اعتراضات سراسری بازنشستگان در شهرهای مختلف ایران

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

شمار زیادی از بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی روز یکشنبه 4 آوریل 2021 در اعتراض به عدم متناسب‌سازی مستمری‌هایشان با روند روز افزون افزایش قیمت کالاها در ایران، در شهرهای مختلف این کشور تجمع اعتراضی برگزار کرده و خواستار استعفای مصطفی سالاری رئیس سازمان تامین اجتماعی شدند.

ویدئوهای پرشماری از اعتراضات بازنشستگان در ایران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که وجه مشترک همه آنها اعتراض به عدم تحقق وعده‌های رئیس سازمان تامین اجتماعی است.

اعتراضات سراسری بازنشستگان در شهرهای مختلف ایران
اعتراضات سراسری بازنشستگان در شهرهای مختلف ایران

اعتراض‌کنندگان خواستار تصویب اختصاص 90 هزار میلیارد تومان جهت همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هستند، اما اعلام کرده‌اند که وعده‌های مسئولان ذی‌ربط را باور ندارد.

حسن صادقی، معاون دبیرکل خانه کارگر در تجمع بازنشستگان در مقابل مجلس ایران گفت: «ما اطمینانی برای احقاق حقوق خود نداریم و به همین دلیل در طول ماه گذشته چندین بار مقابل مجلس و سازمان برنامه و بودجه تجمع کرده‌ایم.»

اعتراضات سراسری بازنشستگان در ایران
اعتراضات سراسری بازنشستگان در ایران

پیش از این ناصر چمنی رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران با اشاره به کاهش 60 درصدی قدرت خرید کارگران در سال 99، رشد بی‌سابقه نرخ ارز طی دو سال گذشته را عجیب و به زیان خانوارهای کارگری و معیشت آنها دانست و گفته بود: «طی دو سال گذشته افزایش نرخ ارز و دلار روی تمام بازارهای داخلی تاثیر منفی گذاشت که اثرات آن همچنان ادامه دارد. اصحاب کهف هم بعد از 300 سال چنین چیزهایی ندیدند که ما بعد از یکسال دلار 30 هزار تومانی را دیدیم و باید بگوییم یاد دلار 5000 تومانی بخیر.»

اعتراضات ایران
اعتراضات ایران

چمنی با اشاره به این که مقامات به عمد با اعلام نرخ پایین تورم به دنبال افزایش اندک حقوق کارگران بودند، گفت: «برخی مسئولان اقتصادی تورم را سال گذشته 15 درصد در نظر گرفته و گفته بودند که اجازه افزایش بیش از آن را نمی دهند که با این کار جلوی افزایش دستمزد کارگران را گرفتند و حداقل مزد سال 1399 به سختی 26درصد تصویب شد. در حالی که با ورود به سال 1399 رشد بی‌سابقه نرخ ارز و تداوم بیماری کرونا و بیکاری و خانه نشینی بیشتر کارگران، عملا قدرت خرید خانوارهای کارگری بیش از 60 درصد از دست رفت.»

بیشترین بازدید موضوعات مهم