یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه پاسداران ایران، برکناری «سعید محمد» از قرارگاه خاتم الانبیا را به دلیل «تخلف» و«رعایت نکردن مقررات از مسئولیت فرماندهی» عنوان کرد.
خبرگزاری «فارس» شنبه 14 فروردین، به نقل از یدلله جوانی نوشت: «سپاه با ورود پاسداران به عرصه انتخابات بدون طی مراحل و فرآیندهای قانونی تعریف شده مخالف است. منفک کردن سعید محمد از مسوولیت فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم به دلیل همین تخلف و رعایت نکردن مقررات از طرف وی بوده است.»
این در حالی است که پیشتر سعید محمد با ارسال نامهای به فرمانده سپاه اعلام استعفا کرده و با استعفای وی موافقت شده است. در متن استعفای او آمده بود: «از آنجا که احتمال دارد به دلیل حضور اینجانب در فضای انتخاباتی شائبههایی متوجه سپاه شود در راستای صیانت از سپاه و قرارگاه خاتمالانبیاء، از سمت خود استعفا میدهم.»
اعلام نامزدی سعید محمد با مخالفاتهای زیادی همراه بود و برخی نیروهای اصولگرا از آن استقبال نکردند. با این حال نام او به عنوان یک نامزد سپاهی مطرح است.
در همین راستا حمیدرضا ترقی، عضو موتلفه از احزاب اصولگرا، نیز مدعی شده بود که سعید محمد به دلیل تخلف از قرارگاه خاتم برکنار شده است.
روزنامه «اعتماد» نیز در رابطه با نامزدی و فعالیتهای انتخاباتی سعید محمد نوشتهاست: «به نظر میرسد او تصمیم گرفته تعطیلات را به همراه تیم خود به برنامهریزی برای تبلیغات انتخاباتی و همچنین حل چالشهای سیاسی سال 99 صرف کند. البته این سکوت رسانهای تا حدودی مبهم است و بعید نیست که از فضایی منفی متاثر باشد که اواخر سال گذشته با کنارهگیریاش از فرماندهی قرارگاه خاتمالانبیا ایجاد شد.»
روزنامه «جمهوری اسلامی» نیز ضمن مقایسه حضور یک نظامی در راس حکمرانی در سال 1400 با به قدرت رسیدن رضاشاه در سال 1300 نوشت: «بهدست گرفتن حکمرانی ایران توسط یک نظامی نباید در سال 1400 تکرار شود.»
سعید محمد، 52 ساله و از سال 1366،عضو سپاه پاسداران ایران بوده و از مهر 97، فرماندهی قرارگاه خاتم الانبیا را برعهده داشتهاست.
حضور نظامیان با تصویب قانون اخیر انتخابات در ایران به طور رسمی مورد پذیرش قرار گرفت و همین امر باعث ترافیک نامزدی نظامیان در انتخابات ریاست جمهوری آینده در خرداد 1400 شده است.
افزون بر سعید محمد، اخباری مبنی بر حضور حسین دهقان، محمدباقر قالیباف، محسن رضایی، علی لاریجانی، مهرداد بذرپاش و پرویز فتاح که دارای پیشینه نظامی هستند، به گوش میرسد.
به گفته ناظران فضای سیاسی ایران، حضور نظامیان با رضایت و چراغ سبز علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران میسر شده است. این حضور با رویکرد او برای دولت آینده تحت عنوان «دولت جوان حزب اللهی» هماهنگ است.
در ماههای اخیر رسانههای نزدیک به خامنهای تلاش کردهاند با هنجارسازی، حضور نظامیان در قوه مجریه را امری ضروری برای عبور از شرایط کنونی ایران نشان دهند.