لوایح FATF؛ محل نزاع دولت ایران و نامزدهای انتخابات
مجمع تشخیص لوایح FATF را مانع دور زدن تحریمها میداند
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص و نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ایران گفته است در صورت رئیس جمهور شدن تصویب لوایح گروه ویژه اقدام مالی موسوم به FATF که بیش از یک سال است در مجمع معطل مانده را تسهیل خواهد کرد. این اظهارات از سوی محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی، «فرافکنی» خوانده شده است.
رضایی در جمع فعالان اقتصادی درباره FATF گفت:«پرونده FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام باز است و اگر دولت من روی کار بیاید به طور جدی ابهامات را در داخل کشور، خارج از کشور و در دبیرخانه FATF دنبال میکنیم. من تضمینهای لازم را میگیرم و سعی میکنم ابهامات برطرف شود و اشکالاتی که سر راه پیوستن به وجود آمده، را دنبال میکنم.»
دبیر مجمع تشخیص نظام، تاخیر مسئولان اجرایی در پاسخ به سوالات و ابهامات مجمع را دلیل عدم تصویب FATF دانست. او همچنین کمکاریهای دولت، جدی نگرفتن موضوع و برخوردهای خوشبینانه دولت را مهمترین مشکلات در این زمینه عنوان کرد.
دولت: مجمع لوایح را معطل کرده است
در واکنش به سخنان رضایی، محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران گفت: «اظهاراتی که برخی از نامزدها درباره این لوایح مطرح میکنند فرافکنی است. اگر دولت به تصویب و تایید این لوایح اهتمام نداشت هفت عضو کابینه در جلسات مجمع حاضر نمیشدند.»
رییس دفتر رییس جمهوری اضافه کرد: «آنها [اعضای مجمع تشخیص]این لوایح را به تحریم گره زدند و الان هم تحریم را به FATF گره میزنند که به نظر من این کار درستی نیست.»
وی افزود: «همان کسانی که لوایح FATF را معطل کردند، امروز میگویند راهش را بلدیم و دولت کمکاری کرده است.»
ایران از سال 1388به دلیل ملحق نشدن به FATF در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی قرار گرفت.
پس از توافق برجام، ایران به طور موقت از لیست سیاه خارج شد ولی در پی عدم تصویب لوایح مرتبط بار دیگر در فهرست سیاه قرار گرفت.
از چهار لایحه FATF تاکنون لوایح «الحاق ایران به پالرمو» و «CFT» که در دی 98 و در پی تصویب مجلس و رد شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد، همچنان بلاتکلیف باقی ماندهاند.
لوایح مانع دور زدن تحریمها هستند
اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام پذیرش لوایح FATF را مانعی در راه دور زدن تحریمها و محدودیت در ارسال پول به نیروهای نیابتی در منطقه عنوان میکنند.
در همین راستا، محسن مجتهدشبستری، از اعضای مجمع تشخیص بیان کرد: ««اگر به FATF بپیوندیم باید تبادل اطلاعات انجام دهیم و آنها میخواهند که از این طریق بیشتر به مسائل اقتصادی کشور آگاهی داشته باشند. در این شرایط دیگر دورزدن تحریمها ممکن نخواهد بود و وضع اقتصادی بدتر خواهد شد.»
احمد توکلی دیگر عضو مجمع تشخیص نیز درباره تاثیر تصویب لوایح FATF بر حضور منطقهای ایران گفت: «قدرت منطقهای ما با پذیرش این توصیهها (توصیههای FATF) تحت شعاع قرار میگیرد.»
پیشتر واعظی با انتقاد از مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تاخیر در تصویب این لوایح ابراز داشته بود که «مجمع نباید این قدراین پا و آن پا بکند تا عمر این دولت تمام شود و سپس در دولت بعدی این لوایح را تصویب کند.»
اظهارات اخیر رضایی نشان میدهد که این مجمع رویکرد تاخیر در تصویب لوایح را در پیش گرفته تا امتیاز توافق با گروه ویژه اقدام مالی نصیب دولت بعدی شود.
-
عضو مجمع تشخیص مصلحت: پذیرش FATF مانع دورزدن تحریمها میشود
محسن مجتهدشبستری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایران ضمن بیتاثیر دانستن پذیرش FATF در حل مشکلات اقتصادی کشور، پیوستن به این کنوانسیون را مانع دور زدن ... ايران -
صدر: عدم تصویب FATF هزینهها را چند برابر میکند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: عدم تصویب FATF مانع ارتباط بانکهای ایران با دنیا میشود ايران -
واعظی: مجمع منتظر پایان دولت روحانی برای تصویب لوایح FATF است
رئیس دفتر رئیسجمهوری ایران، خواستار تصویب لوایح افایتیاف (FATF# ) در مجمع تشخیص مصلحت نظام شد و گفت امیدوارم مجمع تشخیص درباره FATF یک تصمیم درست ... اخبار العربيه