درحالیکه آمارهای رسمی نهادهای حکومتی ایران نشان میدهد مشکلات مردم ایران حول محور مشکلات «معیشتی؛ کار، مسکن و خوراک» میگردد، مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس ایران تلاششان حول محور «فیلترینگ و سیاستهای خارجه» میچرخد.
عباس عبدی از شخصیاتهای اصلاحطلب روز سهشنبه در مقالهای تحت عنوان «فيلترينگ مسئله مردم نيست» در روزنامه اعتماد، نوشته است که اگر از مردم ایران بپرسيد كه مهمترين مسئله آنها چيست، بهطور طبيعی اكثريت مردم مسائل معيشتی، مثل كمبود درآمد، گرانی و تورم، بيكاری و موضوع بیعدالتی و نابرابری را مهمترین مسئله میدانند، اما در حال حاضر مهمترین مسئله مسئولان ایران «سياست خارجي» و «وضع تحريمها» است و مجلسیان هم که راهحل رفع مشکلات را «فیلترینگ فضای مجازی» میدانند.
در این مقاله آمده است که تمرکز دولت و نمایندگان مجلس بهجای اینکه روی حل مسائل و مشکلات مردم باشد، در درجه اول متمركز بر فضاي مجازي و با راهحل فيلترينگ است. -بهعبارتدیگر هم مسئله آنان متفاوت و حتی مغاير با مسئله مردم ایران است و هم راهحل آنان متفاوت با راهحلهای متعارف در جهان است.
ممنوعیت ماهواره و فیلترینگ
بر اساس این مقاله آمده است که حکومت ایران ماهواره را ممنوع کرده است اما بسیاری از مردم در ایران از ماهواره استفاده میکنند و این آمار در بین جوانان و تحصیلکردگان بالای 95 درصد است.
عباس عبدی با اشاره به ممنوعیت ماهواره این پرسش را مطرح کرده است که «مگر قانون، استفاده از ماهواره منع نکرده است؟ آیا مؤثر بوده است؟»
گفته میشود که طرح ممنوعیت ماهواره در ایران از سال 1373 اجراشده است.
قابل ذکر است که بعد از 26 سال ممنوعیت ماهواره مردم ایران همواره خرید و فروش ماهواره به صورت پنهانی ولی در دردسترس بو دارند و اکثریت قریب مردم از این وسیله همچون تلویزیون استفاده می کنند.
پیشتر برخی نمایندگان مجلس در ایران با ارائه طرحی خواستار محدودیت و فیلترینگ بخشی دیگر از فضای مجازی شدند.
در حال حاضر؛ فیسبوک، تلگرام، سیگنال و حتی یوتیوب در ایران مسدود است و مردم ایران برای دسترسی به این فضاها از فیلترشکن استفاده میکنند.
بسیاری از نمایندگان مجلس که خواهان فیلتر فضای مجازی هستند در فضای مجازی حساب کاربری داشته و درخواست فیلتر این فضا را در حساب کاربری خود در همان فضای مجازی خواستار شدهاند.