کشته‌شدن رییس پلیس مبارزه با موادمخدر زهک سیستان‌وبلوچستان

گروه «سرمچاران گمنان بلوچستان» مسئولیت را بر عهده گرفت

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

یک روز پس از کشته شدن چند شهروند بلوچ به دست نیروهای امنیتی ایران، رسانه‌های این کشور شامگاه چهارشنبه 15 اردیبهشت از کشته شدن ستوان یکم مهدی شهرکی، رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر شهرستان زهک خبر دادند.

خبرگزاری «ایرنا» به نقل از احمد طاهری، فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان، گزارش داد که مهدی شهرکی ساعت 17:55 بعدازظهر دیروز، چهارشنبه 15 اردیبهشت، حین یک ماموریت شناسایی کشته شده است. او در ادامه اظهارات خود گفت: شهرکی برای «انجام مامویت» به یکی از جاده‌های فرعی شهرستان زهک اعزام شده و در حین درگیری مسلحانه،‌ بر اثر «اصابت گلوله به سرش» کشته شد.

Advertisement

برخی از «کاربران فعال بلوچ» در توییتر ضمن اشاره به کشته شدن این نیروی امنیتی ادعا کردند گروه «سرمچاران گمنان بلوچستان» با انتشار بیانیه‌ای مسئولیت کشته شدن شهرکی را بر عهده گرفته است. این گروه در ادامه عنوان کرده این حمله در پاسخ به کشته شدن سه جوان بلوچ به نام های «حمید، نظیر و عثمان گمشادزهی» صورت گرفته است.

گفته می‌شود سه فرد مذکور در تاریخ 12 اردیبهشت، توسط ماموران مواد مخدر در مسیر جاده خاش منطقه پیگل کشته شده بودند.

پیشتر «کمپین فعالان بلوچ» گزارش کرده بود ماموران امنیتی با محاصره یک منزل مسکونی در شهرستان نیکشهر، دو شهروند بلوچ را کشته و یک نفر دیگر را بازداشت کردند. هویت افراد کشته شده «ملارحیم رئیسی» فرزند کریم بخش و «جلال» اعلام شد.

از سوی دیگر، مرزبانی سیستان و بلوچستان امروز پنجشنبه 16 اردیبهشت طی بیانیه‌ای، بدون شرح جزییات بیشتر اعلام کرد دو مرزدار هنگ مرزی سراوان در جنوب این استان در حین انجام وظیفه کشته شده‌اند.

در تازه‌ترین درگیری‌های این منطقه، در اسفند سال گذشته ده‌ها «سوختبر» توسط ماموران امنیتی کشته شدند. این اقدام با خشم عمومی در سیستان و بلوچستان روبرو شد و اعتراضات گسترده‌ای را در شهرهای سراوان، ایرانشهر، قلعه بید، شورو، زاهدان، سرجنگل، خاش و میرجاوه در پی داشت. به گزارش وبسایت کمپین فعالین بلوچ، در این اعتراضات دست کم 37 نفر جان باخته و بیش از 50 نفر زخمی شدند.

از سوی دیگر، ماشین اعدام جمهوری اسلامی از طریق به دار آویختن بسیاری از فعالان بلوچ در سال‌های گذشته اقدام به سرکوب آن‌ها کرده‌اند. هرچند آمار دقیقی از اعدامی‌های فعالان بلوچ در دست نیست اما به گواه رسانه‌های حقوق بشری، سال گذشته تنها در بازه زمانی سه ماه، دست کم 17 فعال سیاسی بلوچ با اتهامات متفاوت اعدام شدند. گفتنی است برخی از آن‌‌ها هم‌چون «حسن دهواری» به دلیل داشتن ارتباطات خانوادگی با یکی از سرکردگان گروه های بلوچ و با اتهام «بغی» در یک دادرسی ناعادله محکوم و سپس سال گذشته در دی ماه اعدام شد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم