بازرگانان هند صادرات به ایران را متوقف کردند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

چند مقام تجارت خارجی هند اعلام کردند که بازرگانان هندی به دلیل کاهش ذخایر روپیه تهران، تقریباً به طور کامل امضای قرارداد جدید صادراتی با خریداران ایرانی برای خرید کالاهایی مانند برنج، شکر و چای را متوقف کرده‌اند.

بر اساس گزارش رویترز، کاهش ذخایر روپیه در ایران، صادرات از هند به این کشور را تحت ‌تاثیر قرار داده و این امر به علت تاخیری که ایران در پرداخت مبالغ بازرگانان هندی دارد، روی داده است.

Advertisement

مدیر یک شرکت تجاری بین‌المللی در شهر بمبئی گفت: «صادرکنندگان از معامله با ایران اجتناب می‌کنند، زیرا پرداخت‌ها ماه‌ها به تاخیر می‌افتد. ذخایر روپیه ایران در دو بانک UCO و IDBI ، دو وام‌دهنده مجاز برای ارائه تسهیلات تجاری به روپیه، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و صادرکنندگان مطمئن نیستند که مبلغ قراردادهای جدید به موقع پرداخت شود».

این در حالی است که با تحریم‌های ایالات متحده، تهران قادر به استفاده از دلار آمریکا برای انجام معاملات فروش نفت نیست. این کشور قبلا معامله‌ای برای فروش نفت به هند با روپیه انجام داده بود و در ازای صادرات نفت، کالاهای اساسی از جمله کالاهای کشاورزی وارد کرده بود، اما دهلی نو پس از پایان یافتن معافیت تحریم‌های ایالات متحده، خرید نفت تهران را در ماه مه 2019 متوقف کرد.

منابع آگاه که خواستند نامشان فاش نشود به رویترز گفتند که تهران به استفاده از روپیه خود برای خرید کالا از هند ادامه داد، اما پس از 22 ماه توقف فروش نفت خام به هند، ذخایر روپیه ایران به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

یک مقام ارشد در بانک IDBI هند گفت: «احتمالا به دلیل کاهش روپیه، صادرات به ایران به زودی پایان خواهد یافت، جمهوری اسلامی عمدتاً از هند برنج، چای، شکر، سویا و دارو خریداری می‌کرد».

ویجی ستیا، صادرکننده برنج و رئیس سابق انجمن صادرکنندگان برنج هند (AIREA) نیز گفت: «صادرکنندگان برنج نگران سازوکار فعلی پرداخت‌ها هستند. در پرداخت‌های محموله‌های سال گذشته تاخیر زیادی وجود داشت. صادرکنندگان، 6 ماه پس ازانتقال محموله، پول خود را دریافت ‌کردند».

در سه ماهه اول سال 2020، ایران تقریبا 700000 تن برنج باسماتی از هند وارد کرد، اما ستیا گفت که حمل و نقل امسال «بسیار ناچیز» بود در حالیکه ایران بزرگترین خریدار برنج و شکر باسماتی هند است.

تجار تخمین می‌زنند که ایران بیش از یک سوم تقاضای شکر و برنج خود را از طریق واردات برآورده می‌کند. وزارت بازرگانی ایران و بانک مرکزی این کشور از اظهارنظر در این‌باره خودداری می‌کنند. یک مقام ارشد ایرانی که به دلیل حساسیت موضوع خواست نامش فاش نشود، به رویترز گفت: «ما در حال مذاکره با دولت هند و بازرگانان هندی برای حل این مسائل پرداخت هستیم و معتقدم که به زودی حل خواهد شد».

او افزود: «تاخیر در پرداخت‌ها به دلیل تحریم‌های ایالات متحده علیه سیستم مالی ایران است که این پرداخت‌ها را بسیار دشوار کرده است».
رحیل شیخ، مدیرعامل شرکت هندی MEIR گفت: «از آنجا که ذخایر روپیه کاهش یافته و تجارت دلار مجاز نیست، صادرکنندگان شکر در حال بررسی گزینه‌های انجام تجارت با یورو هستند».

او در ادامه اظهار کرد: «صادرکنندگان شکر به مقاصد دیگری مانند اندونزی و سریلانکا متمرکز شده‌اند، زیرا بعید است ایران امسال مقادیر قابل توجهی خریداری کند».

یک مقام وزارت بازرگانی و صنایع هند نیز بیان کرد: «صادرات کلی هند به تهران در سال 2020 نسبت به یک سال گذشته 42٪ کاهش یافته و به 2.2 میلیارد دلار رسیده است که کمترین میزان، طی یک دهه گذشته است».

او در ادامه گفت: «این سقوط در سال 2021 ادامه دارد و در ژانویه امسال صادرات نسبت به سال گذشته به بیش از نصف کاهش یافته و به 100.20 میلیون دلار رسیده است».

شرکت‌های بازرگانی و صادرکنندگان امیدوار بودند که جو بایدن رئیس‌جمهوری جدید ایالات متحده بتواند تحریم‌های اعمال شده توسط دونالد ترامپ را علیه ایران لغو کند.

یک تاجر مستقر در بمبئی در این باره گفت: «دولت بایدن حتی اگر چند امتیاز به ایران اعطا کند مانند اجازه تجارت نفت با روپیه، صادرات با ایران بار دیگر انجام می‌شود».

بیشترین بازدید موضوعات مهم