گزارش وزارت خارجه آمریکا درباره نقض آزادیهای مذهبی در ایران
محدودیتهای سیستماتیک قوانین ایران علیه اقلیتهای مذهبی و قومی
وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا، با انتشار گزارش سالانه خود در مورد وضعیت آزادیهای مذهبی در کشورهای مختلف، به وضعیت آزادی مذهب در ایران در سال 2020 نیز اشاره کرده است.
آنتونی بلینکن روز چهارشنبه 22 اردیبهشت در نشست خبری خود با اشاره به عدم رعایت حقوق اقلیتها توسط جمهوری اسلامی گفت: «ایران همچنان به ارعاب، آزار و دستگیری اقلیتهای مذهبی مثل بهائیان، مسیحیان، یهودیان، زرتشتیان، سنیها و دراویش ادامه میدهد.»
این گزارش با شاره به محدودیتهای سیستماتیک قوانین جمهوری اسلامی علیه اقلیتهای مذهبی و قومی، به مساله احکام اعدام رو به افزایش علیه فعالان اقلیتها از جمله تایید حکم اعدام هفت مسلمانان سنی به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» و «محاربه» پرداخته است.
وزارت خارجه آمریکا همچنین به اقدامات جمهوری اسلامی ایران علیه سنیها در استان کردستان و بازداشت 14 نفر در اهواز به اتهامات مشابهی اشاره کرده است.
این گزارش ضمن متهم کردن چین برای «نسلکشی» اویغورهای مسلمان، ایران و روسیه را نیز به عنوان «بدترین ناقضان آزادی مذهب» در جهان معرفی كرد.
دولت ترامپ در ماه ژانویه گفته بود که سیاستهای چین در سین کیانگ به معنای جنایت علیه بشریت و نسلکشی است، موضعی که بلینکن بار دیگر با آن موافقت کرد.
بلینکن در ادامه سخنان خود افزود: «همانطور که گزارش امسال نشان میدهد، برای بسیاری از افراد در سراسر جهان این حق همچنان قابل دسترس نیست. در واقع، 56 کشور با اکثریت قابل توجهی از مردم جهان، محدودیتهای شدید یا جدی در آزادی مذهب دارند.»
بر اساس اظهارات بلینکن، رهبران کودتای نظامی در برمه به «پاکسازی قومی» و سایر جنایات علیه روهینگیاییها که اکثریت آن را مسلمانان و سایر اقلیتهای قومی و مذهبی هستند ادامه داده و در روسیه، مقامات به «بهانه جلوگیری از افراط گرایی»، به آزار و اذیت، بازداشت و توقیف اموال شاهدان یهوه و همچنین اعضای گروههای اقلیت مسلمان ادامه میدهند.
وزیر خارجه آمریکا هم چنین در ادامه با اشاره به عدم پیگیری دولت در رابطه با قتل عام مسلمانان در سال 2015 در نیجریه اعلام کرد دادگاهها در این کشور همچنان مردم را به اتهام «کفرگویی» به حبس طولانی مدت یا حتی اعدام محکوم میکنند.
بلینکن در ادامه افزایش «یهودی ستیزی» در سراسر جهان از جمله اروپا و آمریکا را یک «ایدئولوژی خطرناک» همراه با خشونت دانست.
گزارش سالانه آزادیهای مذهبی در جهان مدت 23 سال است که یک بررسی جامع از وضعیت آزادی مذهبی را در حدود 200 کشور در سراسر جهان ارائه می دهد.
گفتنی است در گزارش سال گذشته نیز دولت ایران با ادامه آزار، بازجویی و بازداشت بهائیان، نوکیشان مسیحی، مسلمانان سنی مذهب و سایر اقلیتهای دینی و تحت نظر گرفتن عملکرد پیروان مسیحیت، به عنوان یکی از بدترین ناقضان آزادی مذهب در دنیا معرفی شده بود.
در این گزارش آمده بود جمهوری اسلامی ایران طی 41 سال گذشته، با تکیه بر اصل «ولایت فقیه»، به سرکوب پیروان دیگر ادیان ادامه داده و روند «سرکوب اقلیتهای مذهبی» در سال 2019 میلادی از سوی مقامات حکومت ایران ادامه یافته است.
-
انتقادها از آزار اقلیتهای مذهبی و قومی در ایران
گروهی از نهادهای مدنی در آمریکا با ارسال نامهای سرگشاده به مایک پمپئو، وزیر امور خارجه این کشور گفته اند، مقامات جمهوری اسلامی علیرغم همه گیری ویروس ... ايران -
واشنگتن سرکوب و نقض حقوق اقلیتها در ایران را محکوم کرد
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا، روز جمعه 21 ژوئن 2019 همزمان با ارائه گزارش سالیانه آزادیهای دینی در جهان، استمرار روند سرکوب و نقض ... بين الملل