ادعای قالیباف: قانون لغو تحریمها قفلهای صنعت هستهای را باز کرد
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، در نشست علنی روز یکشنبه 15 فروردین، مدعی شد که قانون اقدام راهبردی مجلس برای لغو تحریمها قفل صنعت هستهای را باز کرد و بازی یکطرفه را تغییر داد.
قالیباف با بزرگنمایی از قانون اقدام راهبردی مجلس که حتی انتقاد علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی را در پی داشت و در پی آن خامنهای خواستار خودداری از دو صدایی در کشور شد، گفت: «نوع مواجهه با دولت جدید آمریکا در قبال تحریمهای اقتصادی بسیار مهم است. خوشبختانه قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، قفلهای صنعت هستهای را باز کرد، سمت و سوی بازی یکطرفه را تغییر داد و باعث شد که گذشت زمان به نفع ایران شود.»
رئیس مجلس ایران با ادعای این که قانون مذکور به روند دیپلماسی کمک کرده، اظهار داشت: «به گونهای که اگر قبلاً گذشت زمان به معنای پابرجا ماندن تحریمها همزمان با تعطیل ماندن صنعت هستهای بود، اکنون گذشت زمان مساوی با پیشرفت صنعت هستهای است.»
قالیباف با تکرار مواضع خامنهای مبنی بر لغو یکجا و همزمان همه تحریمها برای بازگشت مجدد ایران به تعهدات برجامی، تصریح کرد: «آمریکاییها بدانند که ایران برای رفع تحریمها، راهبرد اصلی خود را بیاثر کردن تحریمها قرار دادهاست و با فعالسازی صنعت هستهای، آنها هستند که باید تصمیم بگیرند و تحریمهای ایران را به طور کامل و به شکل عملی رفع کنند و وعده کاغذی یا ناقص رفع تحریمها، پاسخگوی مطالبه ملت ایران نیست.»
رئیس مجلس ایران در خصوص سند همکاریهای 25 ساله با چین نیز گفت: «ما عقیده داریم زمان مهمی که باید برای شکل دادن به همکاریهای واقعی اقتصادی و سیاسی و همچنین مقابله مؤثر با فشارهای آمریکا میشد، از دست رفتهاست. با این حال باید فرصت را مغتنم شمرد و اولاً این سند را با حفظ منافع ملی، تبدیل به پروژهها، برنامهها و همکاریهای واقعی اقتصادی و سیاسی کرد. ثانیاً مدل ارتقاء روابط به سطح راهبردی باید با کشورهای دیگر به ویژه همسایگان نیز طراحی و اجرا شود.»
قالیباف با ادعای اینکه مجلس ایران مطابق با منافع ملی عمل خواهد کرد و مردم را در جریان همه قراردادها قرار خواهد داد، اظهار داشت: «با وجود اهمیت سند راهبردی فعلی، باید توجه شود که این سند تنها به ترسیم یک نقشه راه کلی در روابط ایران و چین بسنده کردهاست.»
گفتنی است که وزیران امور خارجه ایران و چین بعدازظهر شنبه هفتم فروردین 1400، سند جامع همکاریهای 25 ساله بین دو کشور را در تهران امضاء کردند. امضای این سند با واکنشهای منفی فراوانی در ایران روبهرو شد.
بسیاری سند مذکور را بهدلیل پنهانی بودن و نقش مستقیم رهبر جمهوری اسلامی، در تهیه و تنظیم آن به «عهدنامهترکمنچای» در دوران سلطنت سلسله قاجار مشابه دانستند.
مقامات ایرانی دلیل عدم انتشار مفاد این توافق را مخالفت طرف چینی اعلام کردهاند.
در امضای این سند نقش مجلس ایران در نظارت و موافقت با آن کاملا نادیده گرفته شد.
همزمان برخی شهرهای ایران شاهد اعتراضات مردمی نسبت به امضای این توافق بودهاست. معترضان با شعار «ایران فروشی نیست» و «مرگ بر چین» به این سند، واکنش نشان دادند.
در آخرین موضعگیریها، سه جریان اپوزیسیون ایران، شامل «کنگره ملیتهای ایران فدرال»، «شورای دموکراسیخواهان ایران» و «ائتلاف همبستگی برای آزادی و برابری در ایران» با انتشار بیانیهای ضمن تراژدی خواندن این قرارداد اعتراض شدید خود را نسبت به امضای سند همکاری ایران و چین اعلام کردند.
-
پوتین به قالیباف وقت ملاقات نداد
در حالی که قرار بود قالیباف رئیس مجلس ایران در اولین سفر خارجی خود به عنوان پیک رهبر ایران به دیدار ولادمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برود، این دیدار به ... اخبار العربيه -
روزنامه اعتماد: قالیباف هنوز دنبال مبارزه سیاسی و انتخاباتی با روحانی است
روزنامه اعتماد با انتقاد از عملکرد قالیباف در کرسی ریاست مجلس ایران، تاکید کرد که او هنوز در سال 1396 که زمان انتخابات ریاستجمهوری بود توقف کرده و به ... اخبار العربيه