دلداری خامنهای از لاریجانی صلاحیتش را تأیید نکرد
شورای نگهبان «دلایل اصلی» رد صلاحیت لاریجانی را اعلام نکرد
به دنبال سخنان اخیر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، درباره «جفا و ظلم» به برخی از داوطلبان رد صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری و تقاضای او برای «جبران» آن توسط نهادهای مربوطه، شورای نگهبان اعلام کرد که «برخی گزارشهای نادرست» در نظریه نهایی شورای نگهبان موثر نبوده است.
این شورا در بیانیهای گفت: «بررسی صلاحیتها در این شورا و با عنایت به اینکه در بررسیها مجموعهای از موضوعات، مستندات و مدارک مورد ارزیابی قرار گرفته و برخی گزارشهای نادرست در نظریه نهایی شورای نگهبان موثر نبوده است».
این اطلاعیه شورای نگهبان در حالی صادر شد که عباس کدخدائی، سخنگوی این شورا در توئیتی اعلام کرده بود «شورای نگهبان مصون از خطا» نیست و «به زودی نظر خود را اعلام خواهد کرد».
اظهارات کدخدائی این تصور را ایجاد کرد که شورای نگهبان در برخی از ردصلاحیت ها، تجدید نظر خواهد کرد. برخی گمانهزنیها بر این رفت که ممکن است صلاحیت علی لاریجانی دوباره تأیید شود.
موضوع خانواده رئیس سابق مجلس ایران و ارتباط آن با رد صلاحیت وی، هم در سخنان خامنهای و هم در اعتراض صادق لاریجانی، به شدت مورد توجه بود. اما اکنون اطلاعیه شورای نگهبان می گوید که رد صلاحیت وی، ربطی به «شایعات» منتشر شده درباره دختر و خانواده علی لاریجانی ندارد.
دلداری «خشک و خالی»
به نظر میرسد سخنان اخیر خامنهای چیزی بیشتر از یک دلداری از لاریجانی بوده و وضعیت انتخاباتی را تغییر نداده است و او هنوز نمی تواند به عنوان نامزد در این انتخابات شرکت کند.
اما از سوی دیگر، سخنان اخیر خامنهای و سپس پاسخ شورای نگهبان به آن، پرسش های زیادی برای ناظران امور ایران مطرح کرد.
حدود یک هفته پیش و دو روز بعد از اعلام اسامی نامزدهای هفتگانه این دور از انتخابات ریاست جمهوری، خامنهای به شدت از عملکرد شورای نگهبان که زیر نظر وی کار می کند، دفاع کرد.
یک هفته بعد و در سالروز وفات روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، خامنهای تلویحا بدون اینکه نامی از لاریجانی ببرد، از رد صلاحیت وی انتقاد کرد. اما نتیجه این رفت و برگشت کلمات و اطلاعیهها، همچون گذشته ثابت مانده و لاریجانی همچنان خارج از رقابت انتخاباتی به سر میبرد.
رئیسی همچنان نامزد مورد دلخواه رهبر
به گفته ناظران، بیشترین ترس خامنهای از تأیید صلاحیت علی لاریجانی این است که بخشی از «اصلاح طلبان» همانطور که قبلا اعلام کرده بودند، از وی حمایت کنند و مانع جدی برای پیروزی ابراهیم رئیسی در این انتخابات شوند.
بسیاری معتقدند که اگر چه لاریجانی آن پایگاه وسیع مردمی را ندارد اما اندکی رقابتی کردن این انتخابات ممکن است شانس رئیسی که از میان گزینه های رهبر، «بدنام ترین» آن به حساب می آید را کاهش دهد. خامنهای با سخنان اخیر خود تلاش کرد اندکی از دلخوریهای «لاریجانیها» بکاهد و در عین حال گزینه برتر خود را بدون رقیب در صحنه حفظ کند.
تشکر لاریجانی از خامنهای
علی لاریجانی رئیس سابق سه دور متوالی مجلس، به نوبه خود، از خامنه ای به دلیل آنچه «روحیه حق طلبی» رهبر نامیده، تشکر کرد.
بسیاری معتقد هستند که آینده سیاسی و اجتماعی خانواده لاریجانی تنها با حفظ ارتباط با خامنه ای متصور است و در صورت فقدان این رابطه، آینده مبهمی در انتظار آنها خواهد بود.
لاریجانی با این پیام خود، تلاش کرد خود را متفاوت از شخصیت «احمدی نژاد» نشان دهد که بعد از رد صلاحیتش انتقادهای تندی متوجه تمامیت نظام و به ویژه نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آن کرد و هوادارانش را به تحریم انتخابات دعوت کرد.
-
خامنهای: عدم حضور در انتخابات از گناهان کبیره است
خامنهای: به برخی کسانی که صلاحیتشان احراز نشد جفا شد ايران -
احمدینژاد «باند فاسد در نهادهای امنیتی کشور» را تهدید به افشاگری کرد
بعد از رد صلاحیت رئیس جمهوری سابق، رویاروئی میان احمدینژاد و خامنه ای وارد فاز جدیدی شده است ايران -
در پی تحریم انتخابات توسط احمدینژاد وزارت اطلاعات او را تهدید کرد
احمدینژاد وزارت اطلاعات را به دست داشتن در حوادث 88 متهم کرد ايران -
دادستان تهران به نامزدهای انتخابات: از خطوط قرمز عبور نکنید
دادستان تهران نامزدهای انتخابات را تهدید کرد ايران -
روزنامه جمهوری اسلامی: حاکمیت یکدست شده، همه میدانند برنده انتخابات کیست
مسیح مهاجری: هیچ یک از نامزدهای موجود برنامه ای برای اداره کشور ندارند ايران -
مجمع مدرسین حوزه: انتخابات 1400 فرمایشی و فاقد رقابت است
به باور مجمع مدرسین صندوق رای در ایران تشریفاتی و بیمحتوا شده است ايران