ایران استخراج رمزارزها را به مدت چهار ماه ممنوع اعلام کرد
رویترز:حدود 4.5 درصد همه استخراجهای رمزارز جهان در ایران انجام میشود
پس از قطعی فزاینده برق در شهرهای بزرگ، دولت ایران استخراج رمزارزها را به طور موقت برای مدت چهار ماه ممنوع اعلام کرد.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در این زمینه گفت که این ممنوعیت تا 22 سپتامبر سال میلادی جاری (31 شهریور 1400 شمسی) ادامه خواهد داشت.
ایران، در سال های اخیر در فصل تابستان، شاهد قطعی مکرر برق بوده است. در دور جدید قطعی برق در سال جاری، پدیده «خشکسالی» به عنوان مهمترین دلیل کاهش تولید برق از نیروگاههای تولید برق – آبی عنوان شده است.
بنا به گزارش خبرگزاریهای داخلی، چهارشنبه 5 خرداد، برق 50 اداره دولتی و نهادهای عمومی در استان تهران، به دلیل مصرف زیاد برای ساعتها قطع شد.
دولت ایران در تلاش است مصرف برق مانند استخراج رمزارزها را با هدف کاهش بار از شبکه برق کاهش دهد.
طبق دستور العمل های دولتی، تولیدکنندگان رمزارز در ایران باید دارای مجوز قانونی بوده و ضمن پرداخت مبالغ بیشتری برای برق مصرفی خود، رمزارزهای استخراج شده را به بانک مرکزی ایران بفروشند.
روحانی اعلام کرده بود که برای استخراج رمزارز روزانه 300 مگاوات برق در ایران مصرف میشود.
با این وجود مسئولین شرکت توانیر، شرکت تولید و توزیع برق ایران، برق مصرفی تولیدکنندگان رمزارز در کشور را حدود 209 مگاوات اعلام کردهاند.
محمدحسن متولیزاده، مدیر عامل شرکت نیروی برق ایران نیز با اشاره به کمبود حداقل 5 هزار مگاوات برق، استخراج رمزارزها را ازمهمترین دلایل این کمبود و قطعی برق در سال جاری عنوان کرده است.
متولیزاده افزود: «همزمان با این موضوع و به دلیل کاهش بارش، موجودی آب سدها کاهش یافته که همین امر سبب کم شدن 50 درصدی تولید برق از نیروگاههای برق آبی نیز شده است.»
طبق آمارهای «شرکت مدیریت شبکه برق ایران» مصرف برق در اردیبهشت ماه 1400در کشور با شکستن رکورد، 20درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن افزایش نشان میدهد.
استخراج غیر قانونی رمزارزها
گزارشهای غیر رسمی از مصرف 2000 مگاوات برق از سوی تولیدکنندگان غیر قانونی رمزارزها در ایران خبر میدهند که با دو رقم اعلام شده رسمی از سوی مقامات مسئول فاصله زیادی دارد.
برخی منابع خبری گفتهاند که 85 درصد تولیدکنندگان غیر قانونی رمزارزها وابسته به نهادهای دولتی هستند. به طوری که دستیار وزیر نیرو تصریح کرده است بسیاری از تولیدکندگان ارزهای دیجیتالی از برق مساجد استفاده میکنند.
روحانی با اشاره به حجم زیاد استخراج غیر قانونی رمزارز در ایران، با کنایه گفت که همه کم و بیش درگیر تولید و استخراج رمزارز هستند. او همچنین تاکید کرد که دلیل اصلی ممنوعیت موقت استخراج بیت کوین در ایران فعالیتهای غیر قانونی در این زمینه است.
به گزارش خبرگزاری «بی بی سی»، تولیدکنندگان قانونی رمزارز در ایران، داوطلبانه استخراج آن را متوقف کردهاند.
اما به نظر میرسد که تولیدکنندگان غیر قانونی بیت کوین بدون توجه به هشدارهای رسمی به تولید ارز دیجیتال ادامه خواهند داد هر چند که دولت ایران گفته که از طریق گزارش مخبران به تعقیب و تنبیه متخلفان اقدام خواهد کرد.
شرکت توانیر نیز برای گزارش دادن مکان های غیر قانونی استخراج رمزارز جوایزی تعیین کرده است.
ناظران و فعالان خارجی تولید کننده بیت کوین شرایط اعلام ممنوعیت تولید رمزارز در کشوری که بین 3.4 تا 4.5 درصد از آن را برعهده دارد به دقت زیر نظر دارند.
گرچه مقامات مسئول ایرانی از برخورد با استخراجکنندگان غیرمجاز رمزارزها خبر داده و بر آن تاکید کردهاند اما طبق گزارش خبرگزاری «رویترز» استخراج رمزارز در ایران اغلب توسط نهادهای رسمی صورت میگیرد و درآمدی حدود یک میلیارد دلاری برای این کشور به همراه داشته است.
طبق گزارش «رویترز »، حدود 4.5 درصد همه استخراجهای رمزارز جهان در ایران انجام میشود.
شرایط تولید رمزارز در دنیا به دلیل ممنوعیت تولید آن در بخشهایی از دو کشور چین و هند با تردیدهای جدی مواجه شده است. همچنین شرکت «تسلا» که پیشتر معامله با ارزهای دیجیتالی را پذیرفته بود به دلیل روند آسیبزای تولید رمزارزها به محیط زیست از تصمیم خود عقب نشینی کرد.
-
تولید رمزارزها مصرف برق در ایران را 20% افزایش داد
حکومت ایران یک میلیارد دلار درآمد از استخراج رمزارزها کسب کرده است ايران -
سیاست متناقض ایران در قبال رمزارزها؛ «بیتکوین» برای افزایش درآمد دولت
مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری ایران، پژوهشکده وابسته به دفتر رئیس جمهوری ایران، در گزارشی در دی 1399، با عنوان «تحلیلی بر سیاستگذاری استخراج ... اخبار العربيه