احمدی‌نژاد در اعتراض به رد صلاحیتش انتخابات را تحریم کرد

«باید در برنامه تلویزیونی زنده با حضور خودم دلایل رد صلاحیتم را اعلام کنند»

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری پیشین ایران، روز چهارشنبه 26 می 2021، با انتشار پیامی ویدئویی ضمن اعتراض به رد صلاحیتش و درخواست توضیح از شورای نگهبان، انتخابات را تحریم کرد.

او اظهار داشت : «به چه علت رد شدیم؟ من امروز باورم این است که این کاری که اتفاق افتاد، بزرگترین ظلم به ملت ایران بود. توهین به ملت ایران بود. عبور از قانون اساسی بود و من پای آن خواهم ایستاد تا احقاق حق ملت.»

احمدی‌نژاد در ادامه افزود: «باید بیان در تلویزیون، با سند و مدرک، برنامه زنده با حضور من، اعلام کنند چرا رد کردند و من پاسخ بدهم و ملت قضاوت کند. همین‌طوری رد کردیم! یعنی جای ملت تصمیم گرفتیم! این ظلم بزرگ به ملت است.»

عصر چهارشنبه نیز، تعدادی از هواداران احمدی‌نژاد با حضور او در میدان 72 نارمک تهران، در اعتراض به رد صلاحیتش تجمع کردند. در ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، یکی از هواداران فریاد زد: «برنده انتخابات شمائید آقای احمدی نژاد، و بازنده اصلی انتخابات شخص مقام رهبری است.»

احمدی‌نژاد در 22 اردیبهشت، که برای نام‌نویسی در انتخابات ریاست جمهوری به وزارت کشور رفته بود تهدید کرد در صورت رد صلاحیت، انتخابات را تحریم خواهد کرد و از هیچ نامزدی حتی دوستان نزدیکش حمایت نخواهد کرد.

بنا بر اعلام روز گذشته شورای نگهبان، اسامی نهایی 7 نامزد از میان 592 نامزد برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران اعلام شد.
این هفت نفر که تنها 1 درصد داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری هستند، عبارتند از: ابراهیم رئیسی، محسن رضایی، سعید جلیلی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، عبدالناصر همتی، محسن مهرعلیزاده و علیرضا زاکانی.

صدای عضو شورای نگهبان هم در آمد

اعلام فهرست هفت نفره نامزدهای احراز صلاحیت شده توسط وزارت کشور ایران در روز گذشته، اعتراض‌ها و واکنش‌های فراوانی را در بر داشت. حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، در همین رابطه گفت «درباره تصمیم شورای نگهبان به ناچار به رهبری نامه نوشته‌ام و آنچه در ذهنم بود به ایشان منتقل کردم.»
روحانی روز چهارشنبه 5 خرداد در جلسه هیئت دولت گفت: «درباره اصل 113 قانون اساسی به شورای نگهبان تذکر دادم، اما این شورا هر بار درباره این اصل تذکر می‌دهیم تفسیر خودش را دارد و می‌گوید نمی‌توانید در این زمینه تذکر دهید.»
تصمیمات شورای نگهبان در زمینه رد صلاحیت‌ها همیشه با موجی از مخالفت‌ها همراه بوده، ولی این بار موجب اعتراض برخی اعضای خود شورا هم شده است.
صادق آملی لاریجانی، عضو فعلی فقهای شورای نگهبان و رئیس سابق قوه قضائیه تصمیمات این شورا در زمینه رد صلاحت نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری ایران را «غیرقابل دفاع» و تحت تاثیر «دخالت‌های فزاینده نهادهای امنیتی» توصیف کرد.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ایران قرار است 28 خرداد برگزار شود.

این دوره از انتخابات به دلیل تراکم بحران‌ها و همزمانی آنها به چالشی بزرگ برای جمهوری اسلامی تبدیل شده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم