از حدود یک سال قبل مقامهای جمهوری اسلامی درخواست وام 5 میلیارد دلاری از صندوق بینالمللی پول کردند که تاکنون پذیرفته نشده است، عبدالناصر همتی در نشستی با اعضای صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی از پذیرفته نشدن این درخواست انتقاد کرد.
عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی ایران عصر پنجشنبه 1 آوریل در نشست مجازی اجلاس بهاره صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی گفت، از زمان شیوع کرونا، اقتصاد کشورها به شدت آسیب دیده و ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین آسیب را از این همهگیری در منطقه تجربه کرده است.
رییس کل بانک مرکزی ایران با بیان اینکه صندوق بینالمللی پول تاکنون بیش از 100 میلیارد دلار به 85 کشور وام داده است، گفت که انتظار داریم، صندوق بینالمللی پول بدون تبعیض و نفوذهای ایجاد شده توسط لابیهای سیاسی یا فشارهای وارده از سوی آمریکا، به ایران وام بدهد.

عبدالناصر همتی در این نشست گفت، صندوق بینالمللی پول به کشورهای منطقه، شامل خاورمیانه، شمال آفریقا، افغانستان و پاکستان 16 میلیارد دلار وام داد، اما ایران که از نخستین کشورهایی بود که تقاضای وجوه اضطراری کرد، تاکنون هیچگونه تسهیلاتی را بدون ارائه دلیل منطقی، دریافت نکرده است.
تاکید همتی بر اینکه «ایران از کشورهایی است که بیشترین آسیب را از همهگیری کرونا» دیده درحالی است که حسن روحانی، رییسجمهوری ایران، پیشتر اعلام کرده بود که وضعیت اقتصادی ایران در شرایط شیوع ویروس کرونا «بهتر از وضعیت آلمان» است.
حسن روحانی: اقتصاد ما شرایط بهتری نسبت به اقتصاد آلمان دارد
حسن روحانی در جلسه امروز شنبه 3 اکتبر 2020 دولت ضمن سخنانی درباره مسائیل مختلف کشور مدعی شد که اقتصاد ایران در مقایسه با اقتصاد آلمان از شرایط بهتری برخوردار است.
او گفت: «رشد اقتصادی ما تا پایان سال مثبت میشود و اقتصاد ما شرایط بهتری نسبت به اقتصاد آلمان دارد!»
او در ادامه مقایسه اقتصاد کشورش با آلمان فدرال افزود: «امروز آمار وضع اقتصادی آلمان نشان میدهد اقتصادشان منفی 5.2 درصد کوچکتر میشود. اقتصاد ما شرایط بهتری از این رقم خواهد داشت و رشد اقتصادی بدون نفت ما تا پایان سال مثبت خواهد شد.»
مقایسه اقتصاد ایران و آلمان
این مقایسه توسط روحانی بدون در نظر گرفتن بزرگی اقتصاد آلمان صورت گرفته که ناشی از استدلال بر اساس سرایت حکم یک امر به امر دیگر بدون در نظر گرفتن تفاوت میان آنها است که میتواند مصداق مقوله «قیاس مع الفارق» باشد، زیرا علیرغم شرایط سخت ناشی از کرونا، آلمان همچنان صدرنشین بزرگترین اقتصادهای اروپا و جایگاه چهارم تولید ناخالص داخلی و پنجمین تولید ناخالص داخلی (برابری قدرت خرید) را در جهان دارد.
جایگاه اقتصادی این کشور در جهان بعد از انقلاب صنعتی و همزمان با تشکیل آن مطرح شد و تا به امروز از آن به عنوان یک کشور پیشرو و نوآور و همچنین سرمایهگذار در پروژههای تحقیقاتی اسم برده میشود. اقتصاد آلمان، از سیستم اقتصاد اجتماعی بازار پیروی میکند که سه پدیده لیبرالیسم، دمکراسی و عدم تمرکز بر اساس فدرالیسم از آن حمایت میکند.