دادگاه تجدید‌نظر بلژیک حکم 20 سال زندان اسدالله اسدی را تایید کرد

اسدی از حق تجدید نظر صرف نظر کرده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

دادگاه تجدیدنظر آنتورپ در بلژیک حکم اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی که به اتهام اقدامات «تروریستی» به 20 سال زندان محکوم شده بود را تایید کرد.

اسدالله اسدی به همراه سه همدست دیگر او به اتهام برنامه‌ریزی برای بمب‌گذاری در تجمع سالیانه «سازمان مجاهدین خلق ایران» در فرانسه در تابستان سال 2018، به 20 سال زندان محکوم شد. دیگر متهمان، نسیمه نعامی به 18 سال، همسرش امیر سعدونی به 17 سال، و مهرداد عارفانی به 15 سال زندان محکوم شدند.
دیمیتر دی پیکو، وکیل پرونده اسدی در دادگاه صبح چهارشنبه به خبرنگار «العربیه» در بلژیک گفت موکلش از حق تجدید نظر در مورد حکم 20 سال زندان که دادگاه کیفری آنتورپ در ماه فوریه گذشته علیه او صادر کرد، صرف نظر کرده است.

Advertisement

این درحالی است که نسيمه نعامی، امير سعدونی و مهرداد عارفانی، فرم تقاضای تجدید نظر را امضاء کرده‌اند.

نسيمه نعامی- امير سعدونی (بالا)  مهرداد عارفانی- اسدالله اسدی
نسيمه نعامی- امير سعدونی (بالا) مهرداد عارفانی- اسدالله اسدی


در همین حال، «سازمان مجاهدین خلق» که طرف اصلی دعوی در این پرونده هستند، با ابراز خرسندی از اولین محکومیت رسمی و قانونی و عملی دیپلمات رژیم ایران به اتهامات تروریستی، گفت این رژیم «در وحشت از یک شکست و فضاحت بزرگتر» به سر می‌برد.

دبیرخانه «شورای ملی مقاومت ایران» بازوی سیاسی «سازمان مجاهدین خلق» با صدور بیانیه‌ای خواستار «محاکمه و اخراج مأموران و مزدوران اطلاعات و سپاه پاسداران از اروپا، ابطال پاسپورت‌های پناهندگی و تابعیت آنها و تعطیل سفارتخانه‌ها و مراکز رسمی و غیررسمی رژیم ضرورت مقابله با تروریسم و جنایت‌های بعدی و لازمهٔ امنیت کشورهای اروپایی» شد.

در این بیانیه آمده است، مریم رجوی، رئیس شورای ملی مقاومت، ضمن هشدار نسبت به «هر گونه زد و بند» با رژیم تهران گفت: « سردمداران این رژیم که سرنخ صدور تروریسم در 4 دهه گذشته دست آنها بوده، باید در برابر عدالت قرار گیرند».

گفتنی است اسد الله اسدی دیپلمات سفارت ایران در اتریش در تابستان 2018 و در راه بازگشت از لوکزامبورگ، در آلمان بازداشت و با حکم دادگاه به پلیس بلژیک تحویل داده شد.

اسدی در لوکزامبورگ
اسدی در لوکزامبورگ

مقام‌های قضایی آلمان در آن زمان اعلام کردند مصونیت دیپلماتیک اسدی به محل ماموریتش در اتریش محدود می‌شود و او هنگام عبور از این کشور در حال انجام ماموریت دیپلماتیک نبوده است.
در پرونده توطئه برای حمله به تجمع «سازمان مجاهدین خلق ایران» در پاریس، امیر سعدونی و نسیمه نعامی، زوج ایرانی ساکن بلژیک و مهرداد عارفانی قرار بود یک بمب نیم کیلویی حاوی مواد منفجره قوی را در آن همایش منفجر کنند.

كنفرانس ساليانه مجهىين خلق سال 2018
كنفرانس ساليانه مجهىين خلق سال 2018

این نخستین بار است که یک دیپلمات ايرانی مشغول به کار، با اسناد و مدارک کافی در دادگاه‌های اروپا با اتهام تروریستی محکوم می‌شود.
در جریان جلسات دادگاه اعلام شده بود که اسدالله اسدی بمب ساخته‌شده در ایران را با هواپیمای مسافربری به اتریش برده و سپس در لوگزامبورگ تحویل نعامی و سعدونی داده بود که قبل از اناجم عملیات به همراه عارفانی توسط سرویس‌های اطلاعاتی بلزیک و فرانسه دستگیر شدند و اقدام آنها برای بمب‌گذاری خنثی شد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم