بدترین روز کرونایی در ایران؛ تعداد جانباختگان به مرز 500 نفر رسید
ابتلای سه نفر به ویروس جهشیافته کرونای آفریقای جنوبی
بر اساس آخرین آمار «رسمی» منتشر شده از همهگیری کرونا در ایران، ۴۹۶ نفر طی ۲۴ ساعت منتهی به دوشنبه ۶ اردیبهشت جان خود را بر اثر ابتلا به کووید- ۱۹ از دست دادهاند. به این ترتیب آمار کل جانباختگان در ایران به ۷۰ هزار و ۷۰ نفر و مجموع تعداد مبتلایان به دو میلیون و ۴۱۷ هزار و ۲۳۰ نفر رسید.
بیشترین آمار قربانیان این ویروس با ۴۸۶ مورد در آبان سال گذشته ثبت شده بود که درج ۴۹۶ نفر جانباخته جدید، «بدترین روز کرونایی» را در ایران رقم زد. از سوی دیگر تعداد بستری شدهها نیز با سه هزار و ۷۳۴ مورد در روز ششم اردیبهشت، دومین رکورد بستریهای روزانه پس از سیام فروردین سال جاری را از آن خود کرده است.
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت ایران در گفتگوی خبری شامگاه ۶ اردیبهشت ضمن اشاره به وضعیت شکننده کنترل کرونا در کشور گفت: «پیشبینی میکنیم روند مرگ و میر حداقل تا دو هفته آینده صعودی باشد.»
حریرچی در ادامه سخنان خود گفت: «تعداد فوتیهای کرونا تا ۲۵ اردیبهشت به ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر در روز خواهد رسید و بدین صورت پیشبینی میشود روند نزولی تا اواخر خرداد به روزانه ۲۰۰ نفر فوتی برسد.»
بنابر گزارشهای انتشار یافته، در موج چهارم همهگیری در ایران، وضعیت بیش از سیصد شهر کشور قرمزه شده و با پر شدن تختها، نه تنها بیمارستانها ظرفیت پذیرش بیمار جدید را ندارند بلکه با ایجاد «کمیسیون ترخیص بیمارستانی» درصدد کاهش بار مضاعف بر دوش کادر درمانی شدهاند.
گفتنی است آمار انتشار یافته از وزارت بهداشت مورد تردید منابع مستقل بوده و سازمان نظام پزشکی ایران آمار واقعی مبتلایان و جانباختگان کرونا را سه تا چهار برابر آمار وزارت بهداشت برآورد کرده است.
گونههای جهشیافته
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، شامگاه سهشنبه، در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد سه نفر در یکی از استانهای جنوبی کشور به کرونای آفریقایی مبتلا شدهاند. او در ادامه صحبتهایش ضمن اشاره به عدم موفقیت در دنبال کردن محدودیت ورود و خروج در مرزهای کشور گفت: «در مورد ویروس جهشیافته هندی نیز صدای پای آن را میشنویم؛» اما حریرچی میگوید اقدامات لازم برای جلوگیری از ورود ویروس هندی به کشور انجام شده و سپاه پاسداران ایران برای کنترل مرزهای شرقی وارد عمل شده است.
این ادعا در حالی مطرح میشود که به گزارش برخی رسانهها فروش بلیت به مقصد هند همچنان ادامه دارد و تنها برخی آژانسهای مسافرتی برای فروش بلیت، درخواست تست پیسیآر میکنند. با توجه به اهمالکاری دولت در عدم لغو پروازها از چین به ایران در آغاز شیوع همهگیری کرونا که منجر به شیوع آن در کشور شد نگرانیها از ورود «ویروس جهشیافته هندی» شدت یافته است.
واکسیناسیون
با وجود آنکه بیشتر کشورهای همسایه ایران واکسیناسیون سراسری را آغاز کردهاند مقامات جمهوری اسلامی با سخنان متناقض و پرابهام این روند را برای ایرانیان کند کردهاند.
پس از ماهها کشمکش نهایتا تعداد محدودی واکسن وارد کشور شد و همان تعداد محدود نیز در معرض سوءاستفاده و تزریق خارج از نوبت مقامات قرار گرفت. پس از خبر سوءاستفاده مدیران شورا و شهرداری آبادان از سهمیه واکسن پاکبانان این استان، اخبار واکسینه شدن خارج از نوبت منشی مطبها، یکی از مقامهای دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان و افراد خانواده برخی از مقامات خبرساز شد و «واکسنخواری» معضل جدید اجتماعی در ایران لقب گرفت.
از طرفی، در آخرین اخبار منتشره در رابطه با پولی بودن واکسنهای وارداتی، کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو گفته است «وزارت بهداشت قطعا واکسن پولی توزیع نخواهد کرد».
پیشتر ناصر ریاحی، رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران گفته بود تاکنون سه شرکت خصوصی برای واردات واکسن مجوز گرفتهاند و هزینه هر دوز از این واکسنها برای مصرفکننده بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان خواهد بود.
سخنان متناقض مقامات جمهوری اسلامی درباره رایگان بودن و یا نبودن واکسن کرونا واکنشهای زیادی را در پی داشته است.
در همین راستا، مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد کرونا، پیشتر با انتقاد از فروشی بودن واکسنهای وارداتی گفته بود «اگر واکسن پولی در ایران اجرایی شود رتبه اول بیکفایتی در جهان را کسب خواهیم کرد.»
نهایتا پس از آنکه خبرهای ضد و نقیضی از ثبت نام برای دریافت واکسن منتشر و سپس تکذیب شد، امروز خبرگزاری «مهر» بدون اشاره به نام واکسن، اعلام کرد برنامه واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال از امروز در آذربایجان شرقی آغاز شده است.
-
ايران تا يک سال ديگر جولانگاه كرونا خواهد بود
به پیش بینی ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، این کشور تا یک سال دیگر درگیر کرونا و مرگ ومیرهای ناشی از آن خواهد بود.حریرچی روز پنجشنبه 18 ژوئن ... ايران -
سازمان جهانی بهداشت: واکسنهاى كرونا منجر به مرگ كسى نشده است
مارینجلا سیمائو دستیار مدیر کل سازمان بهداشت جهانی روز پنجشنبه 21 ژانویه که خود یک پزشک با تجربه برزیلی است، گفت، این سازمان تاکنون هیچ مرگ و میر ناشی ... اخبار العربيه