خبرگزاری «هرانا» ارگان خبری فعالان حقوق بشر در ایران، گزارش داده وضعیت جسمی علی نوری، فعال مدنی محبوس در زندان اوین، وخیم گزارششده است اما بیمارستان «خمینی» بیمار زندانی اوین را نپذیرفت او را به تیمارستان امینآباد منتقل کرد.
بر اساس این گزارش چهارشنبه 3 مارس علی نوری به دلیل درد شدید در ناحیه کلیه، تهوع، سرگیجه، افزایش تپش قلب و کاهش دمای بدن، با تجویز پزشک بهداری زندان به بیمارستان «خمینی» اعزام شد، اما این بیمارستان از پذیرش وی امتناع کرده و وی را به بیمارستان روانپزشکی امینآباد منتقل کردند.
در این گزارش آمده است که پیشتر این فعال مدنی محبوس در زندان اوین، دوشنبه 1 مارس نیز به دلیل درد در ناحیه کلیه به بخش پیوند کلیه بیمارستان «خمینی» منتقلشده بود.
گفته میشود بنا بر تجویز پزشک بهداری زندان، این زندانی نیاز به مراجعه مجدد و اعزام به بیمارستان داشته، اما به دلیل عدم پذیرش توسط بیمارستان «خمینی» به زندان بازگردانده و به بند قرنطینه منتقل شده است.
بر اساس این گزارش، طی روزهای اخیر علی نوری به دلیل اعمال «شوک الکتریکی» تحتفشار قرارگرفته است.
مصطفی نیلی وکیل مدافع علی نوری، وضعیت او را اینگونه توصیف کرده است که خانواده و دوستان ایشان با من تماس گرفتند که او حال جسمانی خوبی ندارد و کلیهی او دچار مشکل شده؛ ضربان قلبش تغییر کرده و چند بار دچار خونریزی از ناحیه بینی شده و راهی بهداری زندان شدهاند. در بهداری مدت طولانی در «یک اتاق دربسته» بودهاند بهطوریکه نتوانسته مدتزمانی را که در آن مکان بوده تشخیص دهد.
این وکیل مدافع گفته است پیشتر از علی نوری آزمایش خون گرفتهشده و در خون او عفونت دیدهشده؛ ولی تنها با تجویز تعدادی آنتیبیوتیک او را به بند زندان برمیگردانند.
بر اساس این گزارش مصطفی نیلی با دادیار زندانیان سیاسی و عقیدتی صحبت کرده و لایحهای مبنی بر خطری که موکلش را تهدید کرده، تنظیم میکند تا بهصورت اورژانسی به بیمارستان اعزام شود و آنجا تحت نظر دکتر متخصص قرار بگیرند.
در این گزارش آمده است که متخصصین به خانواده علی نوری گفتهاند که ممکن است کبد این زندانی آسیبدیده باشد و امکان مرگ وی نیز وجود دارد.
علی نوری 30 دسامبر 2017 در میدان ولیعصر تهران توسط نیروهای امنیتی در بازداشت و به زندان اوین منتقلشده است. گفته میشود هنگام بازداشت او در حال گذراندن خدمت سربازی بوده است.
این زندانی توسط دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی» به 7 سال و 6 ماه حبس تعزیری و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به 1 سال و 6 ماه حبس، مجموعاً به 9 سال حبس تعزیری محکوم شد.
محکومیت علی نوری پس از بررسی مجدد از بابت قانون کاهش مجازات به 5 سال حبس تعزیری از بابت اتهام «اتهام اجتماع و تبانی بهقصد اقدام علیه امنیت کشور» و یک سال حبس به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» تقلیل یافت.
سازمانهای مدافع حقوق بشر میگویند بستری کردن اجباری زندانی در بیمارستان روانی مطابق قوانین بینالمللی مصداق شکنجه زندانی و خلاف اصول انسانی و حقوق بشر است و این پروژه جدید نهادهای امنیتی ایران برای آزار مضاعف زندانیان سیاسی و عقیدتی است.
پیشتر نیز بهنام محجوبی، درویش گنابادی زندانی در کما و در بیمارستان جان باخت، به امینآباد منتقل شده بود. بهنام محجوبی، که گفته بود فکر میکند ماموران قصد کشتنش را دارند، چندی پیش از مرگش به تیمارستان امین آباد بستری شده بود.
کیانوش سنجری فعال دانشجویی، هاشم خواستار عضو انجمن صنفی معلمان، سها مرتضایی فعال دانشجوی و هنگامه شهیدی روزنامهنگار از جمله زندانیان سیاسی بودند که به تیمارستان منتقل شده بودند.