کشمکش نمایندگان مجلس و مقامات درباره مسئولیت کشتار آبان 98
وزارت کشور از اعلام تعداد کشته شدههای آبان 98 خودداری میکند
احمد علیرضابیگی، نماینده مجلس ایران، که چهارشنبه 18 فروردین در نطق پیش از دستور مجلس پیرامون حوادث آبان 98 گفته بود «دست وزیر کشور آلوده به خون مردم است» از مقاومت وزیر کشور در اعلام تعداد کشتهشدگان آن حوادث سخن گفت.
عليرضابیگی، شنبه 21 فروردین، در گفتوگو با روزنامه «شرق» ضمن متهم کردن هیات رئیسه مجلس پیشین و کنونی به «قبیله گرایی» و ممانعت روسای هر دو مجلس از استیضاح عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور به دلیل مسئولیتش در کشتار آبان 98، گفت: «بارها خواستار توضیح رحمانیفضلی درباره آمار کشتهشدگان آبان بودیم، هرگز پاسخی دریافت نکردیم و فقط جناب وزیر گفتند اگر پاسخ میخواهید، در جلسهای غیرعلنی توضیح خواهم داد که هرگز این جلسه وعده داده شده، تشکیل نشد. هیچ مقام رسمیای حاضر به توضیح آنچه در حوادث آبان رخ داده به نمایندگان مجلس نشد و درخواستها و پیگیریهای ما بیپاسخ ماند.»
این نماینده مجلس ضمن واکنش به سخنان قائم مقام وزیر کشور که گفته بود «در مسیر مقابله با جریان اراذل واوباش، متاسفانه شماری از شهروندان و ماموران امنیتی کشته شدند»، پاسخ وزیر کشور به چگونگی شلیک به تظاهرکنندگان را تمسخرآمیز خواند و افزود: «وقتی از وزیر درباره کشتهها سؤال شد، با لحنی تمسخرآمیز گفتند فقط به سر شلیک نشد و به کمر و پای معترضان هم شلیک شده است.»
او با اشاره به سخنان حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران که گفته بود وزیر کشور مسئول صفر تا 100 اجرای گرانی بنزین است، اظهارداشت: «رحمانیفضلی با اینکه از عواقب تصمیم به اجرای این طرح آگاه شده بود و مستندات آن هم موجود است، تصمیم به اجرا گرفت؛ بدون آنکه اقدامات پیشگیرانه را لحاظ کند. صحبتهای اخیر واعظی [رئیس دفتر حسن روحانی] هم در عدم رعایت اقدامات پیشگیرانه رحمانیفضلی، او را مسئول اصلی حوادث آبان معرفی میکند.»
بیگی با اشاره به این که نقدهای جدی به عملکرد وزیر کشور وارد است و او وزیری قابل اعتماد نیست، گفت: «به همراه 60 نماینده در نامهای به رئیس قوه قضائیه خواستار رسیدگی به تخلفات او شدهایم که مورد موافقت و بررسی دستگاه قضا قرار گرفته و منتظر نتیجه آن هستیم. اگر از راه استیضاح نتوانستهایم از راه قضائی، تخلفات وزیر کشور را پیگیری خواهیم کرد.»

نقش شمخانی در سرکوبها
پیشتر علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران هم از سوی یک نماینده سابق به عنوان یکی از آمران کشتار آبان 98 معرفی شد.
محمود صادقی، نماینده سابق، در مصاحبهای که بخشهایی از آن در فضای مجازی منتشر شده، فاش کرد که شمخانی در واکنش به انتقاد او در قبال کشتار معترضان طی جلسات کمیسیونهای مجلس گفته بود: « ولو بلغ ما بلغ، ما میزنیم».

آبان 98 خیزشی علیه حکومت
اعتراضات آبان 98 در ایران، در ابتدا به عنوان واکنشی به افزایش سه برابری قیمت بنزین آغاز شد اما به تدریج به یک جنبش علیه حکومت تبدیل شد و با سرکوب خونین دستگاههای امنیتی و نیروی انتظامی و سپاه و کشتن 1500 معترض طبق برخی گزارشها، پایان یافت.
در ویدیوهایی که از این اعتراضات منتشر شد، نیروهای امنیتی اقدام به سرکوب خشونتآمیز اعتراضات کردند که در خشنترین نمونه آن، کشتار مردم ماهشهر در نیزار حومه این شهر بود.
از همان روز اول آغاز اعتراضات به دستور شورای امنیت کشور در ایران قطعی سراسری اینترنت آغاز شد و تقریبا تا دو هفته ادامه داشت.
-
40 سال حبس برای سه تن از بازداشتشدگان اعتراضات آبان 98
سه تن از بازداشتشدگان اعتراضات آبان 98 توسط دادگاه انقلاب دزفول مجموعا به 40 سال حبس تعزیری محکوم شدند. این شهروندان هم اکنون بدون رعایت اصل تفکیک ... اخبار العربيه -
تظاهرات در برخی مناطق اهواز در سالگرد اعتراضات آبان 98
مردم اهواز در برخی مناطق، شب گذشته به منظور پاسداشت اعتراضات آبان 98 و گرامیداشت کشتهشدگان این حوادث، در خیابانها تجمع کردند و شعار «ثوره ثوره حتی ... اخبار العربيه -
آمریکا افراد و نهادهای سهیم در سرکوب اعتراضات آبان 98 را تحریم میکند
خبرگزاری رویترز روز سه شنبه 10 نوامبر به نقل از سه منبع آگاه نوشت، انتظار میرود، ایالات متحده آمریکا تا هفته آینده شماری از مقامات جمهوری اسلامی ... اخبار العربيه -
جزئیات جدید درباره پرونده سه محکوم به اعدام اعتراضات آبان 98
سخنگوی قوه قضاییه ایران درباره وضعیت پرونده سه محکوم به اعدام حوادث آبان 98 اعلام کرد که این پرونده سال گذشته در راستای اعاده دادرسی وکلا به دیوان ... اخبار العربيه