فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران تهدید و ارعاب خبرنگاران ایرانی را محکوم کرد
از روزنامهنگاران و فعالان رسانهای خواسته شده رئیسی را نقد نکنند
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، تهدید و اعمال محدودیت دولتی علیه روزنامهنگاران ایرانی در آستانه سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری را محکوم کرد و خواستار توقف چنین رویههای غیر قانونی شد.
وبگاه فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران (IFJ) شامگاه چهارشنبه 6 خرداد به نقل از آنتونی بلانگر، دبیرکل این فدراسیون نوشت: «این یک نمونه دیگر از روش استفاده دولت ایران از سیستم حقوقی برای سرکوب صداهای مستقل در کشور است.»
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران تهدید انتخاباتی خبرنگاران در ایران را محکوم کرد: فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران با اشاره به احضارها و اخطارهای قضایی صورت گرفته علیه روزنامهنگاران ایرانی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، اعمال فشار و… https://t.co/8XbHTqVMtO @IFJGlobal pic.twitter.com/1W9L0Ft5rn
— فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران (@IFJFarsi) May 26, 2021
او تاکید کرد: «روزنامهنگاران ایرانی باید بتوانند در مورد رقابت انتخاباتی فارغ از هشدارها و فشارهای قضایی مقامها، گزارش دهند.»
بنا به گزارشها، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران ایران با تعدادی از روزنامهنگاران و فعالان رسانهای تماس گرفته و از آنها خواسته است «محتوایی» در نقد برخی نامزدهای انتخابات منتشر نکنند، در غیر این صورت برای آنها مشکلساز خواهد شد.
احسان بداغی، روزنامهنگار نیز 30اردیبهشت در توییتر نوشته بود که سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه با او تماس گرفته و با برخورد «بسیار مودبانه» درباره «رعایت قانون در نوشتههای انتخاباتی» تذکر داده است.
از سویی دیگر هرمز شریفیان، روزنامهنگار، در 31 اردیبهشت، در توییتر تایید کرد که از سوی دادسرای فرهنگ و رسانه تهدید و به اواعلام شده در صورت ادامه انتقاد از رئیسی باید منتظر احضاریههای قضایی باشد.
آقای شریفیان یکی از فعالان رسانهای است که توسط دادسرای فرهنگ و رسانه تهدید شده که در صورت ادامه انتقاد از #رئیسی باید منتظر احضاریههای قضایی باشد.
— mehdi mahmoudian (@MahmoudianMe) May 21, 2021
دادسرای فرهنگ و رسانه مثل شورای نگهبان ستاد انتخاباتی هیچ کاندیدایی نیست، البته اگر انتخاباتی در جریان باشد که آنهم نیست. https://t.co/Ag9NZgXHyV
متعاقب این خبرها، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه ایران، روز سهشنبه چهارم خرداد به صورت رسمی تایید کرد: «تذکراتی به تمام رسانهها اعم از دولتی و غیردولتی با تمام گرایشهای سیاسی داده شده است.»
منابع خبری تاکید کردند که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در ایران فشارها و هشدارهای قضایی فقط به خبرنگاران و کارکنان رسانه محدود نماند بلکه برخی فعالان شبکههای اجتماعی نیز احضار شدند.
همچنین از سوی پلیس امنیت و پلیس فتا در تماسهایی از فعالان رسانهای خواسته شده که هیچ مطلبی درباره زیر سوال بردن انتخابات به ویژه در نقد ابراهیم رئیسی منتشر نکنند.