سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران: دو نیروگاه اتمی دیگر میسازیم
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، با اشاره به نیاز سالیانه ایران به 100 تن اورانیوم، از افزایش استخراج اورانیوم از 4 تن در سال به 37 تن خبر داد.
کمالوندی در گفتوگو با خبرگزاری «ایسنا»، در رابطه با ساخت دو نیروگاه اتمی دیگر اظهار داشت: «در حوزه نیروگاهی، نیروگاه دوم بتنریزیاش انجام شده و ساخت زیرساختها در حال انجام است و سال آینده (1400) نیروگاه سوم را باید بتنریزی کنیم.»
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، ضمن تاکید تاثیر تحریمها بر برنامه اتمی ایران اظهار داشت: «غنی سازی جزء مهمترین فعالیتهای سازمان انرژی اتمی است اما در بخشهای دیگر هم سازمان در حال کار است، شاید به دلیل مسایل سیاسی غنیسازی برجسته شده است اما در بخشهای دیگر کارها به خوبی ادامه دارد.»
ایران در سال 99، با کاهش مستمر تعهدات برجامی خود، سطح غنیسازی اورانیوم را به 20 درصد افزایش داد و علی خامنهای، رهبر ایران تهدید کرد که کشورش در صورت نیاز تا سطح 60 درصد هم میتواند به غنیسازی اورانیوم اقدام کند.
کمالوندی با اشاره به بازسازی مجدد رآکتور نیروگاه اتمی اراک که در جریان اجرای مفاد توافق هستهای بتنریزی شده بود، گفت: «اوایل سال 1400 تست سرد راکتور (بازطراحی شده) را خواهیم داشت که مقدمهای است برای راهاندازی کامل راکتور آن در یک سال بعد از آن. این به آن معناست که کارهای مختلفی که نیاز است در حوزه سوخت، مخزن و غیره انجام شود را پیش بردهایم.»
ایران افزون بر راهاندازی مجدد نیروگاه اراک و ساخت دو نیروگاه دیگر، به تولید اورانیوم فلزی و افزایش حجم مواد غنی شده مبادرت کرده که این اقدامات از سوی جامعه جهانی به تلاش ایران جهت تولید بمب اتمی تعبیر شده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران با انتقاد از آژانس بینالمللی انرژی اتمی و مدیر کل آن و متهم کردن آژانس به بیطرفی گفت: «تعاملات ما با آژانس تعریف شده است، مادامی که در چارچوب پادمان همکاری میکنیم، تعهدات مشخص است و وقتی پروتکل الحاقی را اجرا میکنیم تعهدات به شکل دیگری است و در قالب برجام هم بعضی تعهدات وجود دارد. اما اینکه راضی هستیم یا نه؟ بهطور کلی خیر، راضی نیستیم.»
ایران در اوایل اسفند 99، تهدید کردە بود در صورت عدم لغو تحریمهای آمریکا از پروتکل الحاقی خارج خواهد شد و سطح بازرسیهای آژانس از تاسیسات اتمی خویش را کاهش خواهد داد. متعاقب آن با سفر رافائل گروسی، مدیر کل آژانس به تهران، توافق شد تصمیم ایران سه ماه به تعویق بیفتد تا فرصتی برای حل و فصل منازعات از راههای دیپلماتیک ایجاد شود. اما تهران هر گونه مذاکره با آمریکا در رابطه با برجام را رد کرده و آغاز گفتوگوها را مشروط به لغو همه تحریمها از سوی واشینگتن کرده است.
کمالوندی با اشاره به نبود تفاوت میان رویکرد دولت پیشین و کنونی آمریکا در چگونگی تعامل با پرونده اتمی ایران ابراز داشت: «دیدگاه دو جناحی که در آمریکا حاکم هستند این است که میخواهند دنیا را در اختیار کامل داشته باشند و فقط در تاکتیکها متفاوت هستند. تلقی هیات حاکمه فعلی آمریکا این است که میتواند باز هم به ایران فشار آورد.»
دولت جدید آمریکا با تاکید همزمان بر «رویکرد دیپلماتیک» و «استفاده از نهادهای بینالمللی و پتانسیل متحدان» در چارچوب ایده چندجانبهگرایی کوشید ضمن محدودکردن برنامه اتمی ایران مذاکرات جدیدی را با تهران آغاز کند. با این وجود، کاخ سفید لغو تحریمهای اعمال شده علیه ایران را به بازگشت ایران به تعهدات برجامی مشروط کرده است. در مقابل تهران خواستار برداشتن گام اول از سوی واشینگتن و لغو تمامی تحریمها شده است.
این در حالی است که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، اخیرا با عقبنشینی آشکار از موضع قبلی ایران درباره لغو یکجا و فوری تحریمها و در مخالفت با اظهارات علی خامنهای صراحتا به مقامات آمریکایی پیشنهاد داد که تهران حاضر است در رابطه با تعهدات برجامی «جز به جز» یا «کل به کل» با آمریکا به توافق برسد.
-
چرا آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران بیانیه محکومیت صادر نکرد؟
نشست اخیر شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی شاهد خودداری صدور بیانیه محکومیت از سوی کشورهای اروپایی علیه ایران در پی کاهش تعهدات برجامی تهران بود ... ايران -
نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با محوریت پرونده اتمی ایران برگزار میشود
نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز دوشنبه 1مارس آغاز میشود. به نظر میرسد موضوع اصلی این نشست، پرونده اتمی ایران و چگونگی تعامل با ... اخبار العربيه