشترین بازدید موضوعات مهم