«رای بی رای»؛ کارزاری برای تحریم انتخابات ایران
سه ائتلاف اپوزیسیون جمهوری اسلامی کنفراس «نه به نمایش انتخابات» برگزار میکنند
در حالی که کمتر از یک ماه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران باقی مانده، شهروندان عادی و فعالان سیاسی - اجتماعی با هدف تحریم «فعال و هدفمند» انتخابات به راهاندازی کارزارها و برگزاری تجمعات روی آوردهاند.
نامهای برای «بایکوت انتخابات»
در آخرین اقدام از این فعالیتها، جمعی از فعالان مدنی داخل کشور با انتشار نامهای تحت عنوان «همآوا برای بایکوت انتخابات خرداد 1400»، ضمن فرمایشی و ساختگی نامیدن انتخابات در ایران، خواستار تحریم هدفمند و موثر انتخابات ریاست جمهوری پیش رو شدند.
پیش از این برخی از فعالان سیاسی در داخل ایران نیز خواستار تحریم انتخابات ریاست جمهوری شده بودند.
ابوالفضل قدیانی، از فعالان سیاسی داخلی، ضمن درخواست تحریم انتخابات گفته است: «ملت ایران نیک دریافتهاند که صندوقهای رای باعث تحول قابل اعتنایی در حال و روز این مرز و بوم نمیشوند».
کارزار «رای بی رای»
خانواده قربانیان سیاسی از جمله اعدامیهای دهه 60 و کشتهشدگان اعتراضات سالهای اخیر به همراه خانوادههای جان باختگان هواپیمای اوکراینی نیز با تاکید بر شرایط کنونی، انتخابات را بیفایده دانسته و در همان حال، کارزار «رای بی رای» را نیز راهاندازی کردند.
برگزاری کنفرانس «نه به نمایش انتخابات»
در همین رابطه قرار است در روزهای 15 و 16 خرداد، کنفرانسی آنلاین در «اتاق زوم» تحت عنوان «نه به نمایش انتخابات، آری به سرنگونی جمهوری اسلامی، پیش به سوی جمهوری غیر متمرکز - فدرال ایران» با هدف تحریم انتخابات در ایران برگزار شود.
این کنفرانس قرار است توسط سه ائتلاف سیاسی «کنگره ملیتهای ایران فدرال»، «شورای دموکراسیخواهان ایران» و «همبستگی برای آزادی و برابری در ایران» که مخالف نظام جمهوری اسلامی هستند، برگزار شود.
برگزارکنندگان این کنفرانس گفتهاند که «این نشست با حضور دهها جریان سیاسی برگزار میشود و تلاشی برای ایجاد آلترناتیو حکومتی جهت پاسخگویی به نیازهای ایران پس از جمهوری اسلامی است.»
کارزار «رای نمیدهم»
در ادامه تلاشها برای افزایش پایگاه تحریمکنندگان انتخابات در ایران، از 11 اردیبهشت کارزار «رای نمیدهم» نیز شروع به فعالیت کرده است.
طی این کارزار جمعی از تشکلها و کنشگران سیاسی ایران با انتشار فراخوانی، خواستار تحریم «فعال» و «هدفمند» انتخابات شدند.
بنیانگذاران کارزار «رای نمیدهم»، هدف از راهاندازی آن را بیاعتبارسازی تلاش جمهوری اسلامی برای «ترمیم مشروعیت از دسترفتهاش» عنوان کردند.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ایران قرار است 28 خرداد برگزار شود.
این دوره از انتخابات به دلیل تراکم بحرانها و همزمانی آنها به چالشی بزرگ برای جمهوری اسلامی تبدیل شده است.
بحرانهای اقتصادی و گرانیها و سقوط ارزش پول ایران، بحران اعتراضات فزاینده صنفی و اجتماعی گسترده در سالهای اخیر، بحران فساد گسترده مقامات و نهادهای حکومتی و تشدید بحرانهای خارجی از جمله پرونده اتمی و حضور نیروهای نیابتی در کشورهای منطقه باعث کاهش بیسابقه مشروعیت نظام جمهوری اسلامی حتی در پایگاه اجتماعی سنتی خویش شده است.
نظرسنجیهای رسمی و غیر رسمی آشکارا سقوط نرخ مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری را پیشبینی کردهاند.
-
231 کنشگر مدنی و سیاسی در ایران خواهان تحریم انتخابات و برکناری خامنهای شدند
کنشگران انتخابات در ایران را «ساختگی و فرمایشی» خواندند ايران -
بایدن نه تحریمها را برمیدارد و نه تحت تاثیر انتخابات ایران تصمیم میگیرد
ویدیو -
احمدینژاد: با ایجاد حوادث امنیتی سعی در تشویش انتخابات دارند
هدف از ایجاد حادثه امنیتی رد صلاحیت برخی نامزدهای انتخابات اعلام شده است ايران -
تهدید نهادهای امنیتی علیه معترضان به «مهندسیشدن» انتخابات
جانشین فرمانده ناجا برخی کاندیداها را «نوکر بیگانه» خواند ايران