بحرانی شدن اوضاع کرونا در اهواز؛ مسئولان باز هم مردم را مقصر دانستند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی جندی‌شاپور اهواز تاکید کرد که برگزاری تجمعات و دورهمی‌ها منجر به شعله‌ور شدن کرونا در استان شده و کار را برای مدیریت بیماری سخت کرده است.

نزدیک به دو ماه از شناسایی اولین مورد ابتلا به کرونای نوع جهش‌یافته در اهواز می‌گذرد و با افزایش موارد ابتلا به این ویروس، سرایت آن به نقاط دیگر ایران نیز آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

Advertisement

فرهاد ابول‌نژادیان، امروز سه‌شنبه 16 مارس 2021 در صفحه شخصی خود در توئیتر نسبت به افزایش بحران کرونا هشدار داد و نوشت: «متاسفانه برگزاری تجمعات و دورهمی‌ها منجر به شعله‌ور شدن کرونا در استان شده و کار را برای مدیریت بیماری سخت کرده است».

او افزود: «همه باید هوشیار باشند؛ در وضعیت فعلی هرگونه پروتکل‌شکنی به ویژه برگزاری تجمع، به مانند یک بمب ساعتی است که در صورت انفجار، عده زیادی را دچار صدمه خواهد کرد».

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی جندی‌شاپور اهواز، در حالی بار دیگر مردم را مقصر جلوه داد که با بحرانی شدن بیماری کرونا در اهواز، کمبود تجهیزات درمانی بیش از پیش نمود پیدا کرد و باعث شد که برخی بیماران کرونایی با اتوبوس به بیمارستان‌ها منتقل شوند.

برخی تصاویر منتشر شده در فضای مجازی نیز نشان می‌داد که ظرفیت برخی از بیمارستان‌های استان پر شده و کمبود تجهیزات درمانی بر بحران افزوده است.

علاوه بر بحران کرونای جهش‌یافته در اهواز، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران، سه روز پیش اعلام کرد که ویروس جهش‌یافته در 28 استان این کشور شیوع پیدا کرده و وضعیت اغلب استان‌های این کشور علی‌رغم پایدار بودن، شکننده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری موج، علیرضا رئیسی از ممنوعیت سفر به شهرهای قرمز و نارنجی، ممنوعیت ورود خودروهای شخصی پلاک غیربومی به شهرهای قرمز و ممنوعیت خروج خودروها از شهرهای قرمز خبر داد.

او بیشترین مورد ابتلا به ویروس جهش‌یافته را در خوزستان دانست و گفت: «شهرهای شادگان، حویزه، خرمشهر و دشت آزادگان از وضعیت قرمز خارج شدند و به سمت نارنجی حرکت می‌کنند و بعضی از شهرستان‌ها نیز از وضعیت نارنجی به سمت زرد حرکت کردند».

قاسم سلیمانی‌دشتکی، استاندار خوزستان، 23 فوریه 2021 از تعطیلی مشاغل و منع رفت و آمد در دست‌کم 11 شهر قرمز در استان خبر داد و گفت ادارات با ظرفیت یک سوم فعالیت خواهند کرد و کارمندان آسیب‌پذیر به مرخصی می‌روند.

برخی مسئولان استان نیز از آمار بالای ابتلا به کرونا ن خبر دادند. فرهاد ابول‌نژادیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اعلام کرد که در فاصله 20 ام تا 21ام فوریه 3100 نفر به علت نگرانی از علائم ابتلا به کرونا به 62 مرکز منتخب جامع سلامت فعال در خوزستان مراجعه کرده‌اند.

کرامت جاودان‌زاده، مدیر بیمارستان امام خمینی اهواز نیز از تکمیل 75 درصد تخت‌های مبتلایان کرونا خبر داد. همزمان مهران احمدی بلوطکی، دبیر شورای سلامت اهواز هم اعلام کرد روند و شدت بیماری در اهواز این شهر را به مرز وضعیت سیاه برده و از افزایش 100 درصدی شمار مبتلایان طی یک روز خبر داد.

او نسبت به شیوع «لجام‌گسیخته» و «بی‌دفاعی» در برابر کرونای جهش‌یافته هشدار داد و گفت: «دوره نهفتگی ویروس جهش‌یافته از 14 روز به 24 ساعت رسیده، سن ابتلا به کووید 19 تا نوزاد یک ‌روزه کاهش پیدا کرده و به مرگ برخی از کودکان بیمار منجر شده است».

آمار مرگ و میر بیماران کرونا در خوزستان اعلام نشده، اما آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت درباره تعداد فوتی‌ها و مبتلایان قابل توجه است. بر اساس این آمار، طی 24 ساعت گذشته 100 بیمار کووید 19 در سراسر ایران جان باختند، 7980 مبتلای جدید شناسایی شدند و مجموع جان‌باختگان به 61330 نفر و مجموع مبتلایان به 1754933 نفر رسید.

سعید نمکی وزیر بهداشت ایران، «ساده‌انگاری و عادی‌پنداری اوضاع و بی‌توجهی به خطر بیماری» را باعث وقوع «خیز چهارم» بیماری کووید 19 در ایران دانست شود و هشدار داد که اگر این خیز جدید رخ دهد «ارتفاعی به مراتب بیشتر از خیزهای قبلی خواهد داشت و سرعت انتشار آن به شدت بالاتر خواهد بود».

از سوی دیگر، تاخیر مسئولان در تامین واکسن کرونا نیز مورد انتقاد فراوانی از سوی شهروندان ایرانی در شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است. بحث و جدل‌های فراوان پیرامون نوع واکسنی که باید خریداری شود و ممانعت صریح رهبر ایران برای تهیه واکسن ساخت کشور آمریکا و بریتانیا از جمله دلایل این تاخیر بود.

رئیس سازمان نظام پزشکی ایران نیز در توئیتی از «عقب‌ماندگی» ایران برای تهیه واکسن کرونا انتقاد کرد و نوشت: «تا امروز 20 هزار واکسن روسی برای جمعیت 80 میلیونی ایران تهیه و توزیع شده‌ است».

محمدرضا ظفرقندی افزود: «خوب بود نقادان منصف پی‌گیر علل و عوامل اصلی این عقب‌ماندگی در تهیه واکسن کووید بودند».

با گسترش این انتقادات و بحرانی شدن وضعیت اهواز و برخی شهرهای دیگر پس از شیوع نوع جهش‌یافته کرونا، بالاخره 11 مارس 2021 رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز از آغاز واکسیناسیون سالمندان در اهواز خبر داد و گفت: «تمام سالمندان ساکن سراهای سالمندان و کارکنان حاضر در این اماکن در این مرحله واکسینه می‌شوند».

بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا، مهران احمدی بلوطکی اعلام کرد که 450 سالمند و پرسنل سرای سالمندان اهواز واکسینه می‌شوند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم