گفتگوی اسماعیل هنیه و حسین سلامی درباره کمکهای تسلیحاتی و مالی ایران به حماس
نگرانیهای گسترده درباره نقش مخرب ایران در غزه
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران در تماسی تلفنی نتایج درگیری های اخیر در غزه و به ویژه کمکهای مالی و تسلیحاتی ایران به حماس را بررسی کردند.
در این تماس تلفنی، اسماعیل هنیه از ایستادگی جمهوری اسلامی در کنار فلسطین در همه صحنههای دیپلماسی و میدانی قدرانی کرد.
هنیه گفت که در حال حاضر «معادله نبرد تغییر کرده و توده های مردم در داخل فلسطین و خارج آن برای رد سیاست ها و اعمال اشغالگران به پا خاستند.»
از سوی دیگر، فرمانده سپاه «دستاورد حاصل از مقاومت فلسطین» را ستود و بار دیگر بر آمادگی ایران برای کمک به فلسطین و «مقاومت قهرمان» آن در زمینه های مختلف تأکید کرد. او اضافه کرد: «ایران هرگز از این نقش خود عقب نخواهد نشست.»
پیشتر هم هنیه درباره کمکهای مالی و تسلیحاتی ایران گفته بود:« ما از جمهوری اسلامی ایران تشکر میکنیم که از هیچ کمکی به مقاومت غزه دریغ نکرد.»
مایک پومپئو وزیر خارجه سابق آمریکا به این بخش از سخنان اسماعیل هنیه واکنش نشان داد و با انتشار تصویری از نطق تلویزیونی رئیس دفتر سیاسی حماس، در حساب توئیتری خود نوشت:«آمریکا به زودی از طریق رفع تحریم ها، میلیاردها دلار به ایران سرازیر خواهد کرد تا صرف اینها شود. این برای امنیت امریکا و اسرائیل بسیار خطرناک است».
And America is about to supply Iran with billions of dollars in sanctions relief to continue this. For America’s security, and for that of Israel, this is dangerous. https://t.co/MR9XarISDe
— Mike Pompeo (@mikepompeo) May 21, 2021
فهد الشقیران، پژوهشگر سعودی، در مقالهای برای «الشرقالاوسط» به ربوده شدن جنبش آزادیخواهانه فلسطینیان توسط جمهوری اسلامی ایران و نیروهای نیابتی افراطیاش پرداخته و این قضیه را به زیان مردم فلسطین دانسته است.
به گفته الشقیران، امروزه مفهوم «مقاومت» از معنی تهی شده است، چراکه از زمان پا گرفتن «حزبالله» در لبنان، حماس در نوار غزه، و حوثیها در یمن، که همگی مورد حمایت مالی و تسلیحاتی رژیم ایران هستند، مقاومت مملو از مفاهیم ایدئولوژیک بنیادگرایانه شده است. لذا مقاومت دیگر به معنای دفاع از خود یا مقابله با تجاوز نیست، بلکه یک طرح رادیکال حزبی، سیاسی و عقیدتی است.
به گفته او مقاومت امروزه با «فرهنگ انتحاریپروی» در قطع گسترده عجین شده است و بر فرض مثال، دیگر اینطور نیست که جهادیهای منفرد وابسته به گردانهای عزالدین قسام بروند و خودشان را در قهوهخانهای در قدس یا تلآویو منفجر کنند.
روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از کارشناسان نظامی گزارش داده است رژیم جمهوری اسلامی ایران بزرگترین تامینکننده تسلیحاتی شبهنظامیان سازمان «حماس» در جریان جنگ یازده روزه اخیر با اسرائیل بوده است.
با این وجود، به دلیل کنترل شدید اسرائیل بر نوار غزه، رژیم ایران نمیتواند مستقیما به حماس سلاح برساند. در عوض، حماس مجبور شده با استفاده از طرحهای ایرانی، روی مواد و قطعات موجود در محل برای ساخت سلاحهای خود تکیه کند.
بنا به این گزارش، شبهنظامیان حماس از فایبرگلاس برای ساخت هواپیماهای بدون سرنشین (پهپادها)، از لولههای فلزی صنعتی برای ساخت موشک، و از نمک و روغن کرچک برای تولید سوخت موشک استفاده کردهاند.
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل در دولت دونالد ترامپ، و یکی از کاندیداهای احتمالی ریاستجمهوری در انتخابات آینده آمریکا، روز دوشنبه 17 مه 2021 در توییتر نوشت: «شرط میبندم اگر بایدن هشدار دهد که در صورت عدم توقف حملات حماس، مذاکرات مربوط به توافق هستهای با ایران را متوقف میکند، آن وقت جنگ ناگهان به پایان میرسد.»
تد کروز، سناتور جمهوریخواه شماره دو ایالت تگزاس، نیز روز دوشنبه، با تاکید بر غیرعقلانی بودن بازگشت به برجام با رژیم ایران، در توییتر خود نوشت: «رژیم ظالم و شیطانی ایران همچنان به تأمین مالی و صادرات ترور ادامه میدهد و امنیت ملی ما و متحدانمان را به خطر میاندازد. ما و متحدانمان نمیتوانیم به توافق فاجعهبار دیگری مثل توافق هستهای اوباما و بایدن با ایران ورود کنیم.»
-
چگونه مردم غزه بهاى نزاع اسرائیل و ایران را میپردازند؟
«رژیم ایران از خون فلسطینیها در راستای منافع خود بهرهبرداری میکند» خاورميانه -
انتقاد مقامات آمریکایی از نقش مخرب رژیم ایران در بحران غزه
سناتور جمهوریخواه: ایران با سوءاستفاده از لغو تحریمهای آمریکا، میلیاردها دلار پول آزادشده را به جیب حماس خواهد ریخت بين الملل -
اسماعیل هنیه: ایران کمک تسلیحاتی کرد، خیّرین عرب غزه را بازسازی خواهند کرد
مایک پومپئو: آمریکا به زودی از طریق رفع تحریم ها، میلیاردها دلار به ایران سرازیر خواهد کرد تا صرف اینها شود خاورميانه