نشریه وابسته به سپاه: نسل جوان و نوجوان تهدیدی علیه حاکمیت کشور است
نشریه صبح صادق وابسته به سپاه پاسداران ایران با اشاره به این که متولدین دهه 70 و 80 شمسی موسوم به نسل «زد Z» تهدیدی علیه آینده سیاسی و فرهنگی کشور هستند، حکمرانی بر آنها را به راحتی نسلهای دیگر ندانست.
این نشریه وجه تمایز نسلهای دهه 70 و 80 با نسلهای پیش از خودشان را تولد و رشد در خانوادههای کم جمعیت برشمرد و ضمن انتقاد از اخلاق و روحیات آنها، بیان داشت: «امروزه هر چند در کشور ما توجهی به نقش نسل «زد Z» در شکلدهی آینده سیاست داخلی و خارجی کشورمان نمیشود؛ اما بررسی برخی از کنشهای شاخص این نسل به ویژه در فضای مجازی به خوبی نشان میدهد حکمرانی بر این نسل به راحتی نسلهای قبل نخواهد بود. این نسل بر خلاف نسلهای قبل از خود عمدتاً طبعی معترض نسب به وضع موجود دارند به گونهای که حتی برخی جامعهشناسان آنها را نسل پلورالیست میخوانند.»
این نشریه وابسته به سپاه رفتار اعتراضی نسل جوان و نوجوان ایرانی به وضع موجود و گرایشهای تکثرگرایانه آنها را تهدیدی جدی برای نظام موجود برشمرد و افزود: «متاسفانه بیتوجهی به این نسل، زمینه را برای تبدیلشدن بخشی از این نسل به یک تهدید جدی علیه آینده نظامات فرهنگی و حتی سیاسی کشورها فراهم کرده است.»
با نگاهی به روند فزاینده اعتراضات اجتماعی ایران در چند سال اخیر، واهمه این رسانه سپاه از آگاهی و رفتار اعتراضی نسل جوان ایرانی بیجا نیست. در آخرین موج نارضایتیهای عمومی در آبان 98 بیش از یکصد شهر ایران شاهد اعتراضات گسترده بود که اغلب معترضان را جوانان و نوجوانان تشکیل میدادند. طبق گزارش سازمانهای حقوق بشری حدود 1500نفر در این اعتراضات کشته شدند که تقریبا همه آنها جوان و نوجوان بودند.
در ادامه صبح صادق با اشاره به شکاف نسلی موجود در ایران و اعتراض نسل «زد Z» به این شرایط، نوشته است: «با افزایش نقش سیاسی و اجتماعی نسل «زد Z» شاهد افزایش تقابل آنها با نسلهای قدیمیتر خواهیم بود؛ چرا که نسل «زد Z» مشکلات خود را ناشی از تصمیمات نسلهای پیشین میداند، لذا به سرعت در مسیر اخذ تصمیمات جدید حرکت میکند.»
این نشریه در پایان، فضای مجازی و فرصتی که این فضا برای نسل جوان و نوجوان ایرانی ایجاد کرده را بزرگترین تهدید برای نظام جمهوری اسلامی به حساب آورد و فعالان در این حوزه را وابسته به آمریکا دانست: «در پایان باید پذیرفت که امروزه بخش قابل توجهی از جوانان و نوجوانان کشورمان در فضای مجازی ساخته و پرداخته آمریکا و دیگر کشورهایی که ماهیتاً مخالف انقلاب اسلامی هستند،حضور دارند؛ لذا عملا بخش قابل توجهی از فضای تربیتی نسل «زد Z» ایرانی در دست دشمن است و باید از هماکنون تدبیری برای رفع و مقابله با تهدید پیشرو داشت.»
قابل ذکر است که هماکنون قریب به اتفاق شبکههای اجتماعی در ایران فیلتر بوده و نهادهای امنیتی ایران در هنگام اوجگیری اعتراضات اجتماعی به قطع کامل یا منطقهای اینترنت روی میآورند. در آخرین مورد از این دست اقدامات میتوان به قطع شبکه اینترنت در بلوچستان ایران در پی کشتار سوختبران بلوچ در اوایل اسفندماه 99 اشاره کرد.
پیش از این نیز طرح ایده اینترنت ماهوارهای سبب شده بود تا در 26 بهمن 99 ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی درایران از تشکیل کارگروهی برای «مواجهه با خدمات اینترنت ماهوارهای» در «مرکز ملی فضای مجازی» خبر بدهد.
فیروزآبادی که بهدلیل نقض آزادی اینترنت و بیان در لیست تحریمهای بینالمللی قرار دارد، نسبت به اینکه استفاده از اینترنت ماهوارهای در ایران ممکن است حاکمیت جمهوری اسلامی بر فضای مجازی را متزلزل کند اظهار نگرانی کرد و گفته بود: برای آنکه با ورود این فناوری حکمرانی فضای مجازی خدشهدار نشود باید تدابیری صورت داد.